Preskoči na glavno vsebino

Svetovni ekonomski forum (WEF) in politika njihovih oprod

gostujoči članek 

Svetovni ekonomski forum (WEF) in politika njihovih oprod


A person in a red jacket

Description automatically generatedOzadje letošnjega letnega srečanja Svetovnega ekonomskega foruma (WEF) je najbolje pojasnil legendarni hrvaški poslanec v EU parlamentu, Mislav Kolakušić. Navajamo njegov poziv javnosti v celoti:

Find 'mislav kolakušič davos' on TikTok | TikTok Search

https://www.tiktok.com/@balou0007/video/7192640178438163718?q=mislav%20kolaku%C5%A1i%C4%8D%20davos&t=1706375876576

»Te dni se v švicarskem Davosu odvija srečanje t.z. Svetovnega ekonomskega foruma (WEF), najnevarnejše mednarodne organizacije. Sestavljajo jo korporacije, miljarderji, lobisti in z njihove strani izbrani politiki, njen ustanovitelj pa je razvpiti Klaus Schwab. Za vladavino prava, demokracijo in svobodni trg ne obstaja večja nevarnost, kot je ta sekta, ki so ji privatni finančni interesi pred interesi človeštva. Gre za največjo organizacijo svetovnih zarotnikov, avtorjev vseh agend, s katerimi se soočamo v zadnjih desetletjih: vojn, pandemij, politik t.i. zelenega prehoda, katerih rezultat je osiromašenje in trpljenje milijonov ljudi širom sveta, ter na drugi strani sočasno nesluteno bogatenje omenjenih elit.  Na tem mestu vznikajo zlovešče ideje,  ki jih kasneje v podrobnosti nadalje razdelajo mediji in politiki v njihovem lastništvu. Ta skupina meni,  da z globaliziranim svetom najbolje upravlja samoizbrana koalicija korporacij, vlad in organizacij civilne družbe. Pri tem imajo v mislih, da so v ta namen izbrali sami sebe – ne potrebujemo nikakršnih volitev, a vladamo! Ali je potrebno še karkoli dodati? WEF je po definiciji največji gradnik korupcije v svetu, kjer se srečujejo ogromni bogataši s posamezniki, ki posedujejo politično moč v državah širom EU in  ostalega sveta. Vsako leto množica voditeljev obiskuje  Davos, kjer prejemajo ukaze, ki jih morajo realizirati v prihajajočem obdobju - kar tudi uresničujejo, saj vedo, da v nasprotnem ne bi bilo njihovih političnih karier. Se sprašujete, zakaj se demokratično izbrani voditelji držav na letni ravni na pol v tajnosti srečujejo z omenjenimi bogataši in koroporacijami? Odgovor je na dlani: zato ker so politiki njihova lastnina. Kdorkoli se udeležuje omenjenih srečanj, s tem to dejstvo tudi priznava. WEF, privatno, netransparentno in na pol tajno združenje s svojim bogastvom namreč izbere svoje predstavnike iz vsake države, v kateri deluje, pri čemer jih predhodno primerno izobrazi, financira in promovira, dokler niso »izvoljeni« in se povzpnejo na najvišje politične funkcije. Na ta način se izvaja spodkopavanje demokracije in vsiljevanje lastne agende praktično celotnemu svetu. Prav to se je dogodilo v celotni Evropi, Hrvaška in Srbija s Plenkovićem oz. Vučićem na čelu nista nobeni izjemi.  Premier Plenković  je eklatanten primer proizvoda WEF in Klausa Schwaba in je – jasno - trenutno v Davosu«.     

Besedam g. Kolakušića dodajamo še aktualne krute primere oprod WEF z vrha političnih elit. Kaj se skriva za odrom na videz presunjenega izraelskega predsednika Herzoga https://www.youtube.com/watch?v=jf4ICGPtfcM

– dolgoletnega člana WEF – ki Schwabu in druščini v Davosu razlaga o človekoljubnih namerah Izraela in skrbi za Palestince? Mimogrede skrbno izbranemu občinstvu pojasni, da gre pri aktualni krizi v Gazi »za boj Izraelcev v imenu celotnega človeštva, za svobodni svet«. Zveni znano? V isti sapi tudi doda, da »če če ne bi bilo akcije izraelskih sil, bi bila naslednja na vrsti Evropa, sledi Amerika, na koncu bi barbarski džihadisti prišli po vse nas.« Celoten intervju več kot očitno poteka kot legitimizacija posega in uporabo preizkušenih taktik, kot so ustvarjanje ozračja strahu, enoumja ter izkrivljanje resnice. Vloga žrtve je samo po sebi umevna in tu dvom ne obstaja. Po drugi strani na desetine tisoče žrtev civilnega prebivalstva seveda ne omeni niti z besedo. Mimogrede obtoži še J.Afriko in njeno nedavno tožbo proti Izraelu na Meddržavnem sodišču (ICJ) za izvršen genocid v Gazi. Celoten govor je jasen primer hujkaštva in rožljanja z orožjem, poskusa vpletanja ostalih držav v območju, t.j Irana, ki ga Herzog neposredno obtoži kot največjo grožnjo varnosti Izraelcev. Kar slutimo, kako bodo isto zgodbo v isti sapi začeli obravnavati tudi vsi »novinarji« glavnih medijev.

ICJ – Meddržavno sodišče je medtem 26.1.2024 sprejelo sodbo in naložilo Izraelu, da prepreči genocid: 

https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/192/192-20240126-ord-01-00-en.pdf

Kako se bo zadeva iztekla, bo pokazala prihodnost, razmerja velesil in omenjeni lobisti, ki si lastijo prevlado nad dogajanjem v svetu.

Pri tem se vprašamo, kakšna je vloga naših političnih predstavnikov, ki se v zadnjem času sicer nenadoma postavljajo na stran nesrečnih Palestincev, zunanje ministrice Tanje Fajon, ki je očitno – morda je k temu pripomogel tudi besni odziv javnosti - zelo zaskrbljena:
https://www.gov.si/novice/2024-01-17-ministrica-fajon-v-davosu-s-sogovorniki-skrajni-cas-je-da-se-trpljenje-ljudi-v-gazi-konca/

Slovenija naj bi po njenih besedah »pozorno spremljala tožbo Južne Afrike proti Izraelu na Meddržavnem sodišču (ICJ) zaradi domnevnih kršitev konvencije o genocidu.« 

Sedaj ministrica pričakuje »takojšnjo uresničitev sodbe«:

https://sta.si/3261679/slovenija-pozdravlja-odlocitev-icj-glede-gaze-in-pricakuje-njeno-takojsnjo-uresnicitev?q=icj


Besede pa seveda obleganemu prebivalstvu Gaze ne pomagajo kaj dosti, saj je na istem srečanju v istem kraju  izraelski predsednik jasno pojasnil, kdo naj bi po njegovem bil sovražnik. In samo slepim še vedno ni jasno, za kaj v tem primeru gre.

Bo storilce ustavila sodba ICJ in se bo pokol končno končal?

Fajonova se še pred kratkim ni uspela izjasniti niti za nujnost prekinitve ognja. Gre pri vsej zadevi zgolj za pomiritev javnosti v fazi, ko je žal cilj agresorja praktično v velikem delu že izpolnjen in je število nedolžnih žrtev preseglo vse meje?


Naj se na koncu vrnemo k osnovnim ciljem te na videz zaskrbljene, eko, zelene, LGBT-ju prijazne in v vseh merilih napredne druščine Svetovnega ekonomskega foruma. Najhuje je prav to, da jih sploh ne skrivajo: zmanjšanje svetovne populacije, enotna svetovna vlada, popolna kontrola pod krinko digitalizacije, 15 minutna mesta, normalizacija spolnih deviacij, transhumanizem in podobne bolne ideje. Vse seveda v zasledovanju višjih ciljev, ki so si jih zadali ti samooklicani vladarji sveta. »Ničesar ne boste imeli in boste srečni«, pravi idejni vodja Klaus Schwab.

Čigave interese pa dejansko zagovarjajo naši vidnejši predstavniki države?

Tanja Fajon o »novem svetovnem redu«:


https://twitter.com/DrewHLive/status/1616368062932070407?s=20&fbclid=IwAR39DY51LPscj2kRszzQD6LSwJnCjj9l0HyPXMOMAIQ4C7dg21d5C9ONzcw

Tanja Fajon na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) o "svetovnem redu" (youtube.com)


Sprašujemo se, zakaj zunanje ministrice nihče ne vpraša, kdo ji daje pravico, da govori o »novi svetovni ureditvi« in koga pravzaprav zastopa - svoje državljane, ali Svetovni ekonomski forum?


Robert Golob, Vzor mu je Harari, ideolog WEF, zagovornik transhumanizma in irelevantnosti človekovih pravic:

https://www.youtube.com/watch?v=RBJWNM7662k


Tudi (ukazan) popolni molk glede pretekle politično vodene »pandemije« ter katastrofalnih posledic na človeštvo je dovolj zgovoren. Pač, izvrševanje ukazov. Žrtve pa padajo, nekatere očem vidne, druge prikrite. O iskrenosti delovanja naših politikov lahko torej trenutno samo sanjamo.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je