Preskoči na glavno vsebino

Prvi

 


Prvi september in prvi šolski dan. Danes je natančno takšen dan, kot si od nekdaj predstavljam začetek šolskega leta. Oblačno, sivina, rahlo dežuje, skratka depresija. Najbrž mi je od šolskih dni ostal občutek, da se je danes začelo novo leto. Meni bi se zdelo bolj prikladno, da bi tisto »srečno novo leto« slišal danes, ne pa saj veste kdaj. Ko smo bili šolarji, je bilo vse jasno. 10 mesecev šole, dva meseca počitnic in leto je bilo okoli. Okus prvega septembra je ostal in nikakor se ga ne morem znebiti. Potem si pa še sam zakompliciram lajf, ker sklenem najemno pogodbo septembra. Ne spomnim se, da bi se kdaj v življenju na prvi september zbudil dobre volje in brez skrbi. Najbrž nikoli. Bi pa takoj zamenjal današnje skrbi za takratne, ko se je svet vseeno zdel bolj prijazen in človeški.

Gledam številke na položnicah in nič mi ni jasno. Kriva je vojna v Ukrajini, pravi oblast in pripravlja nekakšne ukrepe proti draginji. Dokler Ukrajina ne zmaga v tej vojni in znova osvoji (osvobodi) Krim, bomo torej plačevali zapitek ZDA in NATO pakta? Ker Ukrajina v tej vojni ne more zmagati, pa če vsa EU še tako navija za Ukrajino in časti Zelenskega, so pred nami temni časi. Na Rusijo ta trenutek večina sveta gleda kot nekoč na nacistično Nemčijo, Rusi pa imajo hujši status, kot so ga imeli judje v tej zloglasni državi. Kam to pelje in kako se bo končalo. Ima morda kakšen evropski voditelj idejo, kako končati vojno ali so vsi usmerjeni njeno podpihovanje? Dokler boste ploskali Zelenskemu in v Ukrajino pošiljali milijarde evrov, dolarjev in stotine ton orožja, se vojna ne bo končala. Samo več smrti, uničenja in tragedij ustvarjate. Če hoče Ukrajina resnično zmagati v tej vojni, bo moral sponzor ZDA poslati svojo armado na teren. Če bi se to hipotetično res zgodilo, smo v tretji svetovni vojni in svet ne bo dočakal naslednjega septembra.

Na domačem političnem parketu se dogajajo zanimive stvari. Marta Kos je odstopila od kandidature za predsednico. Ker kandidature nikoli ni vložila, recimo temu tako kot je. Marta Kos je odstopila od namere, da vloži kandidaturo. Iz osebnih razlogov. Osebni razlogi so širok pojem. V tem primeru sta Golob in Kosova ocenila, da nima možnosti za zmago. Porazov pa ne marata. Kar se mene tiče, čisto dovolj oseben razlog. Kdo pa mara poraze? Če jih kdo res ne, je to kandidatka za predsednico Nataša Pirc Musar. Ona nikoli ne bi kandidirala, če ne bi bila prepričana v zmago. Prava farsa se dogaja v SD, kjer bo Tanja Fajon edini kandidat oz. kandidatka za predsedniško mesto v stranki. V vsaki normalni demokraciji bi vodja stranke odletel po tako hudem porazu na volitvah. Fajonova pa bo ostala na čelu stranke, ker je Golob prepričal Janija Prednika, naj ne kandidira proti njej. Prav ste prebrali. Prednik bi imel precej možnosti, da porazi Fajonovo. Če bi se to zgodilo, bi nastale težave in prve razpoke na vladni barki, saj razumete. Kam potem s Fajonovo ali še kakšno ministrstvo za Prednika? Že zdaj imajo premalo ministrstev za vse, ki se imajo zaslužne za padec janšizma. Pa še Janša jim nagaja z referendumom o vladi. Da se je Golob temu izognil, se je pogovoril s Prednikom. Kaj mu je obljubil, bomo videli v prihodnosti. Daleč je zabredla nekoč mogočna SD pod Tanjo Fajon. Predsednik druge stranke jim pride povedat, kdo bo predsednik pri njih.

Afera Fotopub še kar buri duhove. Glavna tarča pa pokojni Uranjek in ne Smodej, ki se je pred linčem zatekel na varno v Novo mesto. Izpostavila se je Maja Megla in Uranjeka opisala, kot ga je poznala ljubljanska elita in kulturniška scena. Danes se sprenevedajo in delajo nevedne tisti, ki so se dolga leta družili in sodelovali z njim. Alja Brglez, aktualna svetovalka predsednika Pahorja je njegova bivša žena. Najbrž ji je vse jasno in znano, pa je šla spisat tak nekrolog, da ga na spletu delijo kot »pripomoček« za bruhanje. Bi dal skoraj roko v ogenj, da jo je predsednik z zanimanjem zaslišal o spolnih praksah. To mi deli Miška. Uranjek je mrtev. Obesil se je in celo pustil sporočilo na Facebooku. Dokler je živel, ste molčali in gledali stran. Zdaj, ko je mrtev, pa proti njemu vlagate kazenske ovadbe z vsebinami, ki se jih ne bi sramoval noben hard core pornič. Namen tega? Mrtvemu ne bodo sodili. S tistim drugim se ukvarjajte, dokler je še živ. 

Ovadb in tožb se ne more nikakor rešiti niti Janez Janša. Po pogojni obsodbi zaradi žalitev novinark, je bil znova gost na sodišču. Tokrat ga toži novinar Reporterja Igor Kršinar. Janša krivde ne priznava in trdi, da je Helex droga, Kršinar pa narkoman. Butasta poteza Francija Matoza, da gre dokazovat, da je Helex droga. Za nameček bo Matoz naslednjič pripeljal pričo Vinka Vasleta. Ta bo pričal oz. lagal, da bil poleg v uredništvu Maga in je na lastne oči videl, da Kršinar jemlje Helex tablete in jih zaliva z alkoholom. Vinko skoči, če Janez reče. Čeprav je slabega zdravja, skoči. Laganje na sodišču za Janšo se zna slabo končati. Vem iz lastnih izkušenj. Ker Helex ni droga, Igor Kršinar pa ni noben odvisnik, bo Janša spet obsojen. Bo pa v znak podpore velikemu vodji zagotovo klet in vojska Janševih spletnih trolov do nezavesti nabijala po Kršinarju. 


 

Da ni vse tako depresivno in žalostno, skrbijo naši športniki. Lepo je videti polne Stožice in vesele navijače na svetovnem prvenstvu v odbojki. Večina njih bo romala v Nemčijo, kjer se bo očitno spisala nova košarkarska pravljica. Reprezentanca z Dragićem in Dončićem je kandidat za zlato kolajno. Brez teh dveh asov pa je naša reprezentanca povprečna žalost, kar smo lahko videli po letu 2017 in do OI, ko se je vrnil Dončić. Slovenija bo danes igrala svojo prvo tekmo z Litvo in prepričan sem, da bo vsa Slovenija pred malimi ekrani. Luka Dončić je za Slovence tisto, kar je bil nekoč Michael Jordan za Američane. Vrača se tudi legendarni komentator Pero Vilfan in košarkarska zabava se lahko začne.

Vrag je vzel šalo. Zdaj pa res rabim kakšne donacije 🙏, da ne bom šel po poti Nore24TV v stečaj 😂😇



 


   Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je