Preskoči na glavno vsebino

Janez povej ...

 


Včeraj sem gledal malčke kako korakajo proti šoli in se poskušal spomniti, kakšen je bil moj prvi šolski dan davnega leta 1977? Ne vem več. Bežno imam v spominu, da me je prvič v šolo v Črnučah pripeljal fotr. V vrtec nisem nikoli hodil, mala šola je bil moj prvi stik z večjo skupino sovrstnikov pred osnovno šolo. Zato nisem bil »družaben« otrok in tistega dne se nisem dobro počutil. V spominu imam strah in stisko, nobenega veselja nisem takrat čutil. Se mi zdi, da so današnji prvošolčki bolj veseli, kot smo bili mi. Vsaj prvi dan, ker bodo prekmalu spoznali, da življenje ni živ žav. Včeraj zjutraj sem sprehajal psa in opazoval mularijo, ki se je stekala proti vhodu osnovne šole v Šiški. K meni je pristopila mlajša gospa in me prosila, če lahko pomagam. Vam primem kužka, je še prijazno ponudila. Kaj pa naj pomagam, me je zanimalo? Sinu odpret torbo. Nujno je moral pred šolo odpret torbo, ki je imela ključavnico. Otrok je pred šolo v paniki hitel odpreti torbo in je zlomil ključ. In zdaj me gospa prosi, naj na silo odprem torbo, ker je nujno. OK, vzel sem tisto nesrečno torbo, ki je za moje pojme pretežka za sedemletnika in »odtrgal« ključavnico. Torba je bila uničena, zahvaljevanje pa pretirano. Ta otrok si bo najbrž bolj zapomnil svoj prvi šolski dan kot jaz.

Kje smo ostali v naši lepi deželi? Ne vem kako stvari potekajo v resnici a splošni občutek je, da smer vladne politike določa Nika Kovač in njen institut 8. Marec. Predsednik vlade je sprejel tudi Jašo Jenulla in Tejo Jarc, ki zdaj nimata več razloga, da zanikata svoji vlogi organizatorja petkovih proti vladnih protestov. Dobro obveščeni pravijo, da sta šla Golobu izstavit račun za pomoč pri rušenju Janševe vlade in zmago na volitvah? Tega ne verjamem. Petkovi protesti niso odnesli vlade ampak so jo odnesle redne volitve. Tu ni dolga. Na volitvah pa sta bila tako Jenull kot Jarčeva aktivista Levice. Ta pa je glede na volilni rezultat že itak dobila preveč od Goloba. Je pa vsekakor dobrodošlo, da si pri Golobu oglasi čim več aktivistov in kulturnikov, ker to Janšo spravlja ob živce. Kolerik kot je, bo šel prej ali slej predaleč s svojim poniževanjem in žaljenjem po Twitterju. Potem bodo lahko spet stali pred sodiščem in se drli; Masleša povej. Sicer pa ta trenutek vsa desna srenja išče obremenilne posnetke v zvezi z aktualno afero Fotopub. Cilj, demonizirati Levico in jo priskutiti državljanom. V zvezi s tem sem se spomnil nekaj let stare bedarije.

Najbrž je bilo okoli leta 2016, ko mi je nekdo sporočil, da obstaja posnetek z Janezom Janšo v sporni vlogi. Ne verjamem, kar obstaja iz »starih časov« pa mi je znano in za Janšo nič sporno. Pa mi tip pravi, da gre za zadevo iz novejših časov, Janša pa udeleženec v nekakšni seksualni orgiji. In kdo ima ta posnetek? Ženska, ki je na posnetku ga ima, proda ga za primerno ceno. Janez Janša praviš da je posnet z nekaj tipi v skupinskem seksu? Ja. Dva dni kasneje mi v enem od ljubljanskih lokalov predstavi to žensko. Imaš posnetek? Imam! Wov. Preden ga pogledam jo vprašam, kako je možno, da se je Janez Janša udeležil tovrstne »zabave« in se celo pustil posneti? On je večkrat na takih zabavah, ker je znan umetnik. Aja, Janša umetnik, me zajebavaš? In potem prideva do tega, da mi govori o enem od tipov, ki so si spremenili ime v Janez Janša. Samo vstal sem in zapustil lokal. Mi je pa v luči aktualne afere danes žal, da nisem vsaj pogledal posnetka. Sem bil pa naiven, da sem sploh pomislil, da bi bil na posnetku res pravi Janez Janša.


Šele danes sem poslušal, kaj je Zelenski povedal udeležencem foruma na Bledu. Vse se je namreč vrtelo okoli tega, da pravosodna ministrica Švarc Pipan ni ploskala oni ženski, ki je navijala za zmago Ukrajine. Zelenski je kompleten ruski narod razglasil za zločinski in pozival k njenemu uničenju. Nekje med njegovim govorom je približno sto ukrajinskih diverzantov preoblečenih v ruske specialce z desantnimi čolni napadlo jedrsko elektrarno v Zaporožju. Desant na jedrsko elektrarno je propadel potem, ko so ruske sile poslale okrepitve in z bojnimi letali napadle ukrajinske diverzante. Iz prestrežene komunikacije je jasno, da so nameravali ukrajinski diverzanti pobiti delegacijo agencije za jedrsko varnost iz Dunaja in zločin naprtiti Rusom. Zahodni mediji o tem ne poročajo. Očitno smo v nekem času enoumja, ki se je ne bi sramovala nekdanja komunistična partija. Za še več desnega enoumja bo po novem na nacionalni televiziji skrbel novi voditelj Odmevov Luka Svetina. Urbanija popušča, ker jaz sem pričakoval vsaj Luko Perša in Aleksandra Ranta. Za voditelja TV Dnevnika pa ne spolnega partnerja Smodeja Nejca Krevsa ampak nikogar drugega kot mojstra laži Borisa Tomašiča. Lahko se vrne še Studio City z novim voditeljem Bojanom Požarjem in zmaga Janše bo popolna, Urbanija pa z zlatimi črkami zapisan v analih SDS. Na RTV baje stavkajo? Ste kje opazili, da stavkajo? Programi in oddaje "laufajo", torej stavke ni. Vsaj ne blefirajte. Jebena manjšina vas je povozila in stisnila v kot. 

Še par dni, pa bo nov blog na mikstone.si 


 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je