DirektSvet še naprej hodi po robu. Vojna v Ukrajini je tretja svetovna vojna, brez sprenevedanja. Dokler se vse skupaj odvija na tleh Ukrajine, tega občutka sicer ni. Zna pa kmalu priti, česar si nihče ne želi. Brez asistence ZDA in NATO pakta bi Ukrajina in njen režim najbrž padla do 9. Maja, kot je bilo sprva načrtovano v Moskvi. Zdaj smo sredi Septembra, Zelenski pa še vedno sedi v Kijevu in učiva podporo zahoda. Prihaja zima, ki v tistih nesrečnih krajih ni nič kaj prijetna za bojevanje. Zaradi cen energentov, ki so baje posledica te vojne, ne bo nič kaj prijetno niti doma. Svet drvi v propad, nihče pa ne potegne ročne zavore. Nasprotno, vsi vpleteni še naprej pritiskajo na plin. Dolgo načrtovana ukrajinska protiofenziva je zaradi dve uspešnih prebojih opevana v zahodnih medijih. V Ukrajinskih rokah je spet mesto Izium, Putin pa je odstavil in kaznoval nekaj generalov za to ponižanje ruskih enot. Resnega preboja ali napredovanja ene ali druge strani pa ni. 

Sto dni vlade! Najbrž bi bilo bolj primerno, če bi opisal stane po stotih dneh plesa. Vlada je uspešno razrešila Hojsove in Olajeve barabe na notranjem ministrstvu in v Policiji. Uspešno so zaposlili večino svojih kadrov in v deželo prinesli »svobodo«. V tem konkretnem primeru svoboda pomeni, da se požvižgamo na korono, maske in ukrepe, ki jih je izvajala Janševa vlada. Potem pa tema. Vlada za državo in državljane ni do zdaj naredila nič omembe vrednega. Razen za izbrance leve elite in pripadnike raznih NVO-jev. Popolnoma pa jim je spodletelo pri oblikovanju vlade, beri ministrstev in ureditvi razmer na RTV SLO. Časi so resni, številke na položnicah bodo marsikatero gospodinjstvo spravile v bankrot, vladna ekipa pa še naprej pleše. Pri plesu ji pomagajo vsi levo orientirani novinarji in mediji, ki bi sicer morali biti v vlogi sodnikov, ne pa evforičnih navijačev.

Domačih medijev že lep čas ne spremljam. Izjeme so članki in oddaje, ki dajejo dnevni utrip dogajanju v državi. Ne vem kako vi. Meni postane slabo on naslovih; Šokantno, Ne boste verjeli, Neverjetno, kaj je izjavila znana Slovenka (za katero prvič slišim), Sezulo vas bo ob tej novici …ipd! Pa saj niste normalni. Vse za preživetje medija ali kako? Edina šokantna zadeva ta trenutek bi bila, če bi kdo našel prenosni telefon pokojnega Uranjeka in objavil posnetke in fotografije iz njega. Sam Smodej je v pogovoru z bivšim dekletom, ki ga toži zaradi dolga 200 evrov priznal, da bi posnetki uničili kulturno sceno, nekaj vidnih politikov in še koga. Eksplicitno je na tem mestu omenjal Mesca, Vrečkovo, Petra Mlakarja, Francija Zavrla, Staneta Jagodiča, Aleša Guliča, Ano Kučan, Zdenko Badovinac, Jerco Legan, Aljo Brglez in celo Petra Lovšina. Ne, da jih je vse poznal, je pa vse videl na posnetkih Uranjekovega telefona. Lov za telefonom se je nadaljeval, po vsej verjetnosti pa je končal  v posesti zdravnice, ki je prva prišla v stanovanje na Tavčarjevi in našla mrtvega Uranjeka. Obešenega. Po prvem šoku je ravnala, kot je pokojni Uranjek zapisal v navodilih.; »Put away and hide everything«! Aja, Jožefa Školča sem pozabil omeniti. Iz krogov leve kulturniške scene prihajajo glasovi, da se on najbolj boji najdbe posnetkov. Poleg gospe, ki je nekoč od predsednika Pahorja dobila nagrado. Od nune do radiatorja je v Ljubljani kratka pot. Tresejo se tudi na AGRFT, predvsem Julita Kropec in njen krog prijateljic. Še Hojsov dežurni slikar je na enem od posnetkov, čeprav ta zanika, da bi se poznala in kaj imela. Če malo karikiram, kot bi Messi izjavil, da ne pozna Ronalda. Po moje je ves stres v državi nepotreben, ker je Uranjekov telefon zdaj uničen. Vpletenih in ogroženih je precej znanih Slovenk in Slovencev, zato ga je morala najditeljica pod pritiskom groženj uničiti. Prijatelji vplivnežev so poskrbeli, da so na telekomunikacijskem podjetju locirali zadnji pin in lokacijo telefona. Potem so sredi noči pozvonili na vrata najditeljice. Zdaj dokazov ni več. Razen, če je kdo naredil kopije.

Policija pravi, da ima za zdaj tri osumljence in osem oškodovancev. V izjavi za javnost so povedali, da so na spletu prebrali vse zapise in komentarje, ki se nanašajo na afero Fotopub. Potem so šli na delo. Najbrž so zaradi teksta »Tivolska« obiskali bencinsko črpalko in tam zasegli posnetke videonadzora. In zdaj je več oseb v postopku zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo. Če s preiskavo resno mislijo, se naj najprej ustavijo na Erjavčevi, kje tiči ključ do skrivnosti temačnega sprevrženega sveta samomorilca Uranjeka.

Afera Fotopub se je dotaknila Ane Jud. Ženska, ki nastopa v največ Uranjekovih »self porničih«, zase pravi, da se je spreobrnila. Da ji je žal, da je nekoč blatila ljudi in zavestno razširjala laži o njih. Jadranki Rebernik se je celo javno opravičila. Zdaj pravi, da je Jadranka lepa, propadli projekt Direkt pa podn vseh podnov od žurnalizma. Potem pa v stilu Direkt žurnalizma v treh delih obračuna s Požarjem na način, ki ga slednji obožuje (če ni on na tapeti). Ženska je dobila pozornost in udarila še po Mihi Mazziniju. Obtožuje ga, da fehta punce, da mu pošiljajo gole fotografije, pa nekaj o Vileda krpi. Žurnalizem via Direkt je nazaj. Ana bo morala spet poiskala staro prijateljico Nino Zidar Klemenčič, to je zagotovo. Kaj bo za v njen lonec, pa zdaj najbrž Odlazek odloča, ne več Šurla. 


   Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


 


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein