Preskoči na glavno vsebino

Dancing on the edge


 

Vroče poletje se nadaljuje. Požar na Krasu je premagan, čeprav s katastrofalnimi posledicami za naravo in živali. Vse, kar se je dogajalo vzporedno s požarom, pa je odraz slovenske družbe. Je ni teme, uspeha ali nesreče, kjer se ne bi med seboj udarili levi in desni. Za zasluge ali pa krivdo, niti ni pomembno. Samo, da se laže, zmerja, žali, ponižuje in zasmehuje. Da so na Krasu težave z vodo, je znano vsaj petdeset let. Tri desetletja nobena oblast ni storila nič, da bi se rešil ta problem. Najbrž so zapravili kup milijonov za študije, kot v primeru domov za starejše, zgradili niso pa nič. Zato bi bilo higienično in korektno, če bi vsi skupaj zaprli gobce.

Najbrž bodoča predsednica države je šla na nož z mediji. Kot, da bi kandidiral Janez Janša in ne ona? Ker se za izrečeno ne namerava nikomur opravičiti in jo zato čakajo vsaj štiri tožbe, česar se predsedniška kandidatka dobro zaveda, je zelo verjetno, da ima za svoje trditve dokaze. Drugi kandidatki, ki ima precej dobre možnosti za uvrstitev v drugi krog Marti Kos, očitati članstvo v GS, pa ni ravno na mestu. Tisto, kar je izrekel Kučan, bi imelo smisel, če bi vsa tri najvišja mesta zasedali člani stranke SDS ali pa SD. GS ni stranka ampak gibanje, kar na vsakem koraku poudarjajo. Obstajajo par mesecev zaradi skupnih interesov. Če bi ta vlada padla, bi gibanje razpadlo, ker jih ne druži nobena strankarska pripadnost. Vsak bi v tem primeru iskal najboljšo rešitev zase, kar smo leta 2020 videli pri SMC in DESUS. Danes ni ne enih ne drugih. Članstvo in podpredsedniško mesto Marte Kos v Gibanju Svoboda ne meče nobenih senc na njeno kandidaturo in ne pomeni »orbanizacijo« države, če bi gospa slučajno zmagala. Boj za zmago in novo predsednico se bo očitno odvil med Natašo Pirc Musar in Marto Kos. Ena bo morala prva sneti rokavice in udariti po drugi, če želi sedeti v palači na Erjavčevi in se igrati Boruta Pahorja naslednjih 5 let. Anže Logar nima možnosti enostavno zato, ker je Anže Logar iz SDS. Vse povedano. Janša je s svojim vladanjem v obdobju 2020-2022 desnico za vsaj desetletje porinil v opozicijo. Vse bodoče kandidate za razne funkcije iz vrst SDS pa v brezizhoden položaj.

Moravška prva dama Nina Krajnik je zraven bolj v vlogi »Damjan Murko« varianta. Singularna gospa niti ne ve, kdo je njen mož in kdo njen zunajzakonski partner. Ko sta skupaj osušila občinski denar in jima je na prste stopila KPK, sta se izmazala. Dokazala sta namreč, da nista družinska člana niti zunajzakonska partnerja in KPK je odstopila od pregona, preiskave ali karkoli se že grejo na tisti brezzobi agenciji! Nina življenje jemlje singularno. Kar pomeni, nič, kar je bilo včeraj, ne velja danes in kar je danes nima nobene zveze s tem, kaj bo jutri. Ko mi odgovarja, je Milan moj mož, ko mi ne odgovarja in npr. rabim denar iz občinske blagajne v Moravčah, takrat sva znanca in poslovna partnerja. Bi bil pa hec, če bi imeli tako »osmojeno« predsednico države, se strinjate?

Kje blodi naša zunanja ministrica Tanja Fajon? Kaj za vraga je ona počela v Kijevu? Baje je hotela ujeti ekipo ameriške revije Vouge, ki je prišla posnet modno seanso s predsednikom in njegovo ženo. Tanja Fajon je najbrž najslabša zunanja ministrica v zgodovini Slovenije in zagotovo grobarka nekoč mogočne SD. Tako, kot je bila Katarina Kresal grobarka nekoč še bolj mogočne LDS. Da bi SD sploh obstala na političnem prizorišču, mora spodleteti Gibanju Svoboda. To pa se lahko zgodi edino, če mu polena mečeta koalicijski partnerici Levica in oni. Levica to že pridno počne, Tanji Fajon pa kaj takšnega ne pride na pamet. Obnaša se kot, da je članica GS in ne predsednica koalicijske SD. Vse ostale člane SD pa po katastrofalnem volilnem rezultatu zanima le lasten položaj.


Mene tudi, pa se mi zdi kot, da že leto dni hodim po robu prepada. Že jeseni so se začeli nabirat črni oblaki, potem pa še nesreča, operacija, več mesečno okrevanje in poletje je tu. Jaz nisem prisesan nikamor, nobene bolniške ali nadomestila nisem dobil. Jaz dobivam samo položnice in račune. Če me ujame covid, ne bo nobenih naravnih zdravil, morja, sonca in vitamina D. Najemnina + računi so cca 1.100 evrov mesečno. S čim naj si privoščim naravno zdravljenje, če je že preživetje čez mesec znanstvena fantastika in čaranje? Nič nisem vesel tega poletja in težav, ki se vrstijo iz dneva v dan. Na dopustu na morju sem bil nazadnje pred devetimi leti. Po moje samo po čudežu naključij in dobri volji nekoga, še nisem zgrmel v prepad. Vse pa bi bilo lahko drugače, če si nebi na ljubljanskem sodišču domišljali, da je čas večen. Za zajebat nekoga, pa jim ni problem. V kazenskih zadevah bodo vedno našli zamenjavo, da postopek slučajno ne zastara. Razen, če si Janez Janša, potem so »custom« pravila in zakoni. V drugih postopkih pa jim je očitno vseeno koliko traja. Dve leti so prestavljali končno sodbo v zapuščinski razpravi zaradi epidemije in okrnjenega delovanja sodišča. Finale letos pred sodnimi počitnicami pa odpade, ker je gospa sodnica zbolela. Več sreče po sodnih počitnicah. Do takrat naj pa kaj? Najbrž plešem!

Bojkotirane vsakoletne svečanosti državnega vrha pri Ruski kapelici in izobešanje ukrajinskih zastav po državnih objektih, se nam bo nekoč še maščevalo. Kaj imajo mrtvi vojni ujetniki iz Rusije, ki so gradili cesto čez Vršič z današnjimi dogodki? Sram naj vas bo vse, ki ste imeli prste vmes pri bojkotu na državni ravni. In vse, ki ste vsako leto romali pod Vršič in izkazovali spoštovanje pod plazom umrlim ruskim vojnim ujetnikom. Danes si pa ukrajinske zastave lepite na profile na družabnih omrežjih. Sramota in dvoličnost, ki je v naših krajih še kako doma.



🙏


  

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je