Preskoči na glavno vsebino

V leru

 


Vročina nabija naprej, država pa je v mrtvem teku. V leru bolje rečeno. Kaj bi bil »ler« po slovensko, da mi ne bi računalnik z rdečo označeval nepravilne besede, ne vem. Se pa razumemo kje smo. V leru! Šefica državnega zbora je poskrbela za zaposlitve vseh svojih prijateljic. Vse so končale v njenem kabinetu. Svetovalke seveda. Še dobro, da kdo v tej državi dela, ustvarja profit in plačuje davke, da se lahko politiki vseh barv preseravajo na polno. Spomnim se, da so nekatere politike predstavljali skoraj kot poslovne genije, ki so šli v politiko, da se žrtvujejo za državo in dobrobit vseh nas. Ne ga srat, ker so danes vsi ti »geniji« na nadomestilih. Na trgu se nihče ne tepe za njih, ker so vsi po vrsti navadni bleferji. 

Zaradi potez opozicije, ki so vladi preprečile ustanovitev novih treh ministrstev, je precej slabe volje v novi koaliciji Svobode. Pridruženi člani propadle kamniške liste so več ali manj zadovoljni, ker jim je Golob po fijasku na volitvah podaril MORS, kjer je propadli politik Marjan Šarec  postal minister. V kakšni bolj resni državi bi bil Šarec lahko edino minister vaškega gasilskega društva. Ker pa smo Slovenija, dežela neverjetnih, je mogoče vse. Drugače pa je s pridruženimi člani propadle grupacije Alenke Bratušek. Obljubljeno ji je bilo ministrsko mesto, pa je za zdaj samo državna sekretarka. Alenka ima prav tako kot Urška kup prijateljic, ki bi bile rade svetovalke. Poleg njih ima še stranko, ki je več ni. Ostali pa so člani in financerji, ki zdaj zahtevajo položaje v novi vladi. Alenka je vsem obljubila, opozicija pa minirala. Ko napišem opozicija, mislim njega. Najbrž je vsem jasno, da je on tisti, ki daje navodila in izdaja ukaze. Brez njega se ne zgodi nič. Poglejte bedo od NSi. Oni še v opoziciji ne upajo razmišljati s svojo glavo, da ne bi razjezili Janšo in njegove tovarne zlobe.

Golob je rekel, da morje, sonce in vitamini premagajo covid. Najbolje, da vse domove za ostarele preselijo na obalo. Za začetek. Potrčevsko komentiranje epidemije premierju najbrž ni v čast, pa kdo bi mu zameril. Njegovi sivi kodri vzburjajo celo Svetlano Makarovič in njeno rdečo zvezdo. Si želite zameriti Makarovičevi? Raje ne. Se boste znašli v kakšni strupeni pesmarici. Zdaj pa brez heca. Prejšnji mesec sem bil na ljubljanskem sodišču, kjer me nekdo toži zaradi razžalitve. Ta nekdo je sicer znana oseba, ampak ga ne bom po nepotrebnem omenjal, ker se mi ne da še naprej hodit po sodiščih. Razžaljen in prizadet, ker sem nekje napisal, da pripada podganjemu tropu iz Trstenjakove. Pa da se ne čuti kot podgana, da je to žalitev, da je prizadet in kar gre teh nagovorov sodišču v tovrstnih zadevah. Ko je končal, sem njega in sodnico spomnil, da je oznaka podganja stranka za SDS v javnosti splošno sprejeta, da ne gre za žalitev in, da je uveljavljena pesnica in pisateljica Svetlana Makarovič pred zadnjimi volitvami napisala pesmico »Podganja stranka«. Prvi med podganami Janez Janša pa jo je na zadnjem predvolilnem soočenju celo citiral pred kamerami. Če Svetlane in vseh ostalih nihče ne preganja zaradi tega, ker imajo člane in vernike SDS za podgane, zakaj mene?



V Lepeni bo vroče. Pripravljajo celo tekmovanje v streljanju. Prijavljen je Aleš Hojs, ki si je pred iztekom mandata notranjega ministra podpisal dovoljenje za nabavo orožja in orožni list. Zelo razumljivo za nekoga, ki ima tako slabo vest in se počuti ogroženega. Najbrž namerava od stanovanja na Jamnikarjevi do bližnjega Mercatorja in bifeja hoditi oborožen z avtomatsko puško, kot kakšen taliban. Me ne preseneča, da mu je morilec Nović bližnji sosed in prijatelj. Radonjić, tip, ki je morilca Novića spustil na prostost, pa je danes odvisnik od tablet in reden gost oddaj, kjer se prodaja SDS agenda o globoki državi, vzporednih mehanizmih in komunistih. 

Zadnjič so bili opaženi skupaj na kavi v Zupančičevi jami zraven Nore 24TV. Hojs, Radonjić in Nović. Zakaj je manjkal Tomašič, ne vem. Najbrž se je pripravljal za oborožen upor proti tistim, ki so na oblast prišli s krvjo. GS je na volitvah zmagala. Nikogar niso ubili, nobene krvi ni bilo. Tomašič pa jim obljublja, da bodo s krvjo odšli z oblasti, pa »nikome ništa«. Jaz bi bil že najbrž v priporu, če bi v mandatu Janeza Janše komu obljubljal, da bo s krvjo odšel z oblasti.

Mal se na donacije spomnite, da ne bo samo Tomašič fehtal za denar. Jaz ga tud rabim 😍 


 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je