Preskoči na glavno vsebino

The clock is ticking

 


Kdo bo novi stanovalec predsedniške palače na Erjavčevi cesti? Kot vse kaže, bo aktualnega stanovalca, ki svoj delavnik preživlja na Instagramu, zamenjala stanovalka. Slovenija bo prvič v svoji zgodovini dobila predsednico države. Če ne bo večjega čudeža, bo to Nataša Pirc Musar. Na krilih svobode jo lahko ogroža Marta Kos, čeprav imam občutek, da je evforija po zmagi na volitvah ugasnila in ljudje ne plešejo več. Razen v Levici. Tam imajo vse razloge, da plešejo še naprej. Za zdaj se vlada v glavnem ukvarja sama s seboj, saj ji opozicija minira vsak korak. Za nameček je Janša popolnoma prevzel nacionalno televizijo. Sliši se precej neverjetno, da tistih »jebeno malo« uspešno jebe v glavo vso Slovenijo. Res je, da so izgubili volitve in oblast, so pa zato z odliko zasedli RTV SLO. Kaj pa naj drugega rečem, če mala skupinica ljudi sesuje več tisoč članski kolektiv, ga okupira in okupacijo uspešno brani?  Pa še Urbanija prihaja za direktorja okupacije. Če bo prišel? Priznajmo, da moraš imeti »jajca«, da prideš v službo, kjer te večina prezira in bi te najraje na gobec.

Ustavno sodišče je poskrbelo, da v državi spet vre. Istospolni pari lahko posvojijo otroke. In vsa država je naenkrat mavrična. Tej temi se bom izognil, ker se me ne tiče. Nihče nikomur ne bo vzel otrok in jih dal pedrom, kot straši desnica in Primc s svojimi nazadnjaki. Mojca Škrinjar, ki ji je pomanjkanje jogurta v mladosti pustilo trajne posledice na umu, bi imela celo referendum o odpoklicu ustavnih sodnikov, ki so sprejeli to »usodno« odločitev. Kako je glasoval dvojni dr, ki na Ustavnem sodišču zastopa interese Janeza Janše in skrajne desnice, je majhno presenečenje. Da homoseksualec glasuje proti temu, da lahko istospolni pari posvojijo otroke, nekako ne gre skupaj. Jaklič se očitno ni odločil po svoji vesti ampak je ustregel skrajni desnici.

Vojna v Ukrajini je sprla stara zaveznika Janšo in Orbana. Janša se je prelevil v največjega Ukrajinca in ima v pisarni celo ukrajinsko zastavo in sliko Bandere. Za Orbana pa vemo, bližje mu je Moskva kot Kijev. Letošnje volitve so bile usodne za Janšo in njegove z madžarskim denarjem financirane medije. Orban je pred volitvami Janši odkrito povedal, da bo konec zgodbe, če izgubi volitve. Zdaj se črni scenarij za Janšev imperij laži uresničuje. Janša je pred dnevi sklical krizni sestanek na to temo, ki se ga je udeležil tudi Rok Snežić. Tema sestanka pa, išče se denar za preživetje Nore24TV. Kaj so se zmenili ne vem, ker je sestanek potekal za zaprtimi vrati in ni še nič pricurljalo na dan. Sem pa prepričan, da bo Snežić našel novo Dijano, ki bo Tomašiču posodila dober milijon evrov, kolikor Madžari zahtevajo za svoj lastniški delež. Ko začneta Vasle in Kopše zbirati prispevke za Noro24TV na Twitterju je jasno, da jim gre res za nohte.

Trenutna situacija v svetu in doma je vse prej kot rožnata. Cene letijo v nebo, pri nekaterih artiklih dobesedno. Energetska draginja, vojna v Ukrajini in virus, ki je spet na pohodu so razlogi, zaradi katerih bi morali na vladi zvoniti vsi alarmi. Pa zvonijo? Ni videti. Ljudstvo je zadovoljno s svobodo in nihče ne pritiska na vlado, naj kaj stori. Bolj kot kaj bo jeseni, vlado skrbi, da bodo vsi »zaslužni« dobili primerne službe. Če je za to treba ustanoviti še tri ministrstva, jih pa bodo. Mimogrede, še vedno ne vidim nobenega razloga, zakaj je Golob v vlado povabil Levico? Levica in njen program sta do konca skregani z vsem, kar predstavlja in obljublja Gibanje Svoboda. Šlo je za službe, položaje in denar, ne pa programe. Luka in Asta bosta kmalu izpraznila Metelkovo, ker sta svoji ministrstvi napolnila z »nevladniki« iz tega naslova. Pa še tri ministrstva prihajajo. Juhuhu, res vsi razlogi za ples za novodobne socialiste.


Milan Kučan, boter iz Murgel in nočna mora slovenske desnice in Janeza Janše, se je spet oglasil. Ko se oglasi Kučan, to ne ostane neopaženo. Tokrat je javno podprl Natašo Pirc Musar za predsednico države in opozoril, da ne bi bilo dobro, če vse položaje zasedejo člani ene stranke. Marta Kos je bila seveda prizadeta, ker Kučan ni podprl nje, saj je ja sestra Draga Kosa, njegovega dolgoletnega operativca (če verjamete Janezu Janši). Javnosti je naslovila odprto pismo ali nekaj podobnega in pojasnjevala, zakaj bila ona dobra predsednica. Kakorkoli že, od trenutne ponudbe predsedniških kandidatov je Nataša Pirc Musar najboljša izbira. Je zagotovo najbolj glasna, energična in odločna. Si predstavljate njo v predsedniški palači v obdobju Janševe vlade. Pahor je vemo molčal kot polit cucek in podpiral vse, kar si je izmislila Janševa vlada. Ona bi najbrž že zdavnaj naredila vihar v državi. Ne verjamem, da bi mirno gledala, kako policija mlati protestnike in jih napada z vodnim topom in solzivcem. Rabimo odločnega in glasnega predsednika države. Predvsem glasnega, ker pooblastil ravno nima veliko. Pred tremi desetletji je Demos oklestil predsedniško funkcijo, ker so se bali Kučana in njegove moči. Zdaj pa imamo kar imamo. Protokolarno opico Pahorja. Za Pirc Musarjevo je to idealna priložnost, da predsedniški funkciji vrne pomembnost in glas, ki ji pritiče.

Kje se je izgubil zdravstveni minister Bešić Loredan? Oni dan ga je v McDonaldsu čakala Aleksandra Pivec, on pa se je izgubil in končal v gostilni z Golobom. Zdaj je minister za zdravje. Dvoživka, ki obljublja vojno dvoživkam v zdravstvu. Tistim, ki so krivi za čakalne vrste! Kako greš sam proti sebi? V rit sunit nesposobnega nastavljenca Janševega režima Milana Kreka iz vrha NIJZ, najbrž ni edina naloga, ki jo je dobil. Pripravlja se kampanja »cepimo se«, čeprav so pred volitvami obljubljali nekaj drugega. Kdo bo prvi obraz jesenske kampanje? Med kandidati sta tudi Kadić in Kacin. Torej, uživajte dokler še lahko. Naslednjih 14 dni bo ključnih, morda usodnih. Za nekatere pa naslednjih 48 ur. Še tri dni je do sodnih počitnic, potem pa ples ali pogreb? 😀😡    

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je