Preskoči na glavno vsebino

Sonce, voda, zrak, svoboda?


Maske so nazaj, zunanja ministrica Tanja Fajon pa je ta trenutek v Kijevu. Prav ste prebrali. Oboje. Pred volitvami so nam aktualni oblastniki obljubljali, da nas ne bodo več posiljevali z nagobčniki, potem pa tole? Tanja Fajon je pozivala bivšega premierja Janšo, naj gre v Moskvo in ne Kijev, če hoče kaj prispevati k ustavitvi ruske agresije na Ukrajino! Zakaj je zdaj ona v Kijevu in ne Moskvi? Dvoličnost slovenske politike ne pozna meja. Vojno v Ukrajini je zadnji teden zasenčil in izbrisal iz medijev silovit požar na Krasu, ki je v skladu  z našo tradicijo še bolj razdelil dve sprti strani. Če pripadaš sekti, potem te dni verjameš, da je za požar kriva Nika Kovač in 8. Marec. Neopaženo ni ostalo, da je soproga bivšega premierja Janše Urška Bačovnik, Davorina Kopšeta označila za srčnega človeka. Tipa, ki iz invalidskega vozička poziva k pobojem levičarjev in oboroženemu uporu proti demokratično izvoljeni vladi? Urška je zdavnaj izgubila stik z realnostjo. Predstavljajte si žensko, ki je soproga tega blazneža Janše. Zaprta med štiri stene in ujeta v preteklost. Helex, ki ga njen največji občudovalec Vinko Vasle tako prezira, pa njena edina opora v življenju.

Avstrijska raziskava je dokazala oz. pokazala, da »anticepilci« za vojno v Ukrajini krivijo ZDA, NATO, EU in marioneto zahoda Zelenskega. Oni drugi pa Ruse in Putina. Kakšna dva meseca nazaj je isto raziskavo na družbenih omrežjih naredil Miha Mazzini in prišel do istih ugotovitev. Sankcije in demoniziranje Rusije na vsakem koraku, niso prinesle pričakovanih rezultatov. Medijske pravljice zahodnih in naših domačih poročevalcev pa še manj. Zasmehovanje ruske vojske in Putina sodi bolj v severnokorejske medije, ne pa v tiste resne in kredibilne. Žal je resnica vedno prva žrtev vsake vojne in tudi zdaj ni nič drugače. Trenutno stanje v Ukrajini je nasprotno temu, kar nam prodajajo. Rusija je zasedla obe samooklicani republiki na vzhodu Ukrajine, ki jih je priznala tik pred agresijo. Samo upamo lahko, da se bo na tej točki Putinova armada ustavila in začela s pogajanji o miru. Če ima Putin namen zasesti vso Ukrajino, jo najbrž  tudi bo. Dovažanje novega orožja Ukrajini bo v tem primeru samo podaljševalo vojno, žrtev pa ne bo štel nihče več. Vojna je za orožarsko industrijo posel in nič drugega. Brez vojn po svetu bi propadli, zato so orožarski lobiji v ZDA še kako zainteresirani, da se vojaški spopad med zahodom in Rusijo na ukrajinski tleh nadaljuje. Senilni predsednik ZDA je v tem primeru samo lutka v rokah orožarskega lobija demokratske stranke, ki ji pripadata zakonca Clinton in zakonca Obama. V republikanski stranki je ista zgodba, podporniki vseh vojn na svetu Bushevi so gonilna sila tega lobija. Ni razlik med republikanci in demokrati, če gre za orožarsko industrijo in izvažanje demokracije.

Nič drugače ni bilo v začetku devetdesetih pri nas. Vojna na Balkanu se je razplamtela, »zmagovalci« desetdnevne vojne v Sloveniji pa so »zavohali« posel, ki je še danes vroč kostanj naše politike in družbe. Trgovina z orožjem. Janša ni imel nobenih pomislekov okoli podaljševanja vojne na Balkanu, če vpletenim prodajaš orožje. Važen je bil profit, ki je na noge postavil njegovo stranko in militantno gibanje »Janšizem«. Potem te vpraša nekdo, ki je rojen deset let po osamosvojitvi, kaj je bilo s to trgovino z orožjem? V dveh treh stavkih, če je mogoče! Torej, državni vrh s Kučanom na čelu je privolil v vojaško pomoč Hrvaški in Bosni, ki sta bili žrtvi velikosrbske agresije. Takratni obrambni minister pa je ta dogovor zlorabil in napadenim prodajal zaseženo orožje JLA za svoj žep. Razumljivo? Upam, da je. V nadaljevanju je policija začela preiskovati, kaj počne Janša s svojo skrbno izbrano ekipo zlikovcev na MORS-u, ta pa je zoper policijo sprožil kontraobveščevalno vojno, katere rezultat je bila afera v Depali vasi. Mračnjaški podvig, ki se ga ne bi sramovala zloglasna UDBA je bil razlog, da je Janša naslednjih deset let ždel v opoziciji in pilil pisateljske veščine. Leta 2004 pa se je vrnil na velika vrata. Princ teme in poskus preobrazbe slovenske družbe v Gilead Noriško kraljestvo. O tem temačnem obdobju bodo nekoč pisali zgodovinarji.


Demografski sklad? Kaj konkretno naj bi počela ta hvala bogu ukinjena institucija za zaposlovanje propadlih fanatikov skrajne desnice? Prepoved splava in načrtno osemenjevanje noriških dam po domobranskih zaselkih za začetek? Najbrž. Ni ostalo neopaženo, da je tovarna laži in sovraštva prejšnji teden plasirala posnetek, ki naj bi dokazoval, da je Luka Mesec zadet od kokaina v državnem zboru! Luka Mesec ni noben angelček in je bil v življenju zadet že od marsičesa. Na omenjenem posnetku pa je na telefonu prebral neprijazno sporočilo in začel živčno gristi nohte. Potem je žvečil, izpljunil in spet zagrizel v svoj prst. Grizenje nohtov pri njegovih letih odraža neko notranjo stisko, ne pa zadetost od kokaina. Sem prepričan, da mladci v kleti na Trstenjakovi to zelo dobro vedo.

Štarter, žičko je zacvikal ……, Marjan is back. Njemu pa res kapa dol. Precej zabit in nespreten komik, po naravi luzer, ambiciozen pa da dol padeš. Najbrž bodoči predsednik GS, ko enkrat z Murijem uspeta zajebati Goloba in njegove zaverovane oboževalke. Potem je tu še Alenka Bratušek, ki v svojem krogu propadle SAB izjavlja, da bo ona naslednja predsednica GS in vlade. Janez je že zavezal slinček okoli vratu. Bo Slovenija spet odtekla nov krog janšizma?



   

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je