Preskoči na glavno vsebino

Jebeno manj ali več?


 

Bilo je lani ob tem času, ko je Janša z ukrepi držal državo za vrat, kolesarji pa so mu ob petkih napovedovali konec. Janša je zbrane vernike in podizvajalce državnega prevrata 2020-2022 nagovoril z obljubo, da bodo letos v Lepeni praznovali zmago in nov štiriletni mandat. Med navdušeno množico nekaj podizvajalcev ni kazalo pretiranega navdušenja. Ob strani je nekaj mladincev iz skupine Žana Mahniča snemalo obiskovalce in njihove odzive ob nagovoru Janeza Janše. Ta je sicer od nekdaj obseden z izdajalci in izdajami, zato so okoli njega vedno izredne varnostne razmere. Da je šel naročit, naj snemajo tiste v katerih zvestobo ni najbolj prepričan, pa je nov »level« norosti in paranoje. V devetdesetih smo imeli na podobnih srečanjih popolnoma drugačne zadolžitve. Napili smo najbolj zvest krog našega šefa, da je bilo vzdušje sproščeno, če ne kar brez zavor. Potem pa smo napeli oči in ušesa, če je bilo kaj, kar bi lahko naš šef uporabil za izsiljevanje ali nekaj, kar bi nakazovalo nezvestobo šefu.

Od obljubljene zmage in novega mandata ni bilo nič, ker jih je povozil tip, ki ga je Janša dobrega pol leta pred volitvami brcnil iz direktorskega položaja. Tistim redkim zaskrbljenim v lanski množici v Lepeni je bilo namreč kristalno jasno, da so do vratu vpleteni v nezakonite posle, ki jih naroča in izvaja Janševa vlada, največkrat kar on sam. Eden takšnih je bil Jurij Groznik. Državni uradnik oz. prvi državni odvetnik, ki je brez pomisleka podpisoval ideje takratnega notranjega ministra Hojsa. Konkretno je bil zaskrbljen tudi Zdravko Počivavšek. Njemu je bilo že takrat jasno, da ga Jeretič vleče za nos oz. mu govori, kar si želi slišati (pa ni res). Volilni rezultat je bil za Počivavška tako katastrofalen, da je dan po volitvah poiskal zdravniško pomoč.

Ob letu osorej Janša spet vabi v Lepeno. Med ožjimi sodelavci na Trstenjakovi je razširil, da gre za varnostno tvegani dogodek, karkoli že to v njegovi glavi pomeni? SDS-ovci in njihova skromna a zvesta volilna baza se obnašajo kot, da smo v vojni. Golob jim je skupaj z levimi kolesarji, Kučanom in propadlo opozicijo ukradel volitve in ugrabil Slovenijo. In zdaj se hudobni Golob znaša nad bogaboječimi delovnimi kristjani, nabil jim  je davke, podražil je vse kar se je dalo, pa še pedri prihajajo po otroke. Takšno sliko imajo v glavi povprečni volivci SDS. Sliko jim je seveda vztrajno spacal Janez  Janša, širijo pa jo vsi mediji v lasti ali pod kontrolo SDS. In potem se Tomašič spreneveda in dela žrtev. Kot orkestrirano vsa desna stran vpije, da se je dve leti na cesti grozilo s smrtjo Janezu Janši? Kar je navadna laž. Smrt Janšizmu ni grožnja s smrtjo tovarišu Janezu ampak njegovi napol fašistični ideologiji. Bil sem na mnogih protestih, pa je samo na enem nekdo nažgan vpil ; »Ubi Janšu«. To še danes pogrevajo in ponavljajo do nezavesti razni Janšiči, Biščaki, Tomašiči, Vasleti in ostala bevskajoča svojat skrajne desnice.

RTV Slo je očitno še vedno prva tarča in obsesija Noriškega kraljestva. Tu gre na vse ali nič, obe strani pa sta zdavnaj sneli rokavice. Uroš zakaj rineš v sršenje gnezdo, ga je oni dan v gostilni Ravbar spraševal Matevž? Ker Janez tako želi, gremo v popolno ofenzivo. Zmotno je prepričanje, ki ga je plasiral Marcel Štefančič in ga ponavljajo praktično vsi in povsod. Jebeno več in jebeno manj? Tistih jebeno manj ni tako malo, kot si mislite. Tistih jebeno več pa? Med njimi je jebeno preveč tistih, ki so zaradi službe pripravljeni upogniti hrbet in skloniti glavo pred grupo »jebeno malo«. Naj vam bo jasno, da Rozi, Pirko, Joško, strojevodja, nacist Pero in WTF man dnevno komunicirajo s Trstenjakovo, nekateri celo osebno z njim. Od tam ali od njega prihajajo inštrukcije, kako voditi vojno do totalnega uničenja javnega zavoda. Pozno zvečer sta k omizju v gostilni Ravbar, kjer je Matevž modroval z Urošem, prisedla še Janez in Rosvita. Ni nas tako jebeno malo, je bil prvi stavek, ki ga je zinila. Marcel ni zaposlen na RTV, njega ne štejte, pa eden zadnjih še ujetih v uho nepovabljenega gosta iz vrst tistih, ki naj bi jih bilo jebeno veliko.



Zadnje čase opažam, da ima veliko ljudi sanjske službe brez vsakršne odgovornosti. Od jutra do mraka mešajo meglo, država pa jih plačuje. Demografski sklad je zagotovo ustanova, kjer vsi mešajo zrak za brez veze. Pa ne ciljam zdaj na Primca, ker takšnih služb, uradov in direktoratov za mešanje megle in zaposlovanje »zaslužnih ali naših« je kolikor hočeš. Ali pa razni zagovorniki nečesa? Zagovornik načela enakosti? A ne me jebat! Nikoli, nikdar in nikjer si ne bomo enaki. Niti eno bitje na svetu ni popolnoma enako drugemu. Svet bi zdavnaj propadel, če bi si bili vsi enaki. Zato lepo prosim Goloba ali kogarkoli že, ki je pristojen za izmišljanje teh jebivetrskih služb, da me imenuje za zagovornika načela drugačnosti. Ni demokratično niti pošteno, da obstaja samo zagovornik načela enakosti. Kje smo vsi tisti, ki zagovarjamo načela drugačnosti? Npr., ženski wc je za ženske, moški za moške. Ker smo si drugačni. Babe nimajo tiča in ne morejo stoje, pa če se vsi zagovorniki načela enakosti na glavo postavijo.

Dve leti Janševe vlade in vse, kar se je dogajalo v tem obdobju, je zdaj neverjeten bonus za aktualno vlado. Zakaj bonus? Stanje ni rožnato, napoveduje se precej temačno obdobje, če ne kar konec človeštva zaradi nuklearne vojne, ki visi v zraku. Covid zopet razsaja, ne vem več kateri val je in katera različica kosi po svetu, ukrepov pa nobenih. Skratka, občutek je, da se vlada ne znajde najbolje in se zaenkrat ukvarja s poleni, ki jih nastavlja opozicija. Ljudje so pa zadovoljni. Niso zadovoljni, ker bi vlada dobro delala, zadovolji so, da ni več Janše in njegovih na oblasti. Če do jeseni ne bo nobenih rezultatov, pa bo zadovoljstvo najbrž splahnelo. Najbrž pa nikoli do te mere, da bi se zgodilo protesti. Si predstavljate srečo na Trstenjakovi, če bi se ob petkih vrnili kolesarji in protestirali proti Golobovi vladi? Nepredstavljivo, a ne. Ker smo ravno pri kolesarjih. SDS enkrat v naslednjem tednu v sklopu piknika Lepena organizira kolesarski izlet. Ker so kolesa zadnji dve leti dobila negativen predznak na desni, saj so predstavljala simbol upora, se za zdaj nihče ni prijavil za ta izlet. Ker nikoli ne veš, kaj lahko razjezi Janeza.

Če ste v težavah, na robu propada ali kaj podobnega, plešite in se smejte. Nasvet iz vrst vladajočih.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je