Preskoči na glavno vsebino

Nikoli več

 


Končno! Imamo novo vlado, fašističen režim Janeza Janše in njegovih oprod pa je potolčen končal v opoziciji. Vlada sicer ni po okusu vseh, marsikatero ime je neprijetno presenečenje ampak pustimo se presenetiti. Zaželimo vladi vse dobro, da bo izpolnjeno čim več predvolilnih obljub in koalicijskih zavez. Vlada bi lahko za začetek spremenila uredbo o varovanju vladne ekipe, saj je čas fašizma in nestrpnosti mimo. Zato je povsem nepotrebno varovanje podpredsednikov vlade in nekaterih ministrov. Napoved revizije zaposlovanja za obdobje zadnjih dveh let pozdravljam, ker je preveč nesposobnih kadrov lojalnih Trstenjakovi prišlo na položaje, ki si jih niti slučajno ne zaslužijo. Nekateri se zavedajo realnosti in so sami odstopili, drugi čakajo, da jih razreži vlada, tretji pa se mislijo na vse kriplje oklepati svojega položaja.

Priznajmo, da je bilo zabavno in sproščujoče gledati kisle obraze poklapane bande SDS in NSi na prisegi nove vlade. Da bo opozicija na vsakem koraku rušila in nagajala, ni nobenega dvoma. Malce nas lahko skrbi, ker je SDS v opoziciji precej bolj sposobna in zajebana, kot je bila bivša opozicija sestavljena iz strank KUL-a. Gre za »stare mačke« parlamentarne procedure, ki jo novi poslanci iz vladnih vrst šele spoznavajo. Predsednica parlamenta Urška Klakočar Zupančič je zavzela pravilno držo do opozicije in jim z ostrim tonom povedala, kar jim gre. Če skrajšam in poenostavim, »ološ«, ki nikoli več ne bi smela priti na oblast.

Žan Mahnič je v parlamentu izlil svojo bolečino, da kot državni sekretar za nacionalno varnost ni imel možnosti vplivati na postopke Policije med protivladnimi protesti. Ob bi protestnike že v startu »razhajkal«, kar bi pomenilo, da bi policisti pretepli protestnike in jih zaprli. Mahničeve trditve niso točne, ker je večkrat skupaj s takratnim notranjim ministrom Hojsom obiskal OKC Policije med petkovimi in sredinimi protesti. Zaradi nastopa protestnika Anisa Ličine pred kamero RTV SLO, je Mahnič na naslednjem protestu zahteval od dežurnega v OKC, da izda policistom na terenu ukaz za prijetje. Ni se ustavil samo pri tem ampak je od SOVE zahteval, da prične z nadzorom Ličine, ker naj bi imel stike s huligani v tujini, ki prihajajo v Ljubljano na proteste. SOVA ga je začela res nadzirati, po besedah enega od zaposlenih je bila ustanovljena celo mešana delovna skupina (task force SOVA-Policija) zaradi njega. Rezultat tega »razhajkavanja« vidnih protestnikov je bilo prijetje Ličine v Avstriji, kar se je zgodilo na zaprosilo naših varnostnih organov. Ker ni bilo osnov za pridržanje, so Ličino izpustili. Mahnič bo zagotovo stranka v postopku pri KNOVS in pred preiskovalnim sodnikom, ko bo pojasnjeval svoje nezakonito početje. Ta trenutek pa mu je dal šef Janez posebno nalogo. Reorganizirati mora klet, pridobiti nove sodelavce in dvigniti moralo potolčenim sledilcem stranke SDS.

Kakšno službeno izkaznico ali karkoli že ima državni sekretar za nacionalno varnost? Najbrž kakšno policijsko, bi rekel po dogodku, ki se je zgodil pred dnevi na Trubarjevi ulici. Pred lokalom Trubar sta se zaletela mulc na skuterju in Mahnič na e-skiroju. Po krajšem zmerjanju se je mulcu pridružil njegov pajdaš. Ko sta hotela fizično obračunati z Mahničem, je ta na plano potegnil izkaznico in mahal z njo. Očitno uspešno, saj sta mulca spodvila rep in se pobrala. Bi imel pa jaz tudi takšno izkaznico, kot jo ima ali jo je imel Žan Mahnič. Upam, da ni mahal z lovskim dovoljenjem, ker tega si pa ne želim.



Kako bo nova oblast naredila red na Kolodvorski, pa je očitno zapleteno vprašanje, povezano s sprejetjem novega zakona o RTV. Tole kar se zdaj dogaja, je namreč navadna sramota. Komu je namenjen drugi program in nove oddaje tipa Panorama? To so ti kadri, nad katerimi je bil navdušen strojevodja Slavko Kmetič. Par »tapravih« so našli, je razlagal takrat. Očitno so jih res, nekaj kiča plus Marko Milenković sodijo prej na Noro24TV, kot na nacionalno televizijo.

Kakšna bo zunanja politika Slovenije pod novo vlado? Nova ministrica Tanja Fajon ne vzbuja ravno zaupanja. Jaz na njenem mestu ne bi veselo pozdravljal namere, da se bosta Finska in Švedska pridružili NATO paktu. Če že vsi zahodni in domači mediji morajo lagati o vojnem stanju v Ukrajini, bi vsaj politiki lahko bili realni. Vojno z Rusijo lahko konča diplomacija, nikakor pa zaostrovanje vojne in dobava orožja Ukrajini. Rusija nadzoruje petino Ukrajine, vojna na vzhodu pa je praktično dobljena. Ramzan Kadirov je v nedavnem nagovoru čečenskemu narodu in svojim enotam na bojišču sporočil, da je Ukrajina zaključena zgodba. Pravi, da čaka ukaz Vladimirja Putina za napad na Poljsko. Poljakom nikoli ne bodo oprostili vmešavanja v to vojno. Več kot dva meseca nazaj je naša televizija objavila, da imajo ruske sile samo še za tri dni streliva, goriva in hrane. Jim danes še verjamete?

Slišim, da se desni »podjetniki« umikajo iz Slovenije. To informacijo seveda širijo poraženi pripadniki sekte. Resnica je, da se nihče nikamor ne umika, ker nova oblast ne bo nikomur nič vzela, podržavila ali kogarkoli z bajoneti sterala v morje. Bežijo pa iz države »podjetniki«, v glavnem prijatelji Zdravka Počivavška, ki jih bo roka pravice prej ali slej prijela za vrat oz. za zaščitne maske in respiratorje.

Klima v prestolnici je spet normalna. Končno. Za vse tiste poslanke in poslance GS pa opozorilo, naj se nikoli več ne zgodi izdaja volivcev zaradi vaših osebnih interesov. Zgodba o  SMC, ki je več ni in kar smo imeli zadnji dve leti, naj vam bo v večen opomin in svarilo. Fašizem ne spi, čaka svojo priložnost. Ne dajte mu jo, nikoli več.


    

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je