Preskoči na glavno vsebino

"Mi plešemo"

 


Začelo se je. Dolgo vroče poletje namreč. Zatohli desnici je vroče že nekaj časa, a to kar kuha njih, nima veze z vremenom in afriškim zrakom. Vroče jim je zaradi predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. Golob je obljubljal spremembe in drugačno politiko. In besedo je držal, ker Urška KZ je drugačna in pomeni spremembo v zategnjeni in zavrti politični sceni. Njen prihod na državno proslavo je moral najbolj zbosti Vinka Gorenaka, saj je dobil »dobesedno« prst v rit. Urška KZ bi ostala navadna okrajna sodnica na oddelku za etažno lastnino. Pri njenih letih je to skoraj poklicna katastrofa. Mnogo jih je besnelo po družabnih omrežjih čez Janševo vlado in nore ukrepe, ki so se spreminjali iz ure v uro. Tudi Urška KZ. A njej je Vinko Gorenak naredil uslugo življenja. Hotel jo je zajebati za službo in jo tudi je. S tem pa jo je nehote izstrelil med zvezde. Na Trstenjakovi so pravi strokovnjaki za ustvarjanje novih obrazov na levem političnem polu. Janša je ustvaril Goloba in njegovo gibanje, Gorenak pa novo zvezdo na političnem parketu, Urško Klakočar Zupančič. Jaz sem veliko pisal o Janezu in Vinku, pa me to ni izstrelilo med politične zvezde ampak sem dobil abonma na ljubljanskem sodišču. Pravice nobene v tej državi.

Vročina je konkretno udarila. Kakšna je možnost, da se ti v istem dnevu pokvari klima in »crkne« hladilnik? To se očitno lahko zgodi samo meni in to v nedeljo. Potem pa »guglanje« in iskanje mojstrov in servisov, misija nemogoče, ker so vsi zasedeni teden dni vnaprej, hladilnik in klimo pa rabim takoj. Sovražim tovrstne težave in opravke povezane z odpravljanjem le teh. Nobeni nasveti po telefonu ne bodo popravili aparatov. Če se nekaj pokvari, je treba vzeti orodje v roke, besedičenje po telefonu ne pomaga.

Besede in pozivi Putinu ne bodo ustavili vojne v Ukrajini. Pošiljanje orožja Ukrajini pa še manj. Danes niti vsa zahodna medijska propaganda ne more več prikrivati, da Rusija zmaguje v vojni. Ko porazi postanejo taktični umiki, kapitulacija ni več daleč. Ukrajina to vojno lahko hipotetično dobi le, če se ZDA in NATO aktivno vpleteta v vojaški spopad z Rusijo. Kar pa se ne bo zgodilo, ker je strah pred nuklearno vojno prevelik. Pošiljanje starih in neuporabnih vojaških oklepnikov Ukrajini pa je naravnost perverzno dejanje. Naj se tisti, ki je odločil, da se ta stara jajca pošlje Ukrajincem, sam usede vanje in se zapelje proti Rusom! Grozljiva smrt v goreči konzervi je zagarantirana. Rusi so v zadnjih dveh mesecih zajeli več kot 500 tujih borcev na vzhodu Ukrajine. Američane, Angleže, Kanadčane, Avstralce, Fince, Poljake, Hrvate in celo Slovenca. Okoli »Slovenca« dolgujem pojasnilo, gre za slovenskega državljana, ni pa slovenske narodnosti. Njegova usoda ni znana, ker se od predaje oz. zajetja ni več javil nikomur od domačih. Sem pa prepričan, da zunanje ministrstvo ta podatek ima, saj ruska stran obvešča države, katerih borce ima v ujetništvu.

Jeseni se izteče mandat najslabšemu predsedniku v zgodovini Slovenije. Predsedniška bitka bo tokrat očitno potekala med ženskami. Favoritinji sta Nataša in Marta, obe špic kandidatki levice. Desnico bo najbrž zastopala Ljudmila Novak, skrajno desnico pa čudakinja iz Moravč Nina Krajnik. Slednji bo svetoval nihče drug kot Sebastjan Jeretič, strokovnjak za svoj žep, ki je izgubil prav vse kampanje, ki se jih je lotil. Čudi me, kako vedno znova najde žrtev, da jo pokoplje. Zadnji tak primer je njegovo svetovanje Zdravku Počivavšku. Kot vse kaže, bo Slovenija prvič v svoji zgodovini dobila predsednico države. A to zagotovo ne bo Nina Krajnik. Me pa prav zanima, kaj dogaja ženskam na desni, da se poročajo z moškimi, ki bi jim lahko bili očetje ali celo dedki?

S poletjem pride čas, ki mu medijski delavci rečejo čas kislih kumaric. Nič se ne dogaja in ni o čem poročati. Zadnji dve leti sicer ni bilo tako, ker smo bili tako rekoč konstantno v vojnem stanju. Janševa vlada je obračunavala z vsemi in niti poletje jih ni ustavilo. Napadanje Goloba, da je v Bruselj odpeljal otroka dokazuje, da na desni nimajo streliva za napad na Goloba in njegovo rušenje. Janša sicer svojim obljublja, da se bo jeseni Golobova vlada razpadla in bo on zopet predsednik vlade. Pravljice in slaba tolažba za vernike. Tudi če Golobova vlada razpade, ni več »junakov« (izdajalcev), ki bi bili pripravljeni izdati voljo volivcev. Zadnji dve leti sta bili konkretna šola za tovrstne izdajalce. Kje so danes? Ni jih več na političnem prizorišču. Bo pa marsikateri od njih zdaj stalen gost na sodišču. Zdravko Počivavšek in njegova ekipa zagotovo.

Od novih obrazov je zagotovo popestritev parlamenta Jonas Ž. Sam sicer nisem naklonjen temu, da razni športniki in umetniki rešujejo svojo eksistenco s sedenjem v državnem zboru. Kje je danes nogometaš Židan, ki je za sanjsko ponudbo prestopil v SD? V vseh letih sedenja tam, se je oglasil edino takrat, ko je pojasnjeval prestop. Poslanci so številke, ki pritiskajo tipke po nareku centrale. Tisto prvotno poslanstvo "parlamentiranja" je izginilo z odhodom Iva Hvalice iz parlamenta. Zdaj pa je tu Jonas, ki ne bo in ne more biti tiho. Kot zdaj kaže, bo Jonas tisti, ki bo prvi glas SD in najbrž jih bo prav on obdržal nad gladino 4%. Ker ostala zasedba SD v tem sklicu je porazna. S predsednico Fajonovo na čelu, ki težko skrije, da je popolnoma brez vsebine. Enkrat je zaskrbljena, drugič pa zadovoljna. Zadnje čase je več ali manj zadovoljna, čeprav za to nima nobenega razloga.



 

Še manj razlogov za zadovoljstvo imajo v Levici. Če bi bili iskreni, bi morali vsaj vodstvo in koordinatorja zamenjati. Ker pa kljub katastrofalnemu rezultatu na volitvah kar žarijo od sreče, se odgovor ponuja na dlani. Šlo jim je za položaje, ne za stvar in idejo. Nepotizem je feminizem? Če gre za Levico, gre očitno »skozi«. Pravijo, da je gospa VT ustanovna članica in da je do zdaj kandidirala na vseh lokalnih in državnozborskih volitvah! Drži. Drži pa tudi, da nikdar ni bila izvoljena in je bilo treba drugače urediti službo za njo. Kot za Bratuškovo, Kociprovo in bataljon ostalih, ki so pogoreli na volitvah. S feminizmom opletajte po Metelkovi, ker niste nič drugačni okoli zaposlovanja svojih, kot podganji trop iz Trstenjakove.

Če bo ta vlada uspešna, bosta SD in Levica izginili iz političnega zemljevida. Kot sta pred kratkim izginili SAB in LMŠ. Če želita preživeti na naslednjih volitvah, morata izstopati in solirati. To bi najbrž povzročilo padec vlade. Če pa zaradi SD ali Levice pade ta vlada, bosta kaznovani, kot je bil kaznovan Šarec. Kakorkoli obrneš, vse kaže na to, da dve stranki plešeta svoj poslednji tango v parlamentu.



          

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je