Preskoči na glavno vsebino

Zmaga ima tisoč očetov

 


Kako je že rekel bazen mojster iz Krka? Uživajte dokler lahko! Zdaj isto lahko mi porečemo vsem, ki so zadnji dve leti kradli, uničevali, nas zapirali in poniževali. Torej, uživajte dokler še lahko. Nova vlada je formirana, ministrski položaji in denarni fevdi razdeljeni, čaka se le še prisega nove vladne ekipe. Resnici na ljubo so ministrska imena daleč od tistega kar je napovedoval mandatar Robert Golob. Strokovnjakov je le za ščepec, vse ostalo pa so stari politični kruhoborci. Ker je bil glavni cilj vseh takrat opozicijskih strank in civilne družbe zamenjava oblasti, je ta torej dosežen. Da je Golob namesto strokovnjakov dal najvišje položaje v državi propadlim politikom s prtljago, mu bomo spregledali, če bo uspel brzdati apetite in ego nekaterih ministric in ministrov. Obljubljal je marsikaj, po sanjski zmagi pa je očitno trčil v politično realnost. V politiki igro vodijo politiki in ne strokovnjaki. Minister mora biti star prekaljen politični maček. Izobrazba pri tem ne igra nobene vloge. Pri državnih sekretarjih pa je druga zgodba. Ti morajo biti elita iz »stroke«, ki jo pokriva dotično ministrstvo. Vsaj tako naj bi bilo. Jaz še danes verjamem, da bi bil Zoran Janković odličen predsednik vlade, če bi mu takrat uspelo. Ker je prava baraba namazana z vsemi potrebnimi žavbami za ta položaj. Cerar in Šarc sta bila v startu obsojena na neuspeh, Golob pa je precej podoben kaliber kot njegov vzornik Janković, zato je optimizem nad to vlado kar upravičen.

Gledam zadnjič Jenulla na televiziji, pa nič ne razumem. Razen njegovega neskončnega sprenevedanja, da ni organizator petkovih protestov. Temeljni zahtevi petkovih protestnikov sta bili odstop vlade in predčasne volitve. Dve leti je Jenull neuspešno protestiral in trošil denar opozicijskih strank, ki so financirale proteste. LMŠ je celo izpadla iz parlamenta, za ostale pa vemo, kako so se odrezale. SAB je sicer tudi izpadla iz parlamenta, ni pa financirala petkovih letakov, kot so to počele ostale tri stranke. In zdaj se Jenull razglaša za zmagovalca? Lepo vas prosim, takšnega poraza na odprti sceni ni doživelo še nobeno gibanje protestnikov. Zmaga ima tisoč očetov, poraz nobenega, je izjavil mafijaš v kulti seriji Sopranovi, preden so ga naluknjali nadobudni mulci, ki so sanjali kariero v mafiji. Isto velja za zmago Gibanja Svoboda. Zmaga ima tisoč očetov, med njih se šteje Jaša Jenull, čeprav je v resnici največji poraženec teh volitev. Dve leti protestov in zahteva po predčasnih volitvah? Poraz na celi črti. Stranke, ki jih je propagiral Jenull, so pogorele na rednih volitvah. Požgala jih je Golobova stranka. On se pa počuti zmagoslavno. Za v učbenike,  »Ko luzer pristavi piskrček«.

Če je življenje doma zdaj videti svobodnejše, se na globalni ravni obeta katastrofa. Finska in Švedska gresta v NATO, Rusija pa ostaja vse bolj izolirana in potisnjena na rob. Upanja, da bo kdo v Moskvi speljal državni udar in ustavil Putina in vojno v Ukrajini, so jalova. Domači mediji nam po vzoru zahodnih še naprej lažejo o vojni v Ukrajini in stanju na bojiščih. Resnica bolj ustreza temu, da Ukrajina te vojne skupaj z zahodnimi zavezniki ne more dobiti. Danes mediji poročajo o evakuaciji borcev iz Azovstala. Pravilno poročanje bi bilo, da so se pripadniki neonacističnega bataljona Azov dokončno predali ruskim specialnim enotam. Med njimi je precej zahodnih borcev in oficirjev NATO pakta, ki so pred predajo odvrgli oznake, čine in uniforme. Rusi jih nikoli ne bodo zamenjali za ujete ruske vojake ampak bodo iz njih naredili primer za vse bodoče naciste in tuje plačance.

Lani Decembra se je v Ukrajino podal Slovenec iz Ljubljane, ki je bil z mano leta 2007 v Afganistanu. Priključil se je bataljonu Azov v Marijupolju. Na Telegramu je odprl kanal in zainteresiranim delil posnetke iz usposabljanja in življenja z ostalimi pripadniki bataljona. Potem se je konec Februarja začela vojna. Objavil je še nekaj posnetkov, potem se je skupaj z ostalimi zatekel v jeklarno Azovstal. Mesec dni se ni oglasil, potem pa je prišlo njegovo sporočilo, da so ujeti v jeklarni, z vseh strani obkoljeni, morje pa nadzira ruska mornarica. Prosil je za kakršenkoli kontakt v NATO, da bi jih rešili ali evakuirali. Ker gre za slovenskega državljana, sem copy paste njegove prošnje poslal na eno od številk SOVE, ki so mi znane. Dobil sem odgovor in številko na zunanjem ministrstvu, ampak Andrej Šter nima te moči, da bi koga spravil iz Azovstala domov. Včeraj se je z ostalimi preživelimi pripadniki bataljona Azov predal ruskim silam. Me zanima, koliko časa bodo naši MSM mediji potrebovali, da bodo objavili novico o Slovencu v ruskem ujetništvu. Če bo dobil dva krožnika ribje juhe na dan, kar je Žižek obljubljal Štefančiču za življenju v ruskem gulagu, bo lahko srečen.



Včeraj sem bil na sodišču. Slabe volje, kaj pa drugega. Sem mislil, da smo se nekatere stvari zmenili pred štirimi leti, pa nič od tega. Do minulega petka niti nisem vedel zakaj gre, ker sem bil prepričan, da so stvari urejene in zaključene. Zdaj pa spet, razžaljeni, obrekovani ….? Ne bom več komentiral odprtih postopkov in vpletenih oseb, ker to prinaša nove zamere in tožbe. Glede na stanje v našem pravosodju in izkušnjami z njim, mi ostajata dve možnosti. Prva je boj z vsemi dokazi, druga pa metoda Janeza Janše. Zavlačevanje do zastaranja. Eno ali drugo, spet stres in glavobol brez veze.

Košarka je spet dobila svoj sijaj in mesto, ki ji gre. Luka Dončić se je z Dallasom uvrstil v konferenčni finale lige NBA, Cedevita Olimpija pa je začela polniti dvorano v Stožicah. BRAVO


   

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je