Skupno število ogledov strani

sreda, 18. maj 2022

Zmaga ima tisoč očetov

 


Kako je že rekel bazen mojster iz Krka? Uživajte dokler lahko! Zdaj isto lahko mi porečemo vsem, ki so zadnji dve leti kradli, uničevali, nas zapirali in poniževali. Torej, uživajte dokler še lahko. Nova vlada je formirana, ministrski položaji in denarni fevdi razdeljeni, čaka se le še prisega nove vladne ekipe. Resnici na ljubo so ministrska imena daleč od tistega kar je napovedoval mandatar Robert Golob. Strokovnjakov je le za ščepec, vse ostalo pa so stari politični kruhoborci. Ker je bil glavni cilj vseh takrat opozicijskih strank in civilne družbe zamenjava oblasti, je ta torej dosežen. Da je Golob namesto strokovnjakov dal najvišje položaje v državi propadlim politikom s prtljago, mu bomo spregledali, če bo uspel brzdati apetite in ego nekaterih ministric in ministrov. Obljubljal je marsikaj, po sanjski zmagi pa je očitno trčil v politično realnost. V politiki igro vodijo politiki in ne strokovnjaki. Minister mora biti star prekaljen politični maček. Izobrazba pri tem ne igra nobene vloge. Pri državnih sekretarjih pa je druga zgodba. Ti morajo biti elita iz »stroke«, ki jo pokriva dotično ministrstvo. Vsaj tako naj bi bilo. Jaz še danes verjamem, da bi bil Zoran Janković odličen predsednik vlade, če bi mu takrat uspelo. Ker je prava baraba namazana z vsemi potrebnimi žavbami za ta položaj. Cerar in Šarc sta bila v startu obsojena na neuspeh, Golob pa je precej podoben kaliber kot njegov vzornik Janković, zato je optimizem nad to vlado kar upravičen.

Gledam zadnjič Jenulla na televiziji, pa nič ne razumem. Razen njegovega neskončnega sprenevedanja, da ni organizator petkovih protestov. Temeljni zahtevi petkovih protestnikov sta bili odstop vlade in predčasne volitve. Dve leti je Jenull neuspešno protestiral in trošil denar opozicijskih strank, ki so financirale proteste. LMŠ je celo izpadla iz parlamenta, za ostale pa vemo, kako so se odrezale. SAB je sicer tudi izpadla iz parlamenta, ni pa financirala petkovih letakov, kot so to počele ostale tri stranke. In zdaj se Jenull razglaša za zmagovalca? Lepo vas prosim, takšnega poraza na odprti sceni ni doživelo še nobeno gibanje protestnikov. Zmaga ima tisoč očetov, poraz nobenega, je izjavil mafijaš v kulti seriji Sopranovi, preden so ga naluknjali nadobudni mulci, ki so sanjali kariero v mafiji. Isto velja za zmago Gibanja Svoboda. Zmaga ima tisoč očetov, med njih se šteje Jaša Jenull, čeprav je v resnici največji poraženec teh volitev. Dve leti protestov in zahteva po predčasnih volitvah? Poraz na celi črti. Stranke, ki jih je propagiral Jenull, so pogorele na rednih volitvah. Požgala jih je Golobova stranka. On se pa počuti zmagoslavno. Za v učbenike,  »Ko luzer pristavi piskrček«.

Če je življenje doma zdaj videti svobodnejše, se na globalni ravni obeta katastrofa. Finska in Švedska gresta v NATO, Rusija pa ostaja vse bolj izolirana in potisnjena na rob. Upanja, da bo kdo v Moskvi speljal državni udar in ustavil Putina in vojno v Ukrajini, so jalova. Domači mediji nam po vzoru zahodnih še naprej lažejo o vojni v Ukrajini in stanju na bojiščih. Resnica bolj ustreza temu, da Ukrajina te vojne skupaj z zahodnimi zavezniki ne more dobiti. Danes mediji poročajo o evakuaciji borcev iz Azovstala. Pravilno poročanje bi bilo, da so se pripadniki neonacističnega bataljona Azov dokončno predali ruskim specialnim enotam. Med njimi je precej zahodnih borcev in oficirjev NATO pakta, ki so pred predajo odvrgli oznake, čine in uniforme. Rusi jih nikoli ne bodo zamenjali za ujete ruske vojake ampak bodo iz njih naredili primer za vse bodoče naciste in tuje plačance.

Lani Decembra se je v Ukrajino podal Slovenec iz Ljubljane, ki je bil z mano leta 2007 v Afganistanu. Priključil se je bataljonu Azov v Marijupolju. Na Telegramu je odprl kanal in zainteresiranim delil posnetke iz usposabljanja in življenja z ostalimi pripadniki bataljona. Potem se je konec Februarja začela vojna. Objavil je še nekaj posnetkov, potem se je skupaj z ostalimi zatekel v jeklarno Azovstal. Mesec dni se ni oglasil, potem pa je prišlo njegovo sporočilo, da so ujeti v jeklarni, z vseh strani obkoljeni, morje pa nadzira ruska mornarica. Prosil je za kakršenkoli kontakt v NATO, da bi jih rešili ali evakuirali. Ker gre za slovenskega državljana, sem copy paste njegove prošnje poslal na eno od številk SOVE, ki so mi znane. Dobil sem odgovor in številko na zunanjem ministrstvu, ampak Andrej Šter nima te moči, da bi koga spravil iz Azovstala domov. Včeraj se je z ostalimi preživelimi pripadniki bataljona Azov predal ruskim silam. Me zanima, koliko časa bodo naši MSM mediji potrebovali, da bodo objavili novico o Slovencu v ruskem ujetništvu. Če bo dobil dva krožnika ribje juhe na dan, kar je Žižek obljubljal Štefančiču za življenju v ruskem gulagu, bo lahko srečen.Včeraj sem bil na sodišču. Slabe volje, kaj pa drugega. Sem mislil, da smo se nekatere stvari zmenili pred štirimi leti, pa nič od tega. Do minulega petka niti nisem vedel zakaj gre, ker sem bil prepričan, da so stvari urejene in zaključene. Zdaj pa spet, razžaljeni, obrekovani ….? Ne bom več komentiral odprtih postopkov in vpletenih oseb, ker to prinaša nove zamere in tožbe. Glede na stanje v našem pravosodju in izkušnjami z njim, mi ostajata dve možnosti. Prva je boj z vsemi dokazi, druga pa metoda Janeza Janše. Zavlačevanje do zastaranja. Eno ali drugo, spet stres in glavobol brez veze.

Košarka je spet dobila svoj sijaj in mesto, ki ji gre. Luka Dončić se je z Dallasom uvrstil v konferenčni finale lige NBA, Cedevita Olimpija pa je začela polniti dvorano v Stožicah. BRAVO


   

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708