Preskoči na glavno vsebino

Studio "Dan zmage"


Janša ima en čuden talent. Zajebe Jankovića v Mercatorju, ta gre v politiko in ga porazi na volitvah. Ni se Zoki sicer znašel v državni politiki, je pa zavoljo Janše postal dosmrtni župan Ljubljane. Lani iz maščevanja po Janševem nareku odstavijo Goloba, ta ustanovi stranko, zmaga na volitvah in popolnoma poniža tako Janšo kot vso aktualno politično sceno. V zadnjih izdihljajih svoje strahovlade se maščuje Studiu City in Marcelu Štefančiču. Po 24 letih na čelu oddaje mu Janševa nastavljenka Rebernikova ne podaljša pogodbe. Oddajo celo ukinejo. Marcel organizira oddajo v Mladinskem gledališču, preseže samega sebe in postane urbana legenda. Oddaja Studiu City oz. Studio 9. Maj lahko gostuje kjerkoli in se sama trži, ker je z Marcelom prerasla okvire toge nacionalne televizije. POP TV bi lahko mirno povabil Marcela in ekipo in jim dal termin v ponedeljek ob 21. uri. Gospod predsednik, gospoda nadškofa ….. je postala kultna oddaja in trade mark Levice. Talent, da zakrknjen skrajno desničarski fašist s svojimi potezami ustvarja zvezde in zmagovalce na nasprotnem političnem polu, je komedija po meri naše dežele.

Marcel je na oder povabil Goloba in za njim še Žižka. Talk show z Marcelom bi morala postati redna oddaja, ker je eden redkih tv voditeljev, ki zna in pritegne publiko. Bodoči premier Golob, kateremu je podpora po volitvah še narastla, ima tisto, kar njegova predhodnika Cerar in Šarec nista imela. Potrebne karizme, ter znanja in izkušenj z vodenjem velikih sistemov. Golob je upanje za normalno in boljšo Slovenijo, Marcelova oddaja pa si zasluži vse čestitke. Najbrž je modra poteza Goloba, da je poražencem ponudil položaje v vladi v zameno za njihove stranke in strankarsko infrastrukturo. Če bi se združili pred volitvami, bi imeli sami 45+ in ne bi rabili nikogar drugega. Ker sta imela Šarec in Bratuškova prevelik ego, morata zdaj žrtvovati svoji stranki, če nočeta končati na smetišču parlamentarne zgodovine. Kako se bo odzval Golob, ko bo Šarec zahteval položaj državnega sekretarja za Črnčeca, bo najbrž prvi resnejši preizkus trdnosti nove koalicije. Črnčeca razen Šarca namreč ne mara nihče. V SD so po katastrofalnem rezultatu odnosi skrajno napeti. Ni položajev za vse, ki si domišljajo, da jim pripadajo. Za vsako ministrsko mesto, ki po kvoti pripada stranki SD, so vsaj trije kandidati. Razen za mesto, ki ga je zase rezervirala Tanja Fajon. Glede na volilni rezultat bi morala Fajonova spakirati iz vrha SD in za kazen sedeti v poslanski klopi. Tanja ni iz pravega testa za voditeljico, še manj za zunanjo ministrico.


Kaj se bo v prihodnosti dogajalo na Kolodvorski je precej odvisno od zakona o RTV, ki ga ultimativno napoveduje Golob in civilna družba. Ko vidiš tistega večno besnega strojnika Petra Gregorčiča, ki zaseda mesto predsednika programskega sveta, je vse jasno. Tip je brez dvoma psihopat na robu izbruha. Tam sedi še nekaj cvetk iz nabora stranke SDS, nihče pa po zabitosti in zlobi ne izstopa tako kot železničar Slavko Kmetič. Kaj lahko nov zakon spremeni, če bodo tam še vedno vajeti v rokah držali kadri lojalni Trstenjakovi? Zdaj so si omislili dva informativna programa in dve ločeni uredništvi. Da bo uravnoteženje popolno! Na prvem programu bodo normalna poročila, na drugem pa desna. Po moje bi bilo bolj priročno, če bi ob 19 ih na drugem programu kar Tomašiča in Kdo vam laže predvajali, bo isti efekt in manj stroškov.

Življenje se normalizira in prihodnost je svetla. Pred vrati je poletje brez nesmiselnih ukrepov, s skupnimi močmi smo premagali fašiste iz stranke SDS in njihove pomagače Počivavška, Tonina in Pivčevo. Bo pa treba ostati buden, ker sovražnik ne spi. Ni namreč nobenega dvoma, da bodo janševisti uporabili vsa sredstva, da zrušijo vlado in spet prevzamejo oblast. Če je kdo gledal Tomašičevo oddajo sovraštva in laži, ve o čem govorim. Razpoloženje na poraženi strani je skrb vzbujajoče. Napovedujejo prihod v Ljubljano, streljanje, bombne napade in državljansko vojno z ostanki komunizma. Tale z ostanki komunizma je sploh dobra. Edini ostanek komunizma v naši politiki sta Janez Janša in Vinko Gorenak. Da njunega družbenopolitičnega delavca Požarja ne omenjam. Verniki SDS so ogorčeni. Volitve so ukradene, veliki državnik Janez pa spet prevaran? Če bi bilo vse res, se mi zastavlja vprašanje; Kakšna ovca moraš biti, da te globoka država vsakič znova nategne? Aja, zdaj ni več moderna globoka država ampak vzporedni mehanizem. Pa bodimo iskreni. Edini, ki za svoje delovanje in financiranje strankarskih medijev uporablja vzporedne mehanizme, je Janša in njegova SDS.

Danes bomo najbrž izvedeli, kdo bodo ministri, kdo bo v vladi in kdo bo koga po novem sovražil. Medtem pa lahko kakšno donacijo nakažete, ker nisem v nobeni kombinaciji za drobtinice iz Golobove mize.




   

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je