Preskoči na glavno vsebino

Srečno Slovenija

 


Tako pričakovani 24.4. je prišel in streznil slovensko politiko. Prišla je ura resnice, ki je dodobra šokirala vse stranke. Zmagovalec  Golob je v šoku zaradi silne zmage, kakršne niti v najbolj mokrih sanjah z bodočo šefico parlamenta ni pričakoval. Totalen šok sta doživela Marjan Šarec in Alenka Bratušek, oba bivša premierja. Šarec je odstopil kot premier, da bi izsilil predčasne volitve, pa se je uštel. Zdaj so ga volivci na rednih volitvah postavili pred vrata parlamenta, on pa trobi o »skupni zmagi«, čeprav takšne blamaže in poraza slovenska politika ne pomni. Dobesedno od junaka do bedaka. LMŠ je odšla na smetišče, čeprav Marjan tega ni sposoben priznati. Kar velja v LMŠ, bo končalo pri Golobu v novi vladni kompoziciji, Marjan pa se lahko vrne na odre, ker ni za nikamor. Za SAB je bilo pričakovano, da bo izpadla iz parlamenta. Bratuškova za razliko od Marjana ne bo pozabljena in bo po vsej verjetnosti del Golobove vladne ekipe, saj je strokovnjakinja za proračun in finance. Njeno nagovarjanje upokojencev bo šlo v anale slovenske politične zgodovine kot ena najbolj zgrešenih predvolilnih kampanj.

Zdravko Počivavšek je pravi kozjanski bik. V dobesednem pomenu. V politiko je prišel na povabilo Mira Cerarja. Štiri leta kasneje ga levo volilno telo izvoli v parlament. SMC propade, na čelo ostanka se postavi nov predsednik Zdravko. Izda tiste, ki so ga izvolili, gre v koalicijo z Janšo in se poveže s Podobnikom, Kanglerjem in Kovšco. Pri tem je popolnoma pozabil, da je bil izvoljen zaradi javne obljube SMC, da ne gre nikoli v koalicijo z Janšo. In zdaj se čudi, da volivci niso prepoznali njegove nove »povezovalne« politike? Jeretič in Čirić sta mu za mastne honorarje dve leti nakladala, da bosta SMC obudila od mrtvih in jo spravila na 10%+? In Zdravko je verjel in se na volitvah z novimi prijatelji propadle desnice popolnoma osmešil.

SD je doživela hud poraz, ki ga seveda prikazujejo kot skupno zmago. 6.66% bi moralo Tanjo Fajon takoj odpihniti nazaj od koder je prišla. Naj vas spomnim. Dejan Židan jo je ustoličil kot novo premierko in voditeljico. Želenega preboja ni bilo, Tanja se ni uspela uveljaviti niti kot voditeljica med strankami KUL-a. Kdo bo vodja med njimi naj bi odločili volivci. Pol leta pred volitvami se pojavi nov obraz Robert Golob in nova stranka Gibanje Svoboda. SD se v predvolilni kampanji povsem podredi novemu obrazu in doživi katastrofo na volitvah. Roko na srce, za stranko kot je SD je rezultat 6.66% popoln poraz in katastrofa. Tanja poraza ni sposobna priznati. Namesto tega se veseli sodelovanja z Golobom in mesta zunanje ministrice. Če bo hipotetično Golobova vlada naslednja štiri leta uspešna, bo SD naslednja, ki bo izpadla iz parlamenta. Še lani je bilo političnim opazovalcem nepredstavljivo, da bi velika stranka kot je SD tako pogrnila na volitvah in dobesedno pokleknila pred novinko na političnem parketu. Novinka je sicer samo ime, ker igralci so stari znanci iz levih projektov »novih obrazov«. Zgodilo se je nepredstavljivo, Tanja pa ostaja. Celo zaskrbljena ni več?

Levica je doživela hladen tuš. Skoraj so izpadli iz parlamenta. Mesec je higienično ponudil odstop in potem sam on njem odločal. Predstava za idiote. Kaj se bo dogajalo naprej s to stranko je veliko vprašanje. Radikalne ideje in nasprotovanje vsemu je stranko in njen rezultat prepolovilo, Kordiš pa povsem napačno razume volilni rezultat. On bi se zdaj spet radikaliziral? Za resno politiko bo treba opustiti nekatere substance, se mi zdi Miha. 

Janša je svojo sekto SDS končno treščil na realna tla. Slovenija ga ne mara, kot ne mara Hojsa, fašizma, primitivizma, nasilja, revanšizma, domobranstva in pokvarjenega klera. Janša je zamudil edinstveno priložnost, da bi ga večina Slovenk in Slovencev sprejela za svojega voditelja. Za to je imel idealno priložnost, ki jo je očitno z veseljem zapravil. Kakšen bi bil rezultat volitev če bi Janez leta 2020 ugasnil Twitter? Če bi pri miru pustil protestnike, STA, RTV SLO in se posvetil izključno epidemiji in vodenju vlade? Lahko bi pri miru pustil strokovnjake in brzdal svoje bevskajoče pse, pa jih je raje spodbujal in nagrajeval za primitivne izpade. Lahko bi, pa ni! Ljubljana ni Slovenija, je rad ponavljal in se pripravljal na naslednji mandat. Izkazalo se je, da ga ne marata ne Ljubljana ne Slovenija. Mi gradimo, mi delimo, je bil njegov slogan. Poglejte v svoje denarnice in potem pojdite volit, je bil pameten na zadnjem soočenju! Je on res mislil, da z nekaj bonbončki lahko kupiš volivce, ki si jih dve leti poniževal? Janša se je še enkrat več izkazal kot obupen strateg. V svojem maščevalnem pohodu je šel odžagat Goloba iz vrha GEN-i. To zapakira v ni bila podaljšana pogodba, čeprav je jasno zakaj gre. Mimogrede, isto sranje danes na RTV Slo počno Marcelu Štefančiču. Za neuke! Janša je bil pravočasno opozorjen, da bo Golob v primeru obglavljenja na GEN-i aktivno vstopil v politiko. Celo sestanek na to temo je imel s svojimi najožjimi sodelavci v vladnih prostorih konec lanskega leta. Na tem sestanku je samo odmahnil z roko in izjavil, da Golob ni noben faktor in kaliber za volitve, naj ga mirno odžagajo iz GEN-i, oz. mu ne podaljšajo pogodbe. Če bi Janez lahko zavrtel čas nazaj, bi Golobu vlada podelila dosmrtni mandat na čelu GEN-i, samo da Primorec nikoli več ne bi pomislil na vstop v državno politiko. Ker tega ne more, ga je Golob popolnoma povozil na volitvah. Zmaga je tako veličastna oz. na drugo strani poraz tako boleč, da Nova24TV samo še stare filme po izboru urednika Janše vrti. Tomašič in Rant nimata več koga nategovat, ker so volitve pokazale, kdo je komu lagal. Pred Janšo in SDS so težki časi. Pred Slovenijo pa precej svetlejši in lažji, kot sta bili zadnji dve leti.

Preboj v parlament žal ni uspel dvema strankama, ki bi ju jaz želel tam videti. Ivan Gale s svojo stranko Naša Prihodnost + Dobra država ni uspel prepričati dovolj volivcev, kar je zame veliko presenečenje. Gale je bil prvi obraz upora in protesta proti korupciji vladne ekipe za nabavo zaščitne opreme. Bil je dobesedno maskota in gonila sila protestnikov, ko je Golob še trdno sedel na čelu GEN-i in podpiral vlado. Spomnim se, ko so zaradi Jenulla protesti zvodeneli in je na trgu Republike stalo samo cca. 20 protestnikov. Eden med njimi je bil Ivan Gale. Če koga, potem bi moral Golob Galeta prvega povabiti v vladno ekipo od tistih, ki se niso uvrstili v parlament. Državni sekretar za boj proti korupciji v kabinetu predsednika vlade, bi bilo pravo mesto za Ivana Galeta. Preboj ni uspel niti stranki Resni.ca, ki so ji ankete dajale dobre možnosti za uspeh. Kljub izločevanju Zorana Stevanovića iz medijskega prostora in glavnih soočenj, je Resni.ca uspela preko družbenih omrežij in aktivnosti na terenu nagovoriti precejšnjo število volivcev in ostajajo stranka, ki ima potencial v prihodnosti. Povabila v vladno ekipo pa Stevanović najbrž ne bo dobil.


Pred začetkom vročega poletja bomo imeli vsaj eno zadoščenje, ko se bodo iz nezasluženih položajev poslavljali Janševi nastavljenci. Krek že vnaprej joka, da ne bo odstopil. Njega bo najbrž treba odnest iz NIJZ, ker se je tako navezal na direktorski položaj. Snežićeva ljubica na čelu NPU bo najbrž spakirala sama in ne bo čakala, da jo Bobnarjeva razreši. Direktor SOVE Janez Stušek se bo vrnil v odvetniške vode, kar zame ni najbolj razveseljiva novica. Spet bo imel čas pisati tožbe proti meni. Odkar je postal direktor, nisem kasiral nobene tožbe. To se bo zdaj najbrž spremenilo, ker bodo imeli odpuščeni SDS-ovci preveč časa in se bodo spet ukvarjali z mano. Dan po volitvah so mi vdrli v Gmail in iz njega pošiljali pizdarije folku. Prstni odtisi vodijo na Trstenjakovo. Res sem dobil od Googla varnostno opozorilo, da je geslo razkrito in naj ga spremenim, pa se mi ni zdelo preveč pomembno, da bi reagiral. Potem pa me zjutraj pokliče nekdo, če se mi je utrgalo, kaj pošiljam okoli? Precej neprijetna zadeva, če ti vdrejo v elektronsko pošto. Takšnih nizkih for res nisem pričakoval od operaterjev v »kleti«.

Za konec želim Gibanju Svoboda in novi vladi uspešno delo z velikim upanjem, da ne bo spet kdo metal puške v koruzo. Kot vse kaže se v deželo vračajo normalni časi. Zdaj lahko začnejo Janševisti kolesarit in protestirat. Noben problem. Nihče jih ne bo preganjal, žalil in njihove shode razglašal za nezakonite. Nihče jih ne bo pretepal, zalival s solzivcem in zapiral. Izvolite, ulice so zdaj vaše, da vas vidim! Sloveniji pa, srečno! 


 

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je