Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 9. maj 2022

Popcorn time


Povolilni šok v deželi pod Alpami ne pojenja. Razen premočnega zmagovalca Goloba in njegovega GS, so vsi ostali udeleženci volitev poraženci. NSi je sicer povečala poslansko skupino za en sedež, a želenega preboja čez 10% Tonin ni prinesel. Sodelovanje v Janševi vladi zadnji dve leti volivci NSi niso kaznovali, jih bo pa zato kaznoval Golob. Pogovarja se samo z SD, Levico in kandidati iz propadlih strank LMŠ in SAB. Šarec in Bratuškova celo računata na ministrski mesti, kar je v posmeh volivcem in demokraciji. Glede na to, da je šlo za biti ali ne biti ne teh volitvah, ne razumem volilnih strategov v poraženih strankah. Očitno je bil sklenjen nek pakt o nenapadanju, ker ni nobene logike v tem, da se dobrikaš in prikimavaš vsemu, kar izjavijo politični tekmeci. Ker ni bila sklenjena nobena predvolilna koalicija, je šlo za tekmece in ne politične partnerje. Če je bilo nekako pričakovati, da je zgodba vaškega posebneža Marjana končana, najbrž nihče ni resno pričakoval, da bo tako sramotno izpadla SAB in, da bo SD dosegla tako katastrofalen rezultat. Da je absurd popoln, so vsi poraženi liderji v svojih strankah dobili podporo in mandat za pogajanje z Golobom. Celo Jasnič v Desusu. Sliši se kot zajebancija ampak ni. Jasnič je dobil mandat in pooblastilo, da se pogaja z Golobom? Zakaj smo potem imeli volitve? Po moje ne moreš mimo volje ljudstva v vlado vlačit politike, ki so jim volivci na volitvah pokazali rdeč karton!

Nad Trstenjakovo se zgrinjajo črni oblaki. Stranka se seli v opozicijo, kjer bo čemela in rušila vsaj osem let, če bo imel Golob srečno roko in tisto, kar nista imela Šarec in Cerar. Janša je v minulih dneh po državni upravi in državnih podjetjih zaposlil še zadnji paket svojih vojščakov, ki bodo v naslednjih mesecih bili boj z Golobovo metlo maščevanja Janšizmu. Poslanska skupina SDS bo večja za en sedež, ne bo pa več zastopnika tistih brez osnovne šole v naši državi. Marjan Pojbič je namreč izpadel in nepismeni so zdaj brez svojega poslanca. Janša je na kandidatno listo uvrstil nekaj najbolj zaslužnih kletnih operaterjev. Uvrstitev je uspela Hoiviku, ki je zadnji dve leti vodil enoto za lažne spletne račune, ki mu v posvečenih krogih SDS pravijo Sektor za hibridno podporo ali krajše HSP. Gre za strankarsko različico sektorja kakršne poznajo kitajske in severno korejske obveščevalne službe. Ni pa uspela uvrstitev v parlament eni bolj vidnih kletnih operaterk skupine HSP Maji Kocjan, čeprav je do odkritja napake v DVK veljalo, da bo imela skupina HSP kar pet poslanskih sedežev v vrstah poslanske skupine SDS. Za Ljubljano moraš imeti kar pogum, da kandidiraš na listi stranke SDS. V prestolnici sta Janša in njegova SDS nezaželena, kar je izkusilo precej njihovih kandidatov, ki so se pomerili v Ljubljani. Zadnji v vrsti je bil Davorin Kopše, ki je zbral zavidljivo število glasov v okraju Ljubljana Šiška, pa je bil vseeno daleč od uvrstitve v državni zbor. V tem okraju je kandidiral tudi Ivan Gale. Zdaj pa zame šokanten podatek. Kopše je zbral petkrat več glasov kot Gale! Gale 300+, Kopše pa 1600+! In to sredi Ljubljane?

Revanšizem, ki ga fašisti iz SDS pričakujejo v naslednjih mesecih, so že poimenovali Golobizem. Baje po Golobu in njegovemu domnevnemu mentorju in arhitektu Gibanja Svoboda Gregorju Golobiču. Neizvirno, kot je neizvirno užaljeno blebetanje odhajajočega nepreklicno odstopljenega Hojsa o češki POP TV. Češki POP TV in RTV SLO v rokah vzporednega mehanizma sta po Hojsovem mnenju glavna krivca za poraz vladnih strank. Za češki POP TV ne vem, za nacionalno televizijo pa se strinjam. Z uničevanjem javne RTV in napadanjem novinarjev so si naredili medvedjo uslugo. Vsak zainteresiran gledalec se je lahko na lastne oči prepričal, kakšen poden so SDS kadri naredili iz te hiše. Pirkovič, Možina, Rebernikova in tisti na čelu WTFmouth al kaj je že? Z ukinjanjem oddaj v predvolilnem času, ki motijo Janšo, so samo dodatno podžgali volilno telo, da je glasovalo proti Janši, torej za Goloba. Več virov iz SDS je povedalo, da je Janša osebno zahteval umik nekaterih oddaj. Mahnič se je pohvalil, da je po navodilih Janše osebno zahteval od Rebernikove, da Štefančiču ne podaljša pogodbe za Studio City. Na zaprtem spletnem forumu svoje stranke se je celo pohvalil in pripel posnetek zaslona, kjer Rebernikovi daje navodila, naj enostavno ignorira urednico oddaje Kotnikovo in ne podpiše nove pogodbe. Za konec ji je celo svetoval, naj sprejme ponudbo Vinka Vasleta ali pa začasno nastavi Vido Petrovčič. Tako odkritega političnega upravljanja in kadriranja na javni televiziji, si ni privoščila niti Udba. Konec bo najbrž takšen, kot ga je napovedal Pavel Gantar. Marcel Štefančič bo ostal, oni bodo odšli. In uravnoteženja po modelu Janše bo konec. Desničarji se pridušajo, da nimajo oddaje podobnega formata kot je SC z desnimi vsebinami? Da nimajo svojih oddaj, je navadna laž. Ne bi našteval Pričevalcev in ostale lažnive domobranske in cerkvene navlake, ki se valja po javni televiziji, lahko bi jih imeli več, pa nimajo nobene vsebine. V vsaki oddaji slaviti herojstva Janše in pljuvati po partizanih, Kučanu in globoki državi? To ne gre. Razen, če ti je občinstvo podobno kot v Severno Koreji. Zdaj pa iskreno, a se vam ne zdi, da so volivci SDS naša različica severnokorejskih oprancev, ki slavijo dinastijo Kimov in aktualnega norca, ki se igra z jedrskimi raketami. Janša je za svoje vernike podobno nezmotljivo božanstvo.


Covid in vojna v Ukrajini bosta očitno glavni temi v bližnji prihodnosti. Kar se covida tiče, je še vedno tu. Vsak dan je več sto okuženih in vsak dan nekaj nesrečnikov umre. Cepljenih in necepljenih. Spremenilo se ni nič, razen tega, da je covid izgubil medijski trg zaradi večje pizdarije, to je vojne v Ukrajini. Odpravljeni so vsi covid ukrepi in družba normalno funkcionira. Dve leti pa so nas terorizirali, zapirali in omejevali svobodo na vsakem koraku. Ne bo pozabljeno, nikoli. Bolj kot ukrepi je bolel način, kako so jih uvajali. Z največjim  zadovoljstvom in sadizmom, kot kazen zaradi petkovih protestnikov in vseh drugih, ki so se tako ali drugače uprli nasilnemu uvajanju fašizma v vse pore naše družbe.

Videti je, kot da je v naše kraje prišla politična pomlad. Tista prava, ne lažna domobranska, ki so jo furale propadle stranke Demos-a in je še danes mantra izoliranega fašista na Trstenjakovi. Najbrž bo simboličen prehod iz teme v svetlobo tisti trenutek, ko se bo na MNZ zgodila primopredaja poslov med odhajajočim Hojsom in prihajajočo ministrico Bobnarjevo. Neprecenljiv dogodek, fris poraženega madžarskega Hojsa, kokice obvezne.

op. Ukrajincem slabo kaže na bojiščih, kar se ne sme pisati ali govoriti, ker smo NATO in zato aktivno vključeni v to vojno. Zelenski je dobil novo pošiljko kokaina od agentov CIA (via Telegram), ruski plin pa še vedno prihaja v EU in poganja vojno. Le posrednikov je več in dražji je.