Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 16. maj 2022

Pod svobodnim soncem?

 


Življenje v prestolnici je spet normalno. Nihče ne protestira in policisti v pričakovanju novega vodstva ne preganjajo naključnih sprehajalcev po centru. Mask ni nikjer več in v veljavi ni noben ukrep. Covid seveda ni izginil in zanimivo bo videti, kako se bo nova vlada jeseni spopadla z novim valom, ki ga vsi napovedujejo. Švedski model, pravi bodoči premier Golob. Šef NIJZ Krek mu odgovarja, da bo moral zamenjati ljudstvo, ker mi nismo Švedi. Krek bo zagotovo odletel prvi teden po tem, ko bo prisegla Golobova vlada. Je pa za pričakovati, da se bo Krek z vsemi štirimi upiral razrešitvi, ker si je zadnji dve leti začel domišljati, da je res strokovnjak za javno zdravje. Mogoče je strokovnjak za šverc in preprodajo metadona, kar se pa javnega zdravja tiče, že njegova pojava priča, da je svetlobna leta daleč od tega pojma. Sicer pa se po napovedih na družbenih omrežjih obetata vsaj tri primopredaje na najvišjem nivoju, kjer bo zabava zagotovljena. Tonin-Šarec, Hojs-Bobnar in seveda Janša-Golob. Iz virov blizu SDS je prišla informacija, da bo Hojs protestno bojkotiral primopredajo na MNZ, namesto njega bo Bobnarjevo pričakal njegov državni sekretar Kangler. To bo najbrž zadnje dejanje Franca Kanglerja v politiki.

Po teh volitvah je ostalo ogromno »lačnih ust«. Tanja Fajon je pred nemogočo nalogo, kam zaposliti vse strankarske igralce, ker je stranka dosegla tako katastrofalen rezultat. Ni pa nobenega dvoma, da bo Marjan Šarec kompletno strankarsko ekipo zaposlil na ministrstvu za obrambo. MORS bo postal to, kar so SŽ za stranko SDS. Golob je sicer obljubljal strokovnjake na vodilnih položajih, potem pa privleče Šarca za obrambnega ministra? Alenka Bratušek, bodoča ministrica za infrastrukturo, pa bo svoje ministrstvo spremenila v zavod za zaposlovanje za propadle člane svoje stranke. Pred volitvami je bilo iz vseh ust slišati, kako jim gre izključno za Slovenijo in nas državljane. Po volitvah pa postaja jasno, da gre izključno za službe in položaje. Zato je vedno tudi šlo.

Najbolj so Slovenijo po gobcu vrteli člani zločinskega orkestra Janše. Njim se pa res nikoli ni šlo za Slovenijo ampak revanšizem in rušenje. Oni gradijo? Oni v resnici rušijo vse, pravno državo, demokracijo, medije in policijo. Janša in njegov hlapec Tonin sta izjavljala, da bosta v opoziciji naprej delala za dobro države. Kako si to predstavljajo, nam je znano. Temeljna naloga opozicije po doktrini SDS je rušitev oblasti za vsako ceno. Kar je dobro za državo, ponavadi ni nujno dobro tudi za SDS. Na Trstenjakovi bi se lahko končno začeli zavedati, da država ni njihovih 20% podpornikov ampak mi vsi. Kakorkoli že, svojo priložnost voditi Slovenijo so imeli in jo konkretno zapravili. V Sloveniji desnica ne more več priti do oblasti. Zamenjati se bo morala generacija ali dve, da bo pozabljen eksperiment puklastega fašista in njegov janšizem


Padli smo za svobodo, pravijo največji luzerji teh volitev. Padli so, ker so se izkazali kot nesposobni in popolnoma izgubili zaupanje peščice volivcev, ki jih je pred štirimi leti pripeljala v državni zbor. Zakaj je Golob ponudil obrambo in infrastrukturo dvema največjima poražencema, ni jasno najbrž nikomur. LMŠ in SAB pri združevanju ne prinašata ničesar, razen slabe karme in kopice lačnih ust. Dobro poučeni pravijo, da je Črnčec Šarca oborožil z informacijami o Golobu, katere bi Janša pred volitvami plačal s suhim zlatom, Marčičevo jahto in še Dimnikom za povrh. Golob je bil postavljen pred dejstvo, nekateri temu rečemo izsiljevanje. Ali bo Marjan obrambni minister, ali pa bodo mediji izvedeli za resnično afero o Golobu, ne tiste iz delavnice v kleti. Kar se pa Alenke Bratušek in infrastrukture tiče, ima zgodba in imenovanje korenine še v Pozitivni Sloveniji in združenju AB, ki se je kasneje preimenovalo v SAB. Golob je takrat obrnil hrbet Jankoviću, podprl Alenko za mandatarko in postal podpredsednik v njenem združenju. Sledila je ljubezenska romanca, mož Bratuškove je zahteval ločitev, končalo pa se je s sporazumom, ker je bila gospa takrat pač premierka. Golob je zapustil Alenko, njeno stranko in politiko, ta pa mu je v zameno uredila vodilni položaj v državnem podjetju, ki sliši na ime GEN-i. Zdaj je očitno prišel čas poplačila in molka za zlato.

Zgodilo se je nezaslišano. Eden od izpadlih poslancev SDS je zahteval razpravo o volilnem rezultatu in odgovornosti za izgubo oblasti. Janša in njegovi kimavci so ga označili za izdajalca in je od danes v nemilosti stranke oz. njega. Kdo je, ne bo treba dolgo ugibati, ker ga bodo desna trobila sama nasadila.