Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 30. maj 2022

New Age

 


Pada vlada, je bila zadnji dve leti priljubljena parola ob petkih. Poleg smrt Janšizmu seveda. Janševa vlada se bo v naslednjih dneh za vedno poslovila. Dobro, poslovila se ravno ne bo, ker v teh dveh letih od nje ni bilo nobene prijaznosti, bontona in olike. Pobrali se bodo kot kurbe s plesišča, dobesedno. Kjer se da, so nastavili minska polja novi vladi in nobenega dvoma ni, da bodo storili vse, da Golobova vlada pade. Tisti stavek, da bodo delali v dobro Slovenije, je tako prežvečen in zlagan, da bi moral biti prepovedan v priročniku za politike. Vsi, ki se grejo politiko, se jo grejo zaradi lastnih koristi. Kaj je imela Slovenija dobrega od te vlade? In opozicije, če hočete? Nič. Prvi so zasedli položaje in prevzeli finančne tokove, drugi pa so se tolkli, da bi prišli nazaj, ker jih je Šarec odplaknil od korita zaradi nepremišljenega odstopa. Narodu je bilo vsega dovolj, kar je bilo jasno izraženo na volitvah. Vladna stran je bila poražena, opozicijska pa še bolj. Folku je dost fašizma, komunizma, kretenizmov in fake poslovnežev, ki so zadnji dve leti poslovali z državo. Vem, reševali so življenja. Jaz bi tud ukradel par milijonov iz proračuna in se pred kamerami nastavljal kot rešitelj, pa nikoli ne pridem zraven. Moraš biti posebej posvečen, če želiš reševati življenja. Od Trstenjakove ali pa Murgel, odvisno od trenutne oblasti.

Obstaja nekaj ljudskih pregovorov, pa ne vem kateri bi bil najbolj primeren za zgodbo o Zdravku in Ivanu. Nekoč vsemogočni in Janezu vdani Zdravko je na začetki krize z epidemijo zavohal sanjsko priložnost. Poleg SDS-ovcev seveda. Zaščitna oprema bo naredila nekaj novih milijonarjev, ampak to bodo naši…, je eno od sporočil, ki so jih preiskovalci našli na Zdravkovem zaklenjenem telefonu. Jaz bom povedal, kdo bo dobil posel, ker sem jaz minister. In res, na zavod za blagovne rezerve so začele prihajati ponudbe ljudi in podjetij , ki do včeraj niti slišali niso za zaščitno opremo, niti zavod za njih.(več Zdravkovih komunikacij iz zaklenjenega telefona jutri)

Vse je naše, je bil moto vladne ekipe, ki se poslavlja. Zdravko je moto vzel dobesedno. Uslužbenec zavoda Ivan tega ni mogel mirno požreti. Kriminalno početje je naznanil javnosti, postal prvi obraz upora proti skorumpirani oblasti in zato izgubil službo. In kje smo danes? Zdravko je izgubil na volitvah, te dni pa je končno fasal kazensko ovadbo zaradi kriminalnih mahinacij pri nabavi zaščitne opreme. Na razpis za direktorja Zavoda za blagovne rezerve se je prijavil Ivan Gale. Ko bo Ivan sedel v novi direktorski pisarni na zavodu, bo Zdravko s Francijem sedel pred preiskovalnim sodnikom. Za vsako rit raste palica, bi veljalo za Zdravka, poleg tiste, kdor drugemu jamo koplje….! Za Ivana pa veste, na koncu vse svoje mesto najde.....

Golobova vladna ekipa in ostali stranski igralci so znani. Od velikih obljub, da bo to koalicija s civilno družbo, ni ostalo nič. SAB, LMŠ in njihovi strokovni sodelavci pač niso civilna družba ampak propadli politiki, ki jih Golob iz meni neznanih razlogov ohranja pri političnem življenju in seveda eksistenci. Omenjal je strokovnjake, potem pa na čelo ministrstva za obrambo postavi Marjana Šarca? Lahko bi brez sprenevedanja imenoval Črnčeca, ki bo zdaj iz ozadja vodil MORS in poravnaval stare zamere. Pogrešam člane Resni.ca, Dobra država in Naša prihodnost v tej vladi. Žan Mahnič bo moral večkrat ponoviti tečaj in usposabljanje za hibridno vojskovanje, kot temu rečejo pri njih v kleti. Alenka Jeraj je še posebej nerodna in neuka. Mahnič jih je učil, da uporabljajo več lažnih profilov obeh spolov. Da na želeno temo sprožijo dialog sami s seboj, »fire starter« v eni osebi. Za Alenko Jeraj in še nekaj njih je to višja matematika, občinstvo na Twitterju pa umira od smeha. Kaj se dogaja s stranko SD, pa ni jasno najbrž nikomur. Pod Fajonovo so padli tako nizko, da je nižje samo izpad iz parlamenta. Stranka, ki naj bi imela primat, poklekne pred novincem in jim podari celo kader, ki so ga samo financirali in propagirali na volitvah. Emilija je bila vnaprej delegirana za položaj, ki ga je zasedal Andrijanič. Ker je SD pogorela in je ministrstvo prišlo v kvoto GS, je gospa enostavno izstopila iz SD in prestopila v GS. Zaradi ministrskega položaja. V SD pa so ji družno ploskali in čestitali. Brez besed!

Milan Krek ne bo šel prostovoljno iz NIJZ. Pravi, da bo gladovno stavkal. Krek vse bolj postaja podoben Trohi. Glede na težave z narko podzemljem na obali bi bilo za Kreka res bolj zdravo, da v Ljubljani gladovno stavka. Eni se bodo zavlekli na Veliko planino in tam čakali svojo usodo, tisti bolj iznajdljivi, pa so že na rajskih otokih in nimajo namena hoditi po slovenskih sodiščih. Za zastaranje pa kliči Francija, to vejo vsi. Razen Anžeta Logarja. Tega čakajo težki dnevi, ker ga nekateri vidijo kot naslednika Janeza. Ker se Janez podobno kot Tito do smrti ne misli posloviti, se bo najbrž poslovil Logar, oz. bo odslovljen. Na odvraten način, kakršnega prakticira Janša s tistimi, ki ga v njegovi glavi ogrožajo. Paranoik pred komunisti ima iste metode kot Stalin nekoč.


i need some financial help 🙏

  Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708