Preskoči na glavno vsebino

Wannabe služabniki naroda se na ogled postavijo


Kje smo danes? Do volitev je še 17 dni, vojna v Ukrajini še kar traja in se zaostruje, kadri stranke SDS pa iščejo zasilne izhode. Včeraj sem videl, kako kamion za selitve nalaga opremo enega od sosedov, ki je v tem mandatu Janševe vlade dobil pomembno mesto v državni upravi. Vrača se domov na staro delovno mesto, ker ne želi biti tarča čistk, ki jih obljubljajo bodoči zmagovalci volitev. Prav zanimivo bo gledati, kako se bo nova oblast lotila Policije, ki je zadnji dve leti postala represivni organ stranke SDS. V kampanjah in soočenjih nisem nikjer zasledil, katera stranka namerava prevzeti notranje ministrstvo in kdo je kandidat KUL-a ali Goloba za notranjega ministra?

Sodišče je odločilo, da je Gibanje Svoboda parlamentarna stranka. Seveda vsi vemo, da ni. Ker pa je Janševa četica na RTV SLO ta status podelila Naši Deželi Aleksandre Pivec, isti status pripada tudi Golobovi stranki. Potemtakem je tudi Naša Prihodnost Ivana Galeta parlamentarna stranka, saj je merilo postalo, da imaš aktualnega poslanca v stranki. V Galetovi stranki pa je kandidatka za volitve Violeta Tomić, ki je bila v ta sklic izvoljena kot poslanka Levice. Če smo iskreni, status parlamentarne stranke pripada tistim strankam, ki so se na zadnjih volitvah uvrstile v državni zbor. To pa ni nobena od novonastalih strank. Gre za eklatantno zlorabo, ki si jo je privoščilo vodstvo RTV SLO, da bi ugodili Janši in povečali možnosti za uvrstitev v parlament stranki, ki velja za njegov satelit. Ko bo nova oblast začela sanirati stanje v družbi po Janšizmu, bo Kolodvorska zagotovo na prvem mestu.

Vojna v Ukrajini je prva in edina tema? Kaj pa zadnji dve leti covid stanja in vsega sranja, ki si ga je izmislila Janševa vlada? Covid je še vedno tu, čeprav naenkrat ni več aktualen. In vsi ostali virusi in bolezni niso izginile, kot je izgledalo zadnji dve leti. Otrokom ste za dve leti nataknili nagobčnike, zdaj pa so neodporni na vsako sapico, ki zapiha. Nisem antivaxer ampak tale cepiva za covid so postala hudo vprašljiva. Je bilo to sploh potrebno. Kdo pozna stranske posledice, ki jih povzročajo ta cepiva? Mi vsi, ki smo cepiva prejeli, smo očitno poskusni zajčki generacije. Zdaj in v prihodnosti se bo pokazalo, kakšne so posledice in stranski učinki. Jaz po tretjem cepivu nisem več isti. Vsako popoldne postanem utrujen in nezainteresiran za karkoli. Je to zaradi cepiva, let ali nesreče konec oktobra, ne vem. Dejstvo pa je, da mi je žal, da sem se cepil, pa sem cepljenje in stroko vedno zagovarjal.

Ker sem ravno leta zgoraj omenil. Ne vem kako se vi znajdete v tem sodobnem digitalnem svetu, jaz se ne najbolje. Nekoč, v zame bolj normalnih in enostavnih časih, si prišel na UE in uredil, kar si moral. Zdaj pa naročanje po spletu, čakanje 30 dni in več, potem pa vrsta na Tobačni, da te kap. In to naj bi bila digitalna modernizacija? Varnostnik bere imena naročenih, ljudje pa se prerivajo in lažejo, kdo je kdo. In ko je te more končno konec, se moraš spet naročit po spletu za prevzem dokumenta. In spet čakanje, prerivanje in prerekanje z varnostnikom, ki ne ve, kje se ga glava drži. Da ne sedim cele dneve doma, bi šel gledat košarko v nedeljo. Karte se prodajajo samo po spletu. Pa kupim dve karti. Zdaj naj si jih pa natisnem? S čim, če nimam tiskalnika doma. Pa sprašujem, kje lahko prevzamem ti dve karti, ki sem jih plačal. Nikjer zgleda. Pravijo, da na vratih telefon pokažeš (pdf karte), bomo videli. Meni so bili ljubši časi, ko si šel kupit karte na blagajno pred tekmo. Sploh, če je bil hokej Olimpija: Jesenice. Že pred tekmo pretep s »plavžarji« in obmetavanje Cveta Pretnarja z jajci na ledu, to so navijaški spomini, ki ne zbledijo. 5000 navijačev v Hali Tivoli je športna norišnica. 5000 gledalcev v Areni Stožice pa pomeni prazno dvorano in komorno vzdušje.  Dom in duša Olimpije bo vedno Hala Tivoli, Jankovićeve Stožice nikoli.


Precej tiho in brez pompa je šlo mimo zadeva na Ustavnem sodišču, kjer sta pajaca Trstenjakove Kovačič in Perš zahtevala prepoved strank SD in Levica. Zadeva je seveda padla. Skrb vzbuja pa rezultat. Na Ustavnem sodišču imamo tri sodnike, ki bi prepovedali ti dve stranki. Kateri trije so to, mi ni treba našteti, ker so znani kmeti na šahovnici Janeza Janše. Zdaj pa stvar obrnimo drugače. Torej imamo hipotetično 6 sodnikov, ki bi prepovedali delovanje fašistične stranke SDS? Kdo se bo tega lotil? 8. Marec? Za normalizacijo stanja v naši družbi bi bilo nujno, da se fašizmu odkrito reče ne. In stranka SDS je nič drugega kot obraz fašizma, nacionalizma in sovraštva.

Pejmo zmagat na volitve! Resni.ca in Naša Prihodnost, vse ostalo so stari igralci v novih dresih. Za vse, ki podpirate Goloba in njegovo stranko, pa kratko sporočilo. Sram naj vas bo. Izdali ste proteste in vse, ki so se borili proti Janšizmu zadnji dve leti. Kje je bil Golob takrat? Pa Slugo si nesite domov, babo pokvarjeno.


DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je