Skupno število ogledov strani

četrtek, 7. april 2022

Wannabe služabniki naroda se na ogled postavijo


Kje smo danes? Do volitev je še 17 dni, vojna v Ukrajini še kar traja in se zaostruje, kadri stranke SDS pa iščejo zasilne izhode. Včeraj sem videl, kako kamion za selitve nalaga opremo enega od sosedov, ki je v tem mandatu Janševe vlade dobil pomembno mesto v državni upravi. Vrača se domov na staro delovno mesto, ker ne želi biti tarča čistk, ki jih obljubljajo bodoči zmagovalci volitev. Prav zanimivo bo gledati, kako se bo nova oblast lotila Policije, ki je zadnji dve leti postala represivni organ stranke SDS. V kampanjah in soočenjih nisem nikjer zasledil, katera stranka namerava prevzeti notranje ministrstvo in kdo je kandidat KUL-a ali Goloba za notranjega ministra?

Sodišče je odločilo, da je Gibanje Svoboda parlamentarna stranka. Seveda vsi vemo, da ni. Ker pa je Janševa četica na RTV SLO ta status podelila Naši Deželi Aleksandre Pivec, isti status pripada tudi Golobovi stranki. Potemtakem je tudi Naša Prihodnost Ivana Galeta parlamentarna stranka, saj je merilo postalo, da imaš aktualnega poslanca v stranki. V Galetovi stranki pa je kandidatka za volitve Violeta Tomić, ki je bila v ta sklic izvoljena kot poslanka Levice. Če smo iskreni, status parlamentarne stranke pripada tistim strankam, ki so se na zadnjih volitvah uvrstile v državni zbor. To pa ni nobena od novonastalih strank. Gre za eklatantno zlorabo, ki si jo je privoščilo vodstvo RTV SLO, da bi ugodili Janši in povečali možnosti za uvrstitev v parlament stranki, ki velja za njegov satelit. Ko bo nova oblast začela sanirati stanje v družbi po Janšizmu, bo Kolodvorska zagotovo na prvem mestu.

Vojna v Ukrajini je prva in edina tema? Kaj pa zadnji dve leti covid stanja in vsega sranja, ki si ga je izmislila Janševa vlada? Covid je še vedno tu, čeprav naenkrat ni več aktualen. In vsi ostali virusi in bolezni niso izginile, kot je izgledalo zadnji dve leti. Otrokom ste za dve leti nataknili nagobčnike, zdaj pa so neodporni na vsako sapico, ki zapiha. Nisem antivaxer ampak tale cepiva za covid so postala hudo vprašljiva. Je bilo to sploh potrebno. Kdo pozna stranske posledice, ki jih povzročajo ta cepiva? Mi vsi, ki smo cepiva prejeli, smo očitno poskusni zajčki generacije. Zdaj in v prihodnosti se bo pokazalo, kakšne so posledice in stranski učinki. Jaz po tretjem cepivu nisem več isti. Vsako popoldne postanem utrujen in nezainteresiran za karkoli. Je to zaradi cepiva, let ali nesreče konec oktobra, ne vem. Dejstvo pa je, da mi je žal, da sem se cepil, pa sem cepljenje in stroko vedno zagovarjal.

Ker sem ravno leta zgoraj omenil. Ne vem kako se vi znajdete v tem sodobnem digitalnem svetu, jaz se ne najbolje. Nekoč, v zame bolj normalnih in enostavnih časih, si prišel na UE in uredil, kar si moral. Zdaj pa naročanje po spletu, čakanje 30 dni in več, potem pa vrsta na Tobačni, da te kap. In to naj bi bila digitalna modernizacija? Varnostnik bere imena naročenih, ljudje pa se prerivajo in lažejo, kdo je kdo. In ko je te more končno konec, se moraš spet naročit po spletu za prevzem dokumenta. In spet čakanje, prerivanje in prerekanje z varnostnikom, ki ne ve, kje se ga glava drži. Da ne sedim cele dneve doma, bi šel gledat košarko v nedeljo. Karte se prodajajo samo po spletu. Pa kupim dve karti. Zdaj naj si jih pa natisnem? S čim, če nimam tiskalnika doma. Pa sprašujem, kje lahko prevzamem ti dve karti, ki sem jih plačal. Nikjer zgleda. Pravijo, da na vratih telefon pokažeš (pdf karte), bomo videli. Meni so bili ljubši časi, ko si šel kupit karte na blagajno pred tekmo. Sploh, če je bil hokej Olimpija: Jesenice. Že pred tekmo pretep s »plavžarji« in obmetavanje Cveta Pretnarja z jajci na ledu, to so navijaški spomini, ki ne zbledijo. 5000 navijačev v Hali Tivoli je športna norišnica. 5000 gledalcev v Areni Stožice pa pomeni prazno dvorano in komorno vzdušje.  Dom in duša Olimpije bo vedno Hala Tivoli, Jankovićeve Stožice nikoli.


Precej tiho in brez pompa je šlo mimo zadeva na Ustavnem sodišču, kjer sta pajaca Trstenjakove Kovačič in Perš zahtevala prepoved strank SD in Levica. Zadeva je seveda padla. Skrb vzbuja pa rezultat. Na Ustavnem sodišču imamo tri sodnike, ki bi prepovedali ti dve stranki. Kateri trije so to, mi ni treba našteti, ker so znani kmeti na šahovnici Janeza Janše. Zdaj pa stvar obrnimo drugače. Torej imamo hipotetično 6 sodnikov, ki bi prepovedali delovanje fašistične stranke SDS? Kdo se bo tega lotil? 8. Marec? Za normalizacijo stanja v naši družbi bi bilo nujno, da se fašizmu odkrito reče ne. In stranka SDS je nič drugega kot obraz fašizma, nacionalizma in sovraštva.

Pejmo zmagat na volitve! Resni.ca in Naša Prihodnost, vse ostalo so stari igralci v novih dresih. Za vse, ki podpirate Goloba in njegovo stranko, pa kratko sporočilo. Sram naj vas bo. Izdali ste proteste in vse, ki so se borili proti Janšizmu zadnji dve leti. Kje je bil Golob takrat? Pa Slugo si nesite domov, babo pokvarjeno.


DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708