Skupno število ogledov strani

četrtek, 14. april 2022

Stric je izbral. Najbrž zadnjič


Končno. Nošenje zaščitne maske, najbolj debilen ukrep ever, je preteklost. Za nekatere Počivalškove prijatelje je bil ta ukrep najbolj donosen posel v življenju. Za vse ostale pa prisila brez primere v sodobnejši zgodovini Slovenije. Putin je brez dvoma pokopal Covid. Če bo pokopal Ukrajino ali bo ta njega, pa bo pokazala prihodnost. Nekaj je jasno, ne glede na solidarnostno in zavezniško laganje EU in ZDA. Ukrajina v tej vojni ne more zmagati. Namesto iskanja mirne rešitve in kompromisov, Ukrajino ves svet zalaga z orožjem in vojaško opremo. Za tiste, ki še vedno verjamete, da je bil Janša v Kijevu! Na Telegramu imate posnetek, kako se Zelenski seli iz Poljske v Kijev, potem ko so se enote RF umaknile iz okolice Kijeva. Zelenski je zdaj res v Kijevu in sprejema delegacije, kamere pa ga spremljajo na vsakem koraku. Naš Janez pa nima niti enega posnetka iz Kijeva. Niti ga nima nihče drug, ker se obisk Kijeva ni zgodil.

Pretendenti za poslanske plače, ministrska mesta in ostale bogato plačane funkcije tečejo zadnji krog. V vodstvu je Golob, tesno za petami mu sopiha veteran v teh zadevah Janša, za ovinkom pa nikogar. Daleč zadaj šepata Tanja Fajon in Luka Mesec. Za vse ostale pa ni jasno, kaj jim bo namenila usoda oz. volivci. Kdo bi si mislil, da se bosta zagrizena vaška nasprotnika Šarec in Tonin tresla za obstanek v parlamentu? Bo gibanju »nategnimo Slovenijo«, ki ga je za Počivalška organiziral kar Janša s starimi igralci desnice, uspela uvrstitev v parlament? Bo imel KUL po volitvah dve ali tri stranke v parlamentu, glede na težave LMŠ in SAB? Zdaj je že jasno, da je Ivan Gale zamudil vlak, ki bo izbrance odpeljal do Šubičeve. Ankete njegove stranke Naša Prihodnost & Dobra država praktično ne zaznavajo. Izpostavljena kandidata poleg Galeta, bivša evroposlanka Bulčeva in propadli glasbenik in lokalni burkež Čordić, nista material, ki bi pritegnil volivce. Če je imel Gale res željo biti poslanec, bi se lahko pridružil Golobu, kjer je imel očitno odprte vse možnosti. Kar se pa Sluge tiče, ker ste ji očitno odpustili podporo Janševi vladi in Počivalškovim mahinacijam z zaščitno opremo, bi isto lahko storil tudi Gale.

Od dveletnega protestiranja proti fašistični vladi, ima očitno edino stranka Resni.ca realne možnosti za preboj v parlament. Paradoks, ki ga zlasti v Levici in SD težko požrejo. Da Golobovega gibanja niti ne omenjam. Si predstavljate, da sta vse petkove proteste poganjali in financirali SD in Levica. Večina petkovih protestnikov so simpatizerji teh dveh strank. Za dodatno kurivo je poskrbel Gale. Potem Goloba brcnejo iz službe in protestniki postanejo njegova volilna baza. Bi kar verjel Prešičku, da je Tanja iskala »štrik«. Golob bo kandidiral v Ljubljani v Šiški, čeprav tu ni nikoli živel. Živi pa tu večina protestnikov, ki ga bo izvolila. Kot zanimivost naj vam povem, da je Gibanje Svoboda naročilo anketo v Golobovem domačem kraju. Ljudje ga tam očitno bolje poznajo, saj v okraju kjer živi, ne bi bil izvoljen.

Tole z okraji in kandidati je sploh posebna zgodba. Kandidiraš kjer živiš, vse ostalo je nateg. Vsem strankam je jasno, kje so za njih izvoljivi okraji in kje ne. Ker volivci volijo stranko tudi, če je kandidat Miki Miška. Potem pa nabijajte o demokratičnih volitvah in legitimno izvoljenih poslancih, če je že volilni sistem nateg in dopušča manipulacije. Ne vem kako se vi odločate na volitvah. Vas prepriča kandidat ali stranka, ki ji pripada? Tu kjer jaz živim, se bodo pomerili Škrinjarca, Golob, Gale, Zgaga in še nekatera znana imena. Potem pa se odloči? Kraljica jugo jogurtov seveda odpade, omenjeni pa so druga zgodba. Če bi vas pred pol leta vprašal koga bi volili, nihče ne bi izbral Goloba, ker ta takrat še ni prišel iz delavnice stricev in je bil nula v očeh protestnikov. Po medijskem stampedu in bildanju Goloba, pa ni več dvoma, koga boste izbrali in kdo bo naslednji mandatar. Robert Golob. Vsi, ki ga boste volili, ste zame iste ovce kot verniki SDS. Le drugemu mehurčku pripadate. Če vas bo na volilno nedeljo dajala dilema med poštenim in pragmatičnim, dajte za spremembo priložnost poštenju in dajte glas Stevanoviću ali Galetu.

Kakšna so vaša pričakovanja od nove vlade? Pa ne mi o odpravi fašizma ampak konkretno. Pričakujete kakšen položaj, novo službo, koncesijo ali kakšne druge finančne ugodnosti? Jaz nimam nobenih pričakovanj in mi je pravzaprav vseeno, kakšen bo razplet volitev. Kdorkoli že bo vladal, jaz od tega ne bom imel nič. In tudi v preteklosti nisem nikoli dobil ničesar od države in oblasti. Sem si pa marsikaj obetal leta 2000. Takrat sem spadal v ožji krog Janše in z nestrpnostjo sem čakal na razplet, ki je pripeljal do Bajukove vlade. Njavro je hodil okoli in delal spisek želja med bivšimi Morisovci, kam kdo želi v službo. Jaz sem se že videl v novi pisarni v Pentagonu in novem stanovanju. Potem pa šok. Bajuk postane premier, Janša pa samo obrambni minister. Novi obrambni minister je sklical sestanek s staro ekipo iz mandata, ko je bil prvič obrambni minister. Pričakovali smo delitev plena, on pa nam, da zdaj ni primeren čas za izzivanje javnosti. Naj počakamo pol leta, da dobimo štiriletni mandat, potem bo vse naše. Kako se je končalo, vam je dobro znano. Namesto v Pentagonu sem pol leta kasneje končal na železnici, kjer mešajo zrak vsi propadli kadri SDS.

Predvolilnim norostim ni videti konca. Če ni blokada na TW, je blokada na FB. Ukrajina, Rusija in Slo volitve so riskantne teme. Svet se bo vrtel tudi 25.4., zato kar pogumno.