Skupno število ogledov strani

sreda, 20. april 2022

Nikoli več SDSVolišča so odprta, zdaj gre zares. Afer je na razpolago toliko, da se je težko odločit, katero pogrevat za uničevanje političnih nasprotnikov. SDS je v Medvodah priredila bogato konvencijo, ki je bila videti kot komemoracija. Ne bom rekel nikoli več SDS na oblasti, ker to najbrž ne bo držalo. Dokler ne bo šlo v pozabo to obdobje strahovlade in demontaže države, bo pa Janša ždel v opoziciji in mešal drek. Vojno z mediji, ki jo je napovedal prvi dan na oblasti, je očitno dobil. Nacionalno televizijo je uspešno uničil, čeprav ima tam »jebeno  malo« privržencev. Soočenja parlamentarnih strank na nacionalni televiziji naj bi bila višek volilne kampanje. Vsaj tako je bilo do sedaj. Po novem pa! Vida Petrovčič v roza kostumu je videti kot tista severnokorejska  voditeljica edinih poročil, ki jih imajo. Razen Alenke Bratušek včeraj, so bili v studiu tretjerazredni politiki, ki ne zanimajo nikogar. Nekdo je hudomušno zapisal, da je bilo videti kot, če bi Dončić prišel na košarkarsko tekmo v Duplek.

V tem boju za oblast tudi leva stran ne izbira sredstev. Izjava Jarčeve, da bodo v cerkve poslali vohune, nas vrača v neke udbovske čase. Ne ga srat s takimi izjavami. Vohune v cerkve? Potem se ne čudit, če vas zmerjajo z udbovci oz. njihovimi ponosnimi nasledniki. Upam, da je šlo samo za »prenapeto« izjavo in res ne bo kdo lazil vohunit, kaj župniki pridigajo svojim vernikom. Ne bodite takšni, kot so oni. To je praksa Janeza Janše in SDS. Vohuna v vsako ustanovo in medijsko hišo. Kdor je prebral knjižni prvenec Silvestra Šurle o ozadjih nastanka Maga in Reporterja, ve o čem govorim. Tam je imel Janša svojega vohuna Biščaka, ki je Janša nosil vse informacije, vključno z zasebno elektronsko pošto glavnega urednika Šurle.

Po tem, kar spremljam zadnji teden, se zna zgoditi, da bo volilna udeležba 110%!? Vse štiri stranke KUL-a bi radi spravili v parlament? Brez ponarejanja glasovnic bo to misija nemogoče. Šarec je tokrat res očitno vrgel puško v koruzo, saj je na soočenjih povsem poklapan in ponavlja prežvečene parole. Daje videz poraženca, ki komaj čaka, da je tekme konec. Bratuškova je druga zgodba. Na soočenjih »blesti« proti ostalim kandidatom iz vrst opozicije, čeprav vsi vemo, da je njena agenda o upokojencih nateg. Zna se zgoditi, da bo prav zaradi njenih nastopov na soočenjih, stranko za mišjo dlako pripeljala v državni zbor.

Kar se Goloba tiče, so Janšo razočarali najbližji sodelavci. Vpregli so vse sile in institucije (Sova, OVS, Policija, NPU, paravomo …), da bi našli kakšno svinjarijo o Golobu. Iz velike operacije naših varnostnih organov v službi SDS, se ni izcimilo nič. Fake račun v Romuniji in baje nezakonita astronomska plača v bivši družbi GEN-i. Slabo Janez, popuščate. Nekoč je tvoja ekipa iz nič znala zakuhati afero mednarodnih razsežnosti, zdaj pa tale prdec? Janša je ta trenutek v velikih težavah. Reši ga edino obstanek na oblasti. Zato je nujno, da gremo vsi na volitve in mu pomagamo, da bo odletel iz oblasti. Vojna v Ukrajini je sprla stara zaveznika Orbana in Janšo. Za slednjega je znano, da se je čez noč zaljubil v Zelenskega in postal največji Ukrajinec v naši deželi. Orban ni kot Janša in ni čez noč zamenjal zaveznikov. Še vedno podpira Putina in Madžarske ne vmešava v vojno, ki jo je začela Rusija. Je pa Orban zaradi Janševe drže do vojne v Ukrajini zavrnil povabilo na konvencijo SDS v Medvodah in tudi financiranje SDS medijev je postavljeno pod vprašaj. Zato je za Janšo edina možnost, obstanek na oblasti. Sicer se bo njegov medijski imperij laži in sovraštva sesul v prah.

Zadnji dve leti sta bili katastrofalni. Vlada, maske, nesmiselni ukrepi, ad hoc cepljenje, nesposobna opozicija, uničena demokracija in povoženi mediji. Civilna družba se je prebudila. Dve leti so potekali protesti, dve leti ste zahtevali drugačno politiko in sveže neobremenjene obraze. Nekaj dni pred dnevom D pa je stanje sledeče. Za zmago bijeta boj SDS in novonastala stranka stricev GS z novim princem globoke države Robertom Golobom. SD in Levica se vrtita okoli konstantne podpore cca 10%, LMŠ in SAB se borita, da ne izpadeta iz parlamenta, novih strank iz vrst civilne družbe in protestnikov pa nikjer? Zato vam ne verjamem preveč, da hlepite po novi drugačni politiki svežih obrazih. Prej vam gre za povrnitev v prejšnje stanje, kar razumem, odobravam pa ne. Žal mi je Galeta, da ne bo poslanec. Prepozno se je odločil in izbral slabo ekipo. Bolje kaže Stevanovićevi Resni.ci, ki jo ankete enkrat uvrščajo v parlament, drugič ne. V Šiški kjer trenutno živim, ima Resni.ca tri dobre kandidate. V okraju Šiška 1 kandidira Andrej Bohinc, Šiška 2 Andrej Žerovc, Šiška 3 pa Roman Fileš. Informacija za tiste, ki ste zadnje dve leti resno mislili drugače. Poziv civilne družbe »drugače« je slišala očitno samo Tanja Fajon in za predvolilno geslo skopirala poziv ulice. V SD je nekaj dobrih kandidatov, ostali pa so stari znanci korupcijskih zgodb in zlatih žlic, ki jim pripadajo po krvnem nasledstvu. V SD pod Tanjo Fajon nikoli ne bo drugače, ne bit zabiti prosim.


V teh zmešanih časih imate nekateri čudne želje. Koalicija Golob, Šarec in Gale ni možna niti v risanki. Eden iz vrst poslanec LMŠ mi je pred kratkim dejal, da poslansko službo jemlje kot dobro plačan žur. Pa dokler traja, traja. Iste besede sem pred več kot 20 leti slišal od poslanca SMS. Se jih še spomnite? Stranka mladih Slovenije in njihov dobro plačani žur takrat. Njihov šef dandanes kandidira na listi Roberta Goloba. Kakorkoli obrneš, Gibanje Svoboda je nova priložnost za stare igralce. Za nas navadne državljane pa še ena izgubljena priložnost, da bi na volitvah res dosegli spremembe.

Bolj kot politika me ta trenutek zanimajo druge stvari. Čakam, pa ne dočakam, kar mi pripada. Ko te preganja država in sodišče, ni milosti. Razen, če te zastopa Franci Matoz. Ko ti morajo nekaj dat, se zavlačuje in razteguje roke do nezavesti. Še pošta iz Strasbourga je prej prišla »prioritaire«, kot kurčeva zapuščinska odločba iz Ljubljane. Tiste prve Vinko Vasle in država Slovenija ne bosta vesela. Vse ob svojem času, če se ne bo prej iztekel.