Preskoči na glavno vsebino

Gremo na volitve?


Prejšnji teden sem prižgal računalnik, da napišem tekst. Pa me je minilo, še preden sem karkoli napisal. Enostavno nimam več idej, kaj naj pišem. Zadnji dve leti sta bili katastrofalni v vseh pogledih. Resnično upam, da bodo volitve kaj spremenile in ne boste vsi skupaj tako obsedeni s politiko. Iskreno povedano sam nimam veliko upanja, da bo kaj drugače. Le igralci pri koritu se bodo zamenjali in nadaljevali stare spore. Prav zaradi tega bi bilo nujno in zdravo za našo družbo, da oblast prevzamejo nove stranke iz leve politične sfere. Tiste sredinske izraze, leva sredina in podobne neumnosti me motijo. Ne tič ne miš pri meni ne gre skozi. Pri ključnih vprašanjih v naši družbi, zasebno ali javno,  ne moreš imeti »sredinskega mnenja«. Aja, računalnik sem prižgal naslednji dan in zgodba se je ponovila. In tako do danes, ko bom vendarle nekaj spravil iz sebe.

Kaj me moti pri teh volitvah? Koga voliti? Za koga agitira NVO 8. Marec? Najprej me moti to, da stranke KUL-a ne nastopijo skupaj kot koalicija. Vsaj tri, ker Levica je posebna zgodba. Šarec in Bratuškova bi morala požreti svoj ponos in podpreti Fajonovo za mandatarko. S tem bi KUL dobil vsaj 20% in vsi bi se uvrstili v parlament, pa še Goloba bi lahko prehiteli. Ker grejo na volitve vsak s svojo računico in figo v žepu, bosta SAB in LMŠ najverjetneje izpadli iz parlamenta. V vsaki stranki na levi je nekaj ljudi, zaradi katerih bi jim dal glas in obratno. V vsaki levi stranki je nekaj osebkov, zaradi katerih nikoli ne bodo dobili mojega glasu. Razen pri stranki Resni.ca, ki jo mediji neupravičeno razglašajo za »trojanca« desnice. SD bi podprl zaradi tega, ker je organizirana stranka in ne instant produkt za volitve. Glas bi jim dal že zaradi novinarja Blaža Zgage. Potem pa je tu Jonas, zaradi katerega SD nikoli ne bo dobila mojega glasu. Levice nikoli ne bi podprl zaradi Kordiša. LMŠ bi podprl, če tam ne bi vedrili Črnčec in tista dva, ki sta bila prej v petih strankah. SAB bi podprl zaradi Bandellija, ki edini od njih ni v politiki zaradi denarja, nikoli pa zaradi Alenke, Maše, Angelike in podobnih koristolovk. O Gibanju Svoboda pa nimam dobrega mnenja, ker gre za projekt Pozitivna Slovenija II. Tam je izdajalska Janja Sluga, drug velik minus pa je Krkovič. Če bo Robert Golob mandatar, bo Tone Krkovič obrambni minister. Tega vam Golob najbrž ni povedal, kot Šarec koalicijskim partnerjem ni povedal, da ima agenta Murija v rokavu.  

Resni.ca si zasluži uvrstitev v parlament. Prav tako si uvrstitev zasluži Galetova Naša Prihodnost, čeprav ne odobravam kandidature glasbenika Zlatana Čordića. Jaz sem mislil, da so naši glasbeniki zvezdniki in bogataši. Če hodiš na MK po socialko vsak mesec, si kurac od zvezdnika. Zlatan je dve leti protestiral zase. Za potrebe svojega videospota je večkrat »ugrabil« proteste za lastno promocijo. Tisti izpad s Krekom, da niti ne omenjam. Zadnji protest, ki ga je organizirala Resni.ca, je bil sploh biser. Enostavno je pograbil mikrofon, ker je pač Zlatko in množico pozval na ljubljanske ulice. Kar je sledilo, je ustrezalo scenariju, ki si ga je zamislil. S tistim dretjem svoboda vred. Zaradi njega je propadel protest, pa še Stevanovića so priprli, čeprav se je umaknil, ko mu je Zlatan spizdil protest. Skratka, upam da se Naša Prihodnost v državni zbor uvrsti brez poslanca Zlatana Čordića. Medtem, ko stranko Resni.ca zmerjajo s »trojancem«, ima Gale drugo težavo. Ankete njegove stranke ne zaznavajo, kar je domala neverjetno. Za koga pa potem so vsi protestniki, če ne za Galeta? Najbrž za Levico, ki od začetka organizira petkove proteste.


Podpiram akcijo 8. Marca, Gremo Volit! Ko nekdo tako vneto agitira in vabi na volišča, najbrž to počne z razlogom in za nekoga. Gremo vsi na volitve, to je ok. Kaj pa na volišču, koga volit? Tega v 8. Marcu ne izdajo. Kako potem, na volitve pozivate tudi vse desne volivce? Najbrž ne. 8. Marec in Nika Kovač ne kandidirata na volitvah, čeprav bi po kampanji lahko kdo sklepal, da gre 8. Marec na volitve. Ker so letaki in grafika enaki letakom petkovih protestnikov, te pa v glavnem poganja Levica, je odgovor na dlani. 8. Marec je predvolilna kampanja Levice.

Rokavice v tej volilni kampanji so zdavnaj snete. Golob je glavna tarča Janševih portalov laži in sovraštva. Elektro oligarh in njegova nezakonita plača v sto in eni izvedbi. Celo Jankovića in farmacevtko so spet privlekli na dan. Kaj ima Golob s tem, da je Janković svinja kakršna je? Nič! In spet poslušamo, kako je bila mlada mamica v katastrofalni stiski brez strehe nad glavo, prasec Janković pa jo je malodane posilil. Težko poslušam ta sranja. Nihče takrat ni bil v stiski, mlada mamica je imela lastno stanovanje, ki ga je oddajala meni, sama pa je živela v enkrat večjem najetem stanovanju. Če je stiska in finančna kriza, se pač vrneš v svoje enosobno stanovanje, ne greš pizde nastavljat županu. Sicer pa je ljubljanski župan veteran na tem področju. S to prakso je začel v rokometnem klubu Krim, nadaljeval v Mercatorju in nazadnje na Magistratu. Stanovanja, službe, posle, vse to so babe morale zaslužiti pod Jankovićem. Dobesedno. Podobno je počel Kangler, ko je bil župan Maribora, a v precej manjšem obsegu. Če jih je Kangler 5, jih je Janković 50.

Vojna v Ukrajini je postala glavna predvolilna tema. Tako majhni in nepomembni, pa tako glasni, da nas še Moskva sliši. Ko bo orožje enkrat utihnilo, bo Rusija še vedno velika, s Putinom ali brez njega. To, kar se zdaj dogaja pa je navadna norost in histerija. Uničiti in izbrisati vse, kar je rusko? Vojna v Ukrajini ne poteka tako, kot nam prikazujejo mediji. Da ne bi kdo podvomil, so blokirali vse ruske medije, brez izjem. Imam občutek kot, da je ves zahodni svet postal komunistična partija. Partija je vedno cenzurirala vse, kar ni bilo njihovo. To zdaj počnemo mi s priročnim izgovorom. Vse je ruska propaganda. Kje se bo to končalo, ne vem. Občutek pa ni dober.

Vojno stanje je tudi na Kolodvorski 2-4. Peščica skrajno desničarskih vojščakov na RTV SLO je uspešno izvedla udar, ki ga je naročil Janša. Top oddaje so ukinili, gledanost ostalih vsebin pa zbili na mizerijo. Čeprav jih lahko preštejemo na prste ene roke, so si podredili javni servis brez izstreljenega naboja. Pirkovič, Možina, Pričevalci, domobranci, cerkev in Janša zdaj kraljujejo na nacionalnih programih. Pa Pezdir spet lahko razširja svoje lažnive teorije o vzporednih mehanizmih globoke države. Globoka država ima samo en mehanizem, če smo natančni. Država ima lahko vzporedne mehanizme, ki so temelj nastanka »globoke države«, ta pa ima samo enega. Kdor ga prekorači, ga ni več. Vsaj to bi avtor lahko vedel. Zato pa je globoka država ali mafija. Če bi Pezdir res kaj razkril ali koga razkrinkal, bi živel podobno kot avtor Gomore Saviano. Njegove pravljice so futer za Janševo volilno bazo, druge dodane vrednosti pa nima. Lažnivec ranga Leljak, ki se mu folk smeje za hrbtom.

24.4. zvečer bo na Trstenjakovi vojno stanje! Greste stavit?

     

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je