Preskoči na glavno vsebino

World hypocrites


Vojna v Ukrajini je premešala karte na domačem političnem prizorišču. Če se bo Janša po volitvah uspel obdržati v sedlu, se lahko vsi skupaj zahvalimo Putinu. Ne vem sicer od kje ideja, da je Janša vojaški strateg z izkušnjami iz »vojne« izpred 30+ let nazaj, ker razen naziva obrambni minister, takrat ni pokazal nobene veščine razen skrivanja v kleti. Janez pozna bolečino naroda? Ne dvomim v to trditev narkomanke Irglove, ker te bolečine narodu zadaja prav on. Kot se za našo politiko spodobi, tudi okoli vojne v Ukrajini ni enotna. Šport št.1 na družbenih omrežjih je zdaj podtikanje, kdo je večji rusofil in podpornik Hitlerja iz Moskve! Danes je biti rus huje, kot je bilo nekoč biti jud v tistih groznih časih nacistične Nemčije.

Priznam, da me preseneča nenadna ljubezen do Ukrajine. Tega nisem opazil v drugih vojnah. Najbrž zato, ker so bili v njih vpletene ZDA in njene evropske zaveznice. Janša poziva NATO, naj zapre zračni prostor nad Ukrajino? Ukrajina ni del NATO pakta, da bi Janša lahko to zahteval. Njegova želja je očitno vojna med Rusijo in preostalim svetom. Kaj mislite, da bi se zgodilo, ko bi prvo letalo NATO pakta sestrelilo rusko letalo? Razen, da bi se vojni hujskač Janez skrival v kakšni priročni kleti!

RTV Slo je postala izpostava Nore24TV, pravijo razburjeni gledalci. Ne vem čemu razburjene pri 300+ programih na vašem tv sprejemniku? Jaz nikoli, ampak res nikoli ne gledam slovenskih tv programov. Včasih naredim izjemo in s časovnim zamikov pogledam tisto, kar vas je razburilo in se trola po družbenih omrežjih. Tarčo npr.! Sicer pa je za zdravo življenje in ugodno duševno počutje priporočljivo, da ne gledate domačih tv programov. Opozorilo, da gledanje škoduje zdravju, bi bilo povsem na mestu. Kot na škatlicah od cigaret »kajenje«.

Po doktrini SDS bi morali Ukrajinci skloniti glave in se pokoriti okupatorju iz Rusije! Če se partizani ne bi uprli okupatorju in ga napadli, ta ne bi maščeval in pobijal civilnega prebivalstva v Dražgošah in ostalih krvavih lokacijah druge svetovne vojne, je teza naše domobranske desnice. Zakaj tega ne prodajajo Ukrajincem, pa vemo. V naši desnici ni nič herojskega. So prežeti s strahom in navajeni hlapčevanja vsakemu škornju, ki jim stopi za vrat.


Predsednik Ukrajine Zelenski poziva tuje borce, naj se pridružijo boju proti Rusom. Poziv so pozdravili in ga odobravajo številni evropski voditelji, med njimi tudi Janša. Mene bolj zanima, kako je s tem v praksi. Koliko SLO in SDS domoljubcev je že na poti v Ukrajino? In druga stvar! Če zdaj v avto natrpam vojaško opremo, orožje, strelivo  in se odpeljem proti Ukrajini, pa me ustavi naša prometna policija. Kaj bo sledilo? Bom dobil pohvalo, sendvič in Pingo sok za popotnico, ali bom aretiran zaradi »trgovine« z orožjem? Saj ne, da bi kam rinil, nimam te motivacije in orožja, me pa vseeno zanima kako je s tem v praksi.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je