Preskoči na glavno vsebino

The Spring

 

Končno je prišla pomlad. Ne maram zime in vsega, kar je povezano z njo. Letošnja pomlad je posebna. Po dveh mučnih letih je izginil jebeni covid in njegove različice. Da ne bo pomote, virus je še vedno tam kjer je bil, le iz medijev je nepreklicno mrknil. Včeraj je novinarka nacionalne televizije povedala, da Krek še kar klicari na Kolodvorsko in zahteva termin pri poročilih ali Odmevih, pa nikogar več ne zanima, kaj ima za povedati. Zanimivo, ker bajto na Kolodvorski zdaj obvladujejo oni. Vojna v Ukrajini je zdaj glavna in edina tema, seveda v duetu s prihajajočimi volitvami, ki bodo Slovenijo spet postavile na glavo. Ustvarjalci javnega mnenja napovedujejo boj za zmago med SDS in GS. Golob je torej nedvoumni izzivalec Janeza Janše. Zanimivo, da po 100 tednih petkovih protestov, nobeden izmed najbolj prepoznavnih protestnikov ne gre na volitve? Pričakoval bi, da bosta SD in Levica nagradili najbolj »pridne in vztrajne« protestnike z uvrstitvijo na kandidatne liste. Od tega seveda nič, kar je še ena potrditev več, da ti dve stranki stojita za organizatorji petkovih protestov, Jenullom, Solcetom, Jarčevo, Fidlerjevo in ostalimi patroni.

Kje kandidira najbolj glasen protestnik Zlatko? Nikjer? Lani mi je znan slovenski pevec razlagal, da je vzel kredit, da bo šel na volitve. Do danes nisem nikjer slišal, da kje kandidira ali je politično aktiven. Od Levice bi pričakoval kakšen napredek, svežo kri po razpadu poslanske skupine in prestopih, ne pa Svetlano Slapšak. Vso spoštovanje, ampak njej je mesto v pokoju. Kje je mladina? Na cesti protestira, strici in tete iz ozadja pa na kandidatne liste? Narobe svet je ta Slovenija. Dejstvo je, da se je lev političen pol izpel. Golobova stranka ni nič drugega, kot Pozitivna Slovenija II. Isti akterji, iste želje in iste parole. Skupina, ki je takrat romala k Jankoviću in ga prepričala, da je šel na volitve, zdaj stoji za Golobom. Niti Magnifico ni manjkal. Najbrž bi bilo za levo stran priročnejše, če bi se k Golobu vrnili obe odcepljeni frakciji PS, SAB in LMŠ. Rad bi videl obraz Alenke Bratušek in Marjana Šarca 24.4. po 19 uri. Pa nisem zloben ampak ura resnice bo prišla tudi za te napihnjene leve politike, ne samo za kolaborante v tej vladi. Prišla bo huda ura tudi za tipe, ki se predstavljajo kot podjetniki, v resnici pa gre za navadne prevarante, ki sta jih Janša in Počivalšek spustila h koritu. Korito je seveda javen denar in javna naročila. Eden izmed najbolj uspešnih slovenskih podjetnikov, ki velja za poslovnega genija, me je opozoril, da je za prave podjetnike žaljivo, da tiste tipe iz Majbert Pharm označujem za podjetnike. Niti v narekovajih niso podjetniki ampak navadni nateguni.

Ker anketam javnega mnenja ne verjamem, me res zanima kako se bosta na prihajajočih volitvah odrezali stranki, ki si zaradi dogajanja v zadnjih dveh letih zaslužita uvrstitev v parlament. Prva je Resni.ca, druga pa Naša Prihodnost. Zoran Stevanović je trn v peti levim in desnim strankam. Levim vemo zakaj, desnim pa, ker ni njihov trojanski konj. Škoda, da se za kandidaturo na listi Resni.ce ni odločila Barbara Furjan, čeprav je bila blizu tej odločitvi. Na koncu je »prevagalo« to, da bi bila najbrž izvoljena in bi morala vsak dan gledati obraz Janeza Janše. Tega bremena pa si ni želela naložiti, ker Janšo hoče srečati le na sodišču. Da bi ga vsak dan gledala v službi? Odpade! Škoda za stranko Resni.ca, ker bi bila Barbara najbrž res izvoljena. O Ivanu Galetu pa ne gre izgubljati besed. Poznate ga vsi, njegovo delo in poslanstvo pa tudi. O njem ste pisali »Človek« z veliko začetnico! Ivan je še vedno človek z veliko začetnico. Kaj ste vi, bomo pa videli 24.4. Jaz si ne predstavljam, da kdo po teh dve letih navija za Goloba in Slugo, ne pa za Galeta? Ste res taki hinavci?    

Vsaka vojna je sranje. Vojna v Ukrajini pa je ultra sranje. So še druge vojne po svetu, za katere smo slepi in gluhi, tale v Ukrajini pa očitno zadeva cel svet. Janša je izjavil, da Rusija te vojne ne more več dobiti. Ne vem, kaj je z Janšo narobe, da takšne kvasi. Ukrajina te vojne ne more dobiti v nobenem primeru. Sploh s takšnimi zavezniki, kot so NATO, ZDA in EU. V istem vrstnem redu so krivi, da je do vojne sploh prišlo. In to z vedenjem, da bodo Ukrajino pustili na cedilu »golo in boso«. No fly zone? Pa kaj še? Ga ni junaka na zahodu, ki bi si upal sestreliti rusko letalo nad Ukrajinskim nebom. Zelenskega predlagati za Nobelovo nagrado za mir, je najbrž ena zadnjih ironij v tej vojni. Zelenski je tako kot Putin kandidat za sodišče v Haagu, pa naj se vam ukrajinski narod še tako smili.


Za dejansko stanje vojne v Ukrajini, če vas seveda zanima resnica, boste morali najprej ugasniti TV sprejemnik. Potem si na pametnem telefonu naložite aplikacijo Telegram (kar je Janša storil ponoči na obisku pri Zelenskem) in poiščite kanale, ki v živo predvajajo dogodke na bojiščih po vsej Ukrajini. Ruska vojska bo prej ali slej zavzela Kijev, Zelenski pa bo dobil azil v ZDA. Tisto potovanje Janše k Zelenskemu še zdaj buri domišljijo in sproža vprašanja. Torej, Janša je v startu pravilno povedal, da bodo obiskali ukrajinsko vodstvo. Nikjer ni omenjal obiska Kijeva. Da je vodstvo Ukrajine nastanjeno v obmejnem Poljskem mestu, je znano vsem zainteresiranim službam tega sveta. Smešno je, da kot dokaz, da je bil Janša res v Kijevu, ponujajo fotografije situacijske sobe ukrajinskega vodstva izpred leta dni in aktualnega obiska? Saj niste resni. Če so ga Američani preselili na varno na Poljsko, so tudi uredili prostore, da so videti avtentični. To je delo tajnih služb, nič posebnega. Na drugi strani imajo obveščevalne službe zaposlene ljudi, ki izključno buljijo v posnetke in analizirajo vsak detajl. Od prostora do ocen psihičnega in zdravstvenega stanja. Za Severno Korejo in Kima ima CIA celo četo analitikov. Vsak posnetek, ki ga da Zelenski v javnost, je do potankosti zrežiran. Resnica je prva žrtev vojne, ne pozabite tega.

Pojdite na volitve, volite s srcem in pametjo. Naj zmagajo pošteni, tisti, ki v srcu resnično dobro mislijo za Slovenijo. SDS in GS sta zadnji stranki, ki v srcu dobro mislita.


      

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je