Preskoči na glavno vsebino

The dark side of politics and the media


Svet je čez noč pozabil na virus. Izginil je iz vseh medijev in poročil. Zamenjala ga je vojna v Ukrajini. Kot se za naš narod spodobi, si danes lahko samo rusofil ali rusofob. Janša je zaslutil, da je vojna njegova priložnost, da zasije na domačem in mednarodnem političnem prizorišču. Včerajšnji vladni shod v podporo Ukrajini je bil popolna polomija in sporočilo Janši, da v Ljubljani nima kaj iskati. Na Kongresnem trgu se je zbralo nekaj sto ljudi, ki jih je stranka SDS pripeljala z avtobusi v prestolnico. V bistvu je šlo za ponesrečen predvolilni nastop tistih, ki sanjajo bodočo koalicijo. Razen Janše, ki ima zagotovljeno vstopnico v naslednji sklic državnega zbora, bodo ostali končali z dolgimi nosovi pred vrati parlamenta.

Volodomir Zelenski je novi heroj Ukrajine in miroljubnega sveta. Janša bi se rad poistovetil z njim, čeprav so ga še nedolgo nazaj SDS trobila zmerjala s klovnom in ruskim plačancem. Orban, ki je dober prijatelj Putina, je prepovedal prevoz orožja čez Madžarsko. Madžarska tudi ne bo pošiljala orožja Ukrajini. Orban se ne želi zameriti Putinu in gleda dolgoročno na prihodnost. Janša, ki je znani Orbanov pudelj, pa goni svojo igro in grozi Putinu celo z jedrskim orožjem, ki ga seveda nimamo. Nekaj ga sicer je v EU državah, ampak s tujim kurcem mahat po koprivah? Ne ga srat Janez, ni to Call of Duty video igra. Putin pravi, da bo Ukrajino očistil nacistov, z narkomani pa, da se ne bo pogajal. Neonacisti so v na vzhodu Ukrajine ustanovili nacistični bataljon Azov, Zelenski pa ga je vključil v redno sestavo Ukrajinske vojske. Kamen spotike za Kremelj in izgovor za denacifikacijo. Zelenski je bil nekoč uspešen igralec in stand up komik. Ustanovil je svojo skupino Kvartal95 in z njo uspešno nastopal po Ukrajini in tujini. Skupina je bila med drugim znana po razvpitem načinu življenja, kjer je na zabavah kraljeval kokain in alkohol. Potem, ko se je Zelenski podal v politiko in zmagal, je v kabinet in na ključne položaje v državi postavil kolege iz Kvartala95. Od tod Putinove izjave, da se ne bo pogajal z narkomani, ker njegova FSB razpolaga s kupom materiala iz zabav Kvartala95. Rusija je uničila slovenski konzulat. Zadela ga je raketa. Slovenija bo protestirala in se pritožila. V pritličju objekta, kjer so tudi prostori našega konzulata, so bile pisarne rekrut centra bataljona Azov. To je bila tarča ruske rakete in ne naš konzulat.


Volitve se nezadržno bližajo. Včeraj se je zgodilo nekaj, kar se po mojem mnenju ne bi smelo. Tanja Fajon in Alenka Bratušek sta odšli v oddajo na Novo24TV. S tem sta tej SDS valilnici laži in sovraštva dali neko legitimnost, da je medij, čeprav vsi vemo, da ne gre za medij. Če Alenko Bratušek še razumem, ker ji grozi izpad in se v obupu odziva na vsak klic, nikoli ne bom razumel Tanje Fajon. Kaj si ti za vraga počela v tisti SDS beznici? Golob se je zadnje dni potegnil nazaj, kar je najbrž pravilna odločitev. Mediji so ga v startu napihnili do skrajnosti, kot nekoč Šarca. Potem pa je balon začel puščati. Z vsakim javnim nastopom Šarca je bil balon manjši. Ker je Golob podobno kot Šarec brez vsebine, programa, stranke in kandidatov stopil na politični parket, se je iz tega najbrž kaj naučil. Konec koncev ne gre za nov obraz, saj so vsi iz istega gnezda, iz Jankovićeve PS. Ko je pred desetletjem zmagal Janković , je bil Golob podpredsednik skupaj z Alenko Bratušek, Šarec pa je bil visok funkcionar v PS. Po propadu Jankovića je najprej zablestela Bratuškova s svojo stranko. Vmes se je sicer zgodil Cerar, potem pa je na sceno stopil in se hitro stopil, nesrečni Šarec in njegovo krilo PS, LMŠ.

Dve leti so trajali in še trajajo protesti proti aktualni vladi. Goloba nikoli ni bilo na nobenem protestu. Danes pa je na čelu tistih, ki zahtevajo in obljubljajo spremembe. Spremembe, ki jih omenjajo in drugačno politiko, razumite kot vrnitev v prejšnje stanje, preden je deželo zajela tema. Kje so zdaj vsi tisti, ki so se dve leti izpostavljali, tvegali svoje kariere in službe, da so lahko vsako sredo ali vsak petek protestirali proti fašistični diktaturi Janševe SDS? Petkove proteste sta sicer poganjali Levica in SD, sredini protesti pa so bili spontani, mnogo številčnejši in precej bolj udarni. Stranka Resni.ca in njen predsednik Stevanović sta na trgu Republike zbrala največje število protestnikov, kar je za Janšo postala grožnja. Stevanović je bil takoj demoniziran, preganjan in pridržan. Podobno raper Zlatko, pa Anis Ličina in mnogi drugi, ki so se kakor koli na protestih izpostavili ali jih pomagali organizirati. Od naštetih je edino Stevanović profesionalni politik, ki bo s svojo stranko nastopil na prihajajočih volitvah. Ker vas večina zahteva drugačno, novo politiko, boste morali voliti eno od strank, ki niso kontaminirane s staro politiko. Golobova stranka v nastajanju to ni. Je le reinkarnacija Jankovićeve PS z drugorazrednimi igralci. Pa še Janjo Slugo je Golob vzel v stranko, kar je navadna izdaja in norčevanje iz vsega, kar želi Golobova stranka predstavljati. Zlobni jeziki pravijo, da je Goloba Sluga obiskala pri prijatelju, kjer Golob stanuje med postopkom ločitve. Po tam prespani noči se je zbudila kot nova članica GS in kandidatka na prihajajočih volitvah. Kaj ponuja in prinaša SD, vemo. Stare prakse. Levica, ki je v parlamentu popolnoma razpadla, se presenetljivo dobro drži na javnomnenjskih lestvicah, čeprav razen udarnih floskul in izjav od njih za zdaj ni nobene koristi. SAB in LMŠ sta mrtva konja, v te pa se ne spodobi brcati, zato ju bom preskočil.



Mediji niso naklonjeni novim strankam, kar je logično. V dominantnih medijih prevladujejo novinarji, ki so vsi po vrsti politični aktivisti. Zato je za nove stranke tipa Resni.ca, Vesna, Naša dežela ….., uvrstitev v parlament skoraj misija nemogoče. V tem razgretem predvolilnem času bo izšla knjiga Silvestra Šurle, ki je zadnji dve leti bil boj s težko boleznijo in zmagal. Vrača se s knjigo, ki bo pretresla domače politično prizorišče. Kako je nastal Mag in za njim Reporter. Mag je bil nekoč udarne revija desnice. Postal je tako moteč, da so ga na Delu načrtno uničili. Končal je kot črno bela priloga, preden so ga ugasnili. Na pogorišču Maga je nastala revija Reporter, ki je ga dolga leta veljala za oporišče desnice, Janše in SDS. Po vstopu Orbanovega kapitala na naš medijski trg so se razmere zaostrile in spremenile. Šefi Reporterja se niso strinjali, da postanejo del SDS medijske greznice in od takrat je Reporter v nemilosti Janše in njegovih vazalov. Med njimi izstopa homoseksualno usmerjeni Vinko Vasle, ki se sicer drgne samo še ob svoje cucke, odkar je obsojen na plenice. Bivšega novinarskega kolega Kršinarja obklada z najbolj nizkotnimi, ker je imel slednji pred časom težave z zdravjem. Nižje najbrž ne gre, Vinko? Skratka obeta se zanimivo branje in vpogled v zakulisje zarok in porok med mediji in politiko. Knjigo priporočam vsem, ki spremljate domačo politiko in medije.

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


    

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je