Preskoči na glavno vsebino

No further ...


Živimo v norih časih. Vojna v Ukrajini je združila Evropo in svet proti Putinu. Kako se bo tole končalo, si ne upam napovedovati. Ne predstavljam si, da bi Rusija v tej vojni zmagala in okupirala Ukrajino. Ne predstavljam pa si niti tega, da bi Putin priznal poraz in umaknil svojo vojsko. Putin, kakršnega poznamo, bo šel prej do »konca« kot kapituliral. Ukrajini in svetu se ne piše nič dobrega. Še manj pa Rusom. Sankcije, kakršnih svet še ni videl, so za zdaj prizadele navadne ljudi. Rusija je zdaj osamljen osovražen otok na svetu, odrezan od domala vsega. Vse zahodne družbe so se umaknile iz ruskega trga. Ni več Facebooka, Twitterja  in ostalih internetnih igračk. Zdi se kot, da je Rusija padla 50 let nazaj v komunistično preteklost trde Sovjetske zveze. Putin in Rusija sta ta trenutek bolj osamljena in osovražena, kot je mali bajs iz dinastije Kim in njegova Severna Koreja. Pravi pogrom doživljajo ruski državljani po svetu. Izključujejo jih iz športnih tekmovanj in ekip, mečejo jih iz služb in izključujejo iz družbe.

Ukrajinsko vojsko so postavili ameriški inštruktorji. Ukrajinsko obveščevalno službo je postavila CIA in v svetu obveščevalnih služb velja Ukrajinska za izpostavo CIA pred vrati Rusije. Lahko rečemo in ne bomo se zmotili, da so to vojno sprovocirale ZDA. Najbrž se bodo v predmestju Kijeva udarili stari znanci iz Sirije. Tam so ameriški specialci pobili približno 400 ruskih državljanov, ki so bili vsi plačanci zasebne varnostne agencije Wagner. Ker ni bil jasen njihov status v Siriji, je ameriški obrambni minister Mattis poklical ruskega obrambnega ministra, saj ZDA niso želele tvegati vojne z Rusijo. Ko je dobil zagotovilo, da ne gre za enote redne ruske vojske in, da Rusija ne bo odreagirala, so ameriški specialci sprožili operacijo v kateri so eliminirali ruske plačance. Enote družbe Wagner so zdaj na bojiščih v Ukrajini, tujcem v vrstah mednarodne legije Ukrajine pa se je pridružilo več sto ameriških specialcev in inštruktorjev. Kot vse kaže, bo Ukrajina »novi« Afganistan za Putina. Najbrž bi bila najbolj enostavna rešitev trenutne situacije upor v Putinovem dvoru. Če ga ne bodo sami odstavili ali likvidirali, bo Ukrajina krvavela naprej.

Vojno v Ukrajini je pričakovano pograbila politika. Ker smo v predvolilnem času, so vsi po vrsti postali vojaški strokovnjaki. Mogoče bi v tej situaciji od Janše lahko pričakovali, da se bo izkazal na mednarodnem parketu. On pa je izpadel popoln amater in vojni hujskač. Janša je na težkih mukah. Do včeraj se je skupaj z Orbanom klanjal Putinu, da ne omenjam njegovih ljubosumnih izpadov, kadar je kak politik z levega pola odpotoval v Moskvo. Zdaj pa je ves svet proti Putinu. Da bi se opral sumov, da je navaden plešasti pudelj Orbana in Putina, je začel pozivati k direktni vojni NATO pakta z Rusijo. K sreči našega premierja nihče v EU in NATO ne jemlje resno. Janša laja in grozi bolj za domačo publiko, se zdi.

Po zadnjih javnomnenjskih anketah je SDS prehitela Golobovo GS. Do volitev je še 44 dni, javnost pa še vedno ne pozna programa stranke in njihovih kandidatov. Golobova stranka je organizirana kot tajno društvo PGC, je včeraj nekdo izjavil. Se popolnoma strinjam. Ne vem kaj se grejo ene ekstra čistune in nadpoštenjake, ki nas bodo rešili okov Janšizma in pripeljali demokracijo nazaj. Z Janjo Slugo, Jurijem Lepom in podobnimi je Golob v startu zajebal. Nov šok zame je bila njegova čestitka za 8 marec. Ženskam in vsem, ki se identificirajo kot ženske? Vinku Vasletu se je zagotovo utrnila solza. Golob, ne ga srat še ti s takimi. Nekih osnovnih stvari ne bodo spremenili nobeni moderni časi. Nisem noben desničar ali nazadnjak ampak taka čestitka ni za nikamor. Kaže, da želi Golob ugajati tudi bazenu Levice.

Naj mi nekdo pojasni sledeče o anketah. SDS je že leta stranka z največ zvestimi privrženci, posledično je stranka v anketah vedno na prvem mestu. Da je tako, je izključno zaradi Janše. Ker Janše = SDS in SDS= Janša. Kako potem, da je Janša na lestvicah priljubljenih politikov vedno pri repu, celo neki Kovšca, Zorčič in podobni luzerji so pred njim? Vsak, ki anketarju odgovori SDS, v resnici misli Janez Janša. Zaključek je enostaven, ankete grdo lažejo. Janša je za večino Slovenk in Slovencev najbolj osovražen politik, a je hkrati daleč najbolj priljubljen med verniki desnice. Ker anketam res ne gre  verjeti, kar se je nenazadnje vedno izkazalo na vsakih volitvah, sem sam naročil anketo, da vidim koliko je v resnici ura! Dve študentki in dva študenta so zadnjih 7 dni poklicali 1000 naključnih številk v Sloveniji. Z enim samim vprašanjem. Katero stranko boste volili. Ne, katero bi, če bi bile volitve danes in servirane stranke anketarjev. Rezultate sem dobil včeraj zvečer. Politično stanje v državi je po verodostojni anketi sledeče;

1.       SDS  21.2 %

2.       GS  14.3 %

3.       SD  12.7 %

4.       Levica  8.9 %

5.       NSi   5.2 %

6.       Resni.ca  4.7 %

7.       LMŠ  4.1 %

  

Ostale stranke niso dosegle niti 3%, čeprav je parlamentarni prag 4%, zato rezultatov ne bom objavljal. Konkretno, POS, Naša dežela, SNS, DESUS, SAB, Pirati in Dobra država so stranke, ki nimajo nobene možnosti za uvrstitev v parlament. Zapomnite si to anketo in jo dan po volitvah primerjajte z dejanskimi rezultati. Potem boste lahko zainteresirani ankete naročili pri meni.

Za konec se vrnimo v Ukrajino in vojno. Hipotetično me zanima, kakšen bi bil razplet in ali bi prišlo do te vojne, če bi bil Trump še vedno predsednik ZDA. Vemo, da je Trump velik oboževalec Putina in mu je celo čestital za briljantno potezo, ko je slednji priznal separatistični republiki na vzhodu Ukrajine in s tem naznanil začetek specialne vojaške operacije v Ukrajini. Tale specialna vojaška operacija je v Rusiji nadomestila besedo vojna, ki se jo ne sme izreči. Biden je res en zaspan in šibek predsednik ZDA, to se morate strinjati, pa čeprav je to prvi zinil Janša. Jaz pa priznam, da pogrešam Trumpa na čelu ZDA, ker so slednje dolgočasne brez njega. Pa še prikrajšani smo za njegove »legendarne« tvite.




DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je