Preskoči na glavno vsebino

Vojna in mir


Vojna. Rusija je napadla Ukrajino. Vojna na vzhodu Ukrajine sicer traja že osem let, vendar se do zdaj nihče v EU ni ukvarjal s tem. Putin je storil, kar je dolgo obljubljal. Priznal je obe odcepljeni republiki na vzhodu Ukrajine in pod izgovorom zaščite ruskega prebivalstva začel vojno. Cilj mu seveda ni zasedba obeh republik ampak zasedba Ukrajine in zamenjava režima v Kijevu. Janševa trobila so leta 2019 novoizvoljenega predsednika Ukrajine Zelenskega označila za klovna, ukrajinskega Šarca in ruskega plačanca. Izkazalo se je, da ni nič od tega, Janša pa se ta trenutek dela največjega Ukrajinca in prijatelja Zelenskega. Janši je napad Rusije na Ukrajino prišel kot naročen. Bitko s covidom je popolnoma zavozil, na domačem političnem parketu pa pred volitvami nima druge teme, kot nažiganje po Golobu in komunistih. K sreči ne predsedujemo več EU, sicer bi Janša še bolj »iztrčaval« in gradil volilno kampanjo na tuji nesreči-vojni.

Putin je konkretno zagrozil vsem državam, ki bi se vmešavale in podpirale Ukrajino. Slovenija je zaprla zračni prostor za ruska letala, Rusija pa je na simbolični ravni odgovorila nazaj. Zakaj simbolični? Ker Slovenija po propadu Adrie nima svojih letal. Država pa taka. Janša  je tik pred začetkom vojne celo želel odleteti v Kijev, čeprav je bilo jasno, da je začetek vojne vprašanje ur. Dvomim, da so tu zatajile naše varnostne službe, prej bi rekel, da je Janša trmoglavil po svoje kot običajno. Zdaj sta dva slovenska državljana zaradi ambicij Janše ujeta na veleposlaništvu v Kijevu. Mene predvsem preseneča lahkomiselno otresanje naših vodilnih politikov, v tem primeru Janše, Tonina in Hojsa.

Janša se rine v ospredje in izziva celo z nuklearno vojno, čeprav je naše vojske bolj za vzorec. Putin se ne bo ustavil, dokler ne zasede Ukrajine. Vse orožje, ki ga zahod pošilja Ukrajinski vojski, bo prej ali slej končalo v ruskih rokah. Tako, kot je vso ameriško, evropsko in izraelsko železje, ki so ga v dveh desetletjih navlekli v Afganistan, končalo v rokah Talibanov. Če bo šlo Putinu na bojišču v Ukrajini za nohte, zna kakšna balistična raketa iz maščevanja  prileteti tudi v Slovenijo. Tonin je oblekel nekakšno taborniško uniformo kot, da je Slovenija v vojni. Kakšno orožje lahko mi pošljemo Ukrajini, mi ni najbolj jasno, ker je Ukrajina vojaška velesila proti Sloveniji. Si bodo pa Tonina in njegovo otresanje vsekakor zapomnili ruski obveščevalci, kar vsekakor ni vesela novica za farški srednji vek v Sloveniji.

Preobrat!? Migranti so bili do včeraj največje zlo za slovensko skrajno desnico, kamor spadajo SDS in NSi. Spomnim se, da so nabijali, da nas vsak migrant stane cca 4000 evrov na mesec. Zdaj bi pa Hojs sprejel 200.000 beguncev iz Ukrajine. 200.000 x 4000 e? Skupaj zmoremo, je slogan SDS. Ukrajinci so beli in krščanske vere, zato to niso »umazani« migranti ampak dragi dobrodošli begunci, po logiki in prepričanju naših domačih fašistov. Ne bi se čudil, če bi Janša poslal svoj podmladek na urjenju v Ukrajino, kjer ima Mahnič dobre zveze z neonacističnim bataljonom AZOV. Ampak ostanimo pri beguncih. Naši desničarji se navdušujejo, ker od Ukrajine poznajo večinoma striptizete iz slovenskih nočnih klubov. Družbena omrežja so polna laži, kako ponujajo dom prijateljem iz Ukrajine. Kaj bolj sprevrženega, kot so slovenski kvazi desničarji, težko najdeš v svetu.


Slovensko zunanjo politiko baje ne kreira minister Logar ampak dr. Miha Pogačnik. Taisti Pogačnik, ki je v času arbitraže odigral sporno vlogo in posnetke naših arbitrov prodal Hrvatom. Pogačnik je nekoč izjavil, da se ne pusti podkupiti, pusti pa se kupiti. To je mislil dobesedno. In se pustil kupiti hrvaški obveščevalni službi SOA. Pred desetletjem so reški novinarji raziskovali, kaj počne Urška Čepin v opatijskih hotelih, posneli pa so Miho Pogačnika v družbi agentov SOA. Novinarka iz Opatije je meni ponujala fotografije, ker pa Pogačnika ne poznam in ga nisem povezoval z Janšo, me niso zanimale. Iz svetovne zgodovine poznamo več primerov, ko so tuje obveščevalne službe uspele infiltrirati svoje agente na visoke položaje v tujih vladah. Očitno se je tudi Hrvaška vpisala na seznam držav, ki so to uspešno izvedle.

Covid je pa izginil, kot ste najbrž opazili. Dobesedno čez noč. Takoj, ko so ruske čete vdrle v Ukrajino, se je virus prestrašil in šel v ilegalo. Druge razlage ni. No v bistvu je, šlo je za svetovni nateg. Vojna v Ukrajini je zelo prizadela vladne pajace, ki so naenkrat izpadli iz igre in medijev. V prvi vrsti Kreka, ki bi nam še kar grozil in nas zapiral. Čas je potekel za zmešanega Kreka, če bo kdo koga kam zaprl, bo to po volitvah, ko se vrne demokracija in vladavina prava.

Pozor, protesti so sedaj zakoniti. Oziroma bo zakonit samo eden. Janša organizira protest proti vojni in v podporo Ukrajini. Pričakovati je krdelo domoljubcev s trdimi kurci, ker jim je Hojs obljubil Ukrajinke. Spomnim se napevov slovenskih navijačev na tekmah z Ukrajino. Tako neprimerno, da ne bom zapisal, ampak sem prepričan, da veste na kaj mislim. Ljubljančani pričakujemo isto obravnavo do Janševega protesta s strani Olajevih uniformirancev, ki se predstavljajo kot Policija. Vodni top in solzivec.

Domoljubci so okupirali RTV Slo. Potem pa pizdarija, vojna v Ukrajini. Ker niso sposobni ničesar in ker RTV ni greznica Nova24TV, so se odločili, da nam predvajajo BBC. In temu celo ploskajo. K sreči so volitve vse bližje. In ja, čas bi bil, da se vsi skupaj upremo nošenju mask, ki je najbolj neumen ukrep, kar jih je. 


  

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je