Preskoči na glavno vsebino

Švercer Aleš

Aleš Hojs je posebne vrste človek. Zagrenjen in jezen na cel svet, je svoje mesto našel v stranki SDS. Nekoč podpredsednik NSi je danes podpredsednik SDS in Janšev najtesnejši zaupnik. Hojs po primitivnosti in nesramnih izpadih želi posnemati Janšo in ugajati trdi liniji v SDS. Večina trdi, da v SDS ni več »normalnih« in so vsi po vrsti trda linija oz. skrajni desničarji. Res je, da nima vsak obraza početi, kar počne Hojs, zato je bil logična izbira Janše za notranjega ministra. Po tistem nesporazumu okoli hišnih preiskav pri ministru Počivavšku, ko je užaljeni Hojs nepreklicno odstopil, sta z Janšo v odličnih odnosih. Dobro poučeni o dogajanju na dvoru SDS pravijo, da je na dan hišnih preiskav Janša nadrl Hojsa kot malega cucka, popoldan pa sta bila oba medena in pripravljena pozabiti na jutranjo komunikacijo.

Hojs živi v Ljubljani, čeprav prestolnico in njene prebivalce odkrito sovraži. Včeraj je npr. izjavil, da je Ljubljana polna priseljencev in, da ne rabimo novih stanovanj, ker jih dobijo »napačni. Priseljenci in južnjaki. Janša je najbrž ponosen na primitivne izjave svojega najboljšega učenca in največjega oboževalca. Hojs spada med tiste »bisere«, ki svoje domoljubje izražajo z zaničevanjem vsega, kar je bilo pred letom 1991. Če Škrinjarca ni imela denarja za sadni jogurt, še ne pomeni, da jih ni bilo. Hojs, ki se še danes drži mame za krilo, kadar ne raca za Janšo, je bil leta 1982 na izletu. Z mamo sta šla v Celovec na »šoping« v KGM. Mladi Aleš se je še v trgovini nažrl Milke, medtem ko je mama računala, koliko kil kave lahko varno prešverca čez mejo. Pozno zvečer sta se odpeljala proti domu. Aleš je sedel na 20 kilogramih kave in stisnilo ga je, ko je zagledal tablo Jugoslavija. Kolona vozil se je počasi premikala proti jugoslovanski meji na Ljubelju, mama pa je Alešu dajala še zadnje inštrukcije, kako se obnašati pred carinikom.

Ura resnice. Brkat carinik temnejše polti, najbrž južnjak, je vprašal; »Kaj imate za prijavit«? Nič, navadno »fasngo«, je mirno povedala mama Hojs. Aleš si je takrat mislil, če bi bila Slovenija samostojna država, bi zdaj mirno švercali. Napaka. Carinik mu je misli prebral, ga zvlekel iz avta iz pridržal. To je zgodba , ki jo je včeraj obudil Aleš Hojs. Sam je sicer povedal nekoliko drugače. Da je na meji razmišljal o samostojni Sloveniji in bil zaprt. Če ni imel carinik nadnaravnih sposobnosti, pridobljenih v zloglasni Udbi, je Hojs navaden lažnivec. Še večji lažnivec kot Hojs, pa je njegov šef Janša. Ta si je včeraj kratko malo izmislil, da je pozitiven na Covid-19. O ti revež. Trikrat cepljen, od vseh strani zaščiten kot kočevski medved in na dan sodne obravnave v zadevi »prostitutke« zboli? Zbolel je potem, ko je spodletel manever Matoza z zavlačevanjem in izločanjem sodnikov in porotnikov. Da Janša ni okužen ampak laže, so potrdili tudi na Centru za varovanje in zaščito.

KUL-ovci, prestrašeni zaradi priljubljenosti Goloba, so včeraj predstavili, kako si predstavljajo državo po padcu Janševe falange. SAB, ki se »kao« v prvi vrsti bori za upokojence, bi skrbel za finance in gospodarstvo? Saj vam je jasno, da vas združba kapitalistov okoli Bratuškove nateguje! Tanja Fajon po nasvetu svetovalcev ni več zaskrbljena, ampak se pred kamerami smeje, kot da prihaja božič in novo leto v paketu.  Plastični kirurg ji je dvignil veke, ampak na volitvah ji to ne bo pomagalo. Šarec se je očitno sprijaznil s polomom, saj nima nič proti, da se Črnčec zdaj udinja Golobu. Nekoč je bil v Šarčevi koaliciji hud spor, ker je v vladni kabinet privlekel agenta Murija. Nesprejemljiv za vse, a je Šarec izsilil njegov obstoj. Ker bo moral Golob najbrž sestavljati koaliciji z SD in Levico, si najbrž ne more privoščiti, da še on nastopi z Murijem.

SD, ki ji je do nastopa Goloba precej dobro kazalo na levem polu, spet postaja stranski igralec s smešno nizko podporo. Jonas pravi, da je vrag vzel šalo in gre v politiko. In že je kandidat stranke SD. Jonas gre v politiko, ker je vrag res vzel šalo. Ampak ne v državi. Ostareli zabavljač in kokainski odvisnik nujno potrebuje nov vir denarja. Šoltes pa? Nimam besed. Že zaradi njega bo imela SD težave na Ustavnem sodišču. Na vse načine forsirajo vnuka Edvarda Kardelja, ki je mimogrede umrl na današnji dan, hkrati pa trdijo, da so se distancirali od komunističnega režima. Tole sranje od Kovačiča in Perša, ki je ga požegnala in financirala SDS, je navadna burleska. Kot je burleska nabijanje po Masleši. Bi pa rad slišal odgovor iz judovske vile, kaj je Šoltes tako dobrega naredil za Slovenijo, da je čez noč kandidat za poslanca in pravosodnega ministra v morebitni novi koaliciji? Razen, da je vnuk Kardelja, rojen z zlato žlico?

In kaj lahko »bodoči« pravosodni minister naredi? Kar se mene tiče, nič. Če misli sodišče zavlačevati še par dni z zapuščino ali poravnavo, ki bi morala biti zdavnaj izplačana, bo pizdarija. Nima jaz čakati na novo vlado in nekoga, ki bo »jebal mater« tistim, ki namerno zavlačujejo, ker gre zame. Dokler čakam te idiote pokvarjene, lahko na PayPal ali bančni račun napisan zgoraj, nakažete kakšno donacijo.

O prihajajočih volitvah, strankah in kandidatih vem, kar moram vedeti. Še vedno pa ne vem, kje bo kandidiral Ivan Gale. On je zagotovo vroča roba, ker kot kandidat lahko reši kakšno obstoječo stranko izpada ali kakšno novo pripelje v parlament. Če bi pristopil k LMŠ, se Marjan ne bi bal volitev kot hudič križa. Karkoli že namerava, iskreno upam, da ne bo še on kandidat GS. Ker zaradi Sluge in Lepa GS ne bo dobila mojega glasu. Pa srečno in ostanite zdravi.


     

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708 

mikstone70@gmail.com


 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je