Preskoči na glavno vsebino

Smells like war

 

Svet je v pričakovanju tretje svetovne vojne. Če se začnejo streljati Rusi in Američani, je to svetovna vojna, nas je poučil ameriški predsednik Biden. Vonj po vojni, smodniku in orožju je dosegel celo našega namišljenega bolnika premierja Janšo, ki se je konec meseca napovedal v Kijevu. Če se bo vojna začela ta teden, kot napovedujejo zahodne obveščevalne službe, bo Janša težko priletel v Ukrajino. Naš premier želi dajati videz državnika in politika svetovnega kova, kar vžge morda le pri njegovih vernikih. Na evropskem političnem parketu velja za skrajnega desničarja in Orbanovega učenca, medtem ko ga svetovni politični parket komaj zaznava. Če bi hipotetično Janša res obiskal Ukrajino sredi vojne z Rusijo, bi jih lahko poučil, kako se uspešno skriješ v klet in čakaš razplet. Ker drugega Janša ni počel med desetdnevno vojno.  

Janša ni nikakršen vojaški strateg, da smo si na jasnem. Najbolj me zabava, ko me domoljubci rojeni po letu 1991 prepričujejo, da je Janša sam premagal JLA. Kdo je premagal JLA, pustimo za zgodovino, kakšen bojevnik je Janša, pa nam sam dokazuje vsak dan. Po družbenih omrežjih je pogumen, žleht, primitiven in še kaj. Potem pa se nima jajc na sodišču soočiti z dvema novinarkama, ki ju je pred leti na Twitterju označil za odsluženi Kučanovi prostitutki. To je hkrati ogledalo našega premierja in pravosodja. Zadeva je pred zastaranjem in bo očitno zastarala. Kot vse Janševe zadeve na sodiščih. Pravosodje v petih letih ni sposobno speljati sojenja v preprosti tožbi. Pet let je Matoz uspešno zavlačeval, izločal, prestavljal in opravičeval klienta. Pet let! Če mu to uspe v tako preprosti zadevi, kjer ni kup vpletenih, prič , dokaznega gradiva in ostale policijske navlake, potem se ne gre čuditi, da so vsi večji primeri zastarali. Janša na sodišču nikoli ni bil spoznan za nedolžnega. Vse njegove zadeve so zastarale, vključno z afero Patrio, kjer je bil tako očitno kriv, da ga niti njegovo US ni upalo oprostiti. Raje so si umili roke in zadevo poslali v ponovno sojenje, kar je avtomatično pomenilo zastaranje. Franc Kangler je podobna zgodba. V večini kazenskih zadev je bil kriv, kot je dolg in širok. Rezultat pa presenetljiv a pričakovan. Zavlačevanje, laganje, izločanje dokazov, kompromitiranje kriminalistov in tožilcev, na koncu pa Kangler izpade »žrtev«. Če je kdo v tem primeru žrtev, smo to vsi drugorazredni državljani, ki to gledamo in prebavljamo.

Slovenka leta je postala Nika Kovač. Janša pa v jok. Po njegovem bi morala biti izbrana kakšna zdravnica. Na Trstenjakovi pravijo, da je Janša intimno navijal, da bi Slovenka leta postala Bojana Beović. Slovenec leta pa najbrž Milan Krek, če ne kar Aleš Hojs. Zanimiv bo tudi izbor za podjetnika leta. Navijam za tipe iz Instagrama, ki so Sloveniji prodali hitre antigenske teste. Res bolan posel, vreden Zlate Gazele in jabolka navdiha skupaj. Manjšo nagrado si vsekakor zasluži Počivavškov prijatelj, ki je državi prodal toaletni papir z elastiko. Zadnji dve leti sta bili paradiž za sumljive podjetnike iz kroga SDS. Za vsakogar se je našel kakšen posel, naročilo ali vsaj svetovalna pogodba. Celo za Kadića. Potem veste, koliko je ura v deželi.

Državni sekretar Žan Mahnič je na Twitterju dobil idejo, ki jo je prenesel šefu Janezu. Ta je bil pričakovano navdušen in minuli vikend je stekla operacija »volitve«. Mahnič je namreč dobil idejo, da v volilne odbore in komisije infiltrira svoje ljudi pod krinko drugih strank. Najbrž vam je znano, da so nekatere stranke pozvale prostovoljce in simpatizerje, da se prijavijo v te komisije in odbore. Mahnič je zbral vodje lokalnih odborov SDM in jim naročil, da v svojih volilnih okrajih infiltrirajo svoje člane kot simpatizerje drugih strank. Kakšna navodila jim bo dal na dan volitev, lahko samo ugibate. Če glasovnice štejejo trije člani komisije in so vsi iz SDM, se bodo najbrž zmotili v štetju. Ne najbrž ampak zagotovo. Meni npr. nikoli ne bo jasno, kako je lahko izvoljen Marjan Pojbič. Kje je on kandidiral in kdo so njegovi volivci, raje ne vem.

SDS bi torej ponaredila volilne izide in ukradla volitve. Simptomatično kajne. Kot tista, ko tat vpije; »Držite tatu«! Najbrž je prezgodaj za napoved volilnih rezultatov, ampak veliko presenečenje bo, če ne bo zmagala SDS. Njihova volilna baza je zacementirana, če se lahko tako izrazim. Golobova stranka lahko seže do sanjskega uspeha, ki ga je nekoč dosegla SMC, ali pa pade na mizerijo, ki jo je dosegla LMŠ na zadnjih volitvah. Domet Goloba je ključen oz. usoden samo za stranke KUL-a, vse ostalo so pravljice. Če bo Golob in njegovi uspešen v predvolilni kampanji, bo SD obrobna stranka, LMŠ in SAB pa bo pokopal. Druge računice ni. Za SD bo na volitvah kandidiral novinar Blaž Zgaga. To kandidaturo seveda pozdravljam. Kandidatura Gregorja Židana pa dokazuje, da je šlo pri prestopu za nekakšno trgovino. Gregor Židan je neviden poslanec, ki nima nobene vloge in hodi v parlament samo po plačo. Kdo bi njega hotel za poslanca? Ampak zaveze so zaveze, kajne Tanja.  O Jonasu pa ne bi izgubljal besed. Še eden v vrsti tistih, ki bi z izvolitvijo reševali svoje finančne težave.

Kaj se bo zgodilo po volitvah. Berem, da nekateri napovedujejo proteste, razbijanje po ulicah in celo zasedbo parlamenta. Močno dvomim, da se bo to zgodilo. Ta vlada bo v vsakem primeru odletela, SDS pa ne bo imela s kom sestavljati koalicije, tudi če zmaga na volitvah. Petkovi in vsi ostali protestniki bodo torej dočakali svoje. Da bi na ceste prišli in divjali podporniki SDS, pa močno dvomim. Njihovo volilno bazo bi jim še padli Desus zavidal. Polovica tistih, ki so v odboru2014 protestirali za Janšo pred sodiščem, pa je že pod rušo. Janša enostavno nima koga spraviti na ceste. Zato ni bojazni, da bo prehod oblasti minil mirno.

Naši športniki so posebna zgodba, za nekatere skoraj pravljična. Kolajne se kopičijo, politiki pa se brezsramno slinijo okoli njih. Najbrž smo posebna zgodba že zato, ker smo majhen narod, v kopici športnih panog pa so naši športniki svetovne zvezde. Politike in športa seveda ne moreš primerjati, vseeno pa bi se naši politiki lahko kdaj zgledovali po tistih, okoli katerih stegujejo tace, ko so le ti uspešni. Volitve se bližajo in oblast ve, da so ji šteti dnevi. Do volitev sta še dobra dva meseca in v tem času bodo Janševi »bojevniki« storili vse, da onemogočijo ali onesposobijo nasprotnike, za njih sovražnike. Ne nasedajte lažnivim zgodbam, ki jih vsak dan izumljajo v tovarni laži, ne nasedajte na provokacije in ignorirajte budale, ki služijo Trstenjakovi. Se vidimo na volitvah, obvezno!


DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708 






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je