Preskoči na glavno vsebino

Countdown

 

Odštevanje se je začelo. Števec pri nekaterih strankah je precej ironičen in dvoumen. Pri SAB ne veš, do česa odštevajo? Do izpada iz parlamenta, kot za zdaj kaže. Kdo bo novi predsednik vlade in kdo bo v tej vladi? Karte še niso premešane, ker precejšen del neopredeljenih čaka na potezo Ivana Galeta. Precej naravno bi bilo, da bi Gale končal v Dobri državi, katere bivši predsednik je izpričan borec proti korupciji. Ker pa se je vodstvo Dobre države začelo povezovati z Zorčičevo Lide, so se pogovori z Galetom končali. Če še Gale ustanovi svojo stranko oz. prevzame katero izven parlamentarno po vzoru Goloba, bo KUL najbrž razpadel. Že zaradi nastopa Goloba so vse štiri stranke KUL-a v velikih težavah. Podpora se je vsem štirim domala prepolovila. Fajonova nima več nobenih možnosti za mandatarstvo, iz kakšnega testa je Golob, pa bomo še videli.

Šarec ni imel nobenih voditeljskih sposobnosti. V koaliciji različnih interesov ni znal udariti po mizi in narediti red. Pravi lider ima vedno v žepu aduta, s katerim po potrebi disciplinira koalicijskega partnerja ali svojeglavega ministra. Šarec je bil zelen in je dopustil, da so drugi izsiljevali njega. Potem, ko je na jezo vseh ostalih v kabinet privlekel Črnčeca, je bilo videti, da ve kaj dela. Vendar iz te poroke ni bilo nobene koristi za Šarca. Še najbolj sramotno dejanje v njegovem mandatu je bil njegov odstop. Da poloma z zaposlitvijo bivše priležnice Nataše ne izgubljam besed. Si predstavljate kakšen halo in kraval bi naredili Janša in njegovi mediji, če bi nek zasebni detektiv zasledoval eno od žensk, ki so zaposlitev na SOVI dobile v tem mandatu Janševe vlade? Šarec pa nič. Ko je odstopil, je z odra odšel kot polit cucek, sklonjene glave in sključenih ramen. Legendarno, za GIF loser!  

RTV Slovenija je dobila nov udarec od odhajajoče koalicije, če pa smo natančni, je vse skupaj maslo maščevalnega Janše. Če v SDS mislijo, da so koga utišali in, da lahko z ukinitvijo Janši neljubih oddaj vplivajo na prihajajoče volitve, se krepko motijo. Vsaka taka poteza bo na volišča pritegnila še več Janševih nasprotnikov, zato si ta dela medvedjo uslugo. Sicer pa je vsem nam več ali manj jasno, da bo takoj po volitvah nova vlada »vrnila« ukinjene oddaje in »zbrcala« Janševe lažnivce na cesto.

Janša se je minuli teden na predlog Matoza zlagal, da se je okužil s covidom. Ker je sodišče odredilo, da Janša predloži pozitiven test, je stekla »operacija« v celjski bolnišnici. Pri Margareti Guček se je osebno zglasil Božo Predalič in za Janšo prevzel potrdilo, ki je seveda lažno. Janša je medtem čudežno ozdravel in odletel v Francijo. Bi ugibal, kakšno čudežno zdravilo ali čistila je Janša požrl, da je tako hitro premagal virus, pa ne bom, ker vem da je vse skupaj laž. Za domoljubce pa ni nobenega dvoma. Če je sam v desetih dneh golorok premagal JLA, ni hudič, da ni virusa premagal v dveh urah.

Ustavno sodišče je bilo nekoč zadnje zatočišče Janše in njegove falange. V trenutni sestavi pa je US druga zgodba. Razen na Jakliča in Šorlija, ki zvesto glasujeta po nareku Trstenjakove, Janša nima drugih igralcev na tej šahovnici. Bedarije v zvezi z Levico in SD niti poročevalec Jaklič ne more zapeljati v vode, ki bi odgovarjale Janši. Zadeva je namreč tako bizarna, da je sramota za US, da jo sploh obravnava. Čakam, da kdo vloži na US, da je stranka SDS neustavna. Če kdo, potem oni odkrito simpatizirajo s fašizmom in domačimi izdajalci domobranci. Če bi se mrtvi res obračali v grobu zaradi dejanj svojih naslednikov, bi bil Jože Pučnik svetovni prvak v tej disciplini. Janša je izvedel iz leve v skrajno desno tak preobrat, ki ni primerljiv z ničemer. To je podobno kot, če bi Tanja Fajon zapeljala SD v cerkve in na domobranske proslave.

Janša, dokazan lažnivec in manipulator je za tuj medij spet ponovil laž o svojem očetu, ki naj bi bil domobranec, ustreljen pred jamo iz katere se je čudežno rešil. Zgodba, ki jo opisuje, je lažniva zgodba njegovega očima. V resnici je bil vaški potepuh in tat, ki je »delal« za obe strani. Kar je uspel ukrasti enim, je prodal drugim in obratno. Leta 45 ga ni nihče aretiral in odvlekel na streljanje, ker se ni zameril partizanski strani. Po vojni je voljno je sodeloval s KOS-om in Udbo  in nadaljeval s tistim, kar je najbolje znal. Kradel je po okoliških vaseh, dokler ga niso prijeli grosupeljski miličniki. Končal je v Ljubljani na Povšetovi, kje je prebil dobro leto in pol za zapahi. V tem času je lokalni slaščičar Rushiti zapeljal osamljeno kmetico v vasi Žalna in devet mesecev kasneje je na svet privekal Ivan Janez Janša. To je resnična zgodba. Vse ostalo je laž, ki jo je Janša z leti prilagajal. Stari Janša je kasneje delal v KTL na Letališki, kje je bil vratar in sodelavec Udbe.

Ukrepi se odpravljajo in kmalu bomo pozabili na to noro obdobje nesmiselnih ukrepov, vladne tiranije in forsiranja s cepljenjem. Očitno bodo »zmagovalci« poleg »SDS podjetnikov«, vsi tisti, ki se niso cepili in preživeli. Cepljeni pa se bomo (ne vsi) do konca življenja spraševali, je bilo to potrebno ali ne.

Minuli teden sem v novicah zasledil, da je Policija uspešno razbila mrežo, ki se je ukvarjala s preprodajo drog. Združba bi s preprodajo trave zaslužila 1.6 milijona evrov, je izračunala policija. Lažniva desna trobila so v zgodbo takoj vključila Anisa Ličino, čeprav se slednji ne ukvarja z drogami in ni bil tarča preiskave. Čudi me aktivnost policije na področju zatiranja trave? Edino, kar gre očitati fantom, ki so se lotili posla s travo, je kraja elektrike. Če bi se s podobno vnemo lotili gospodarskega in konkretnega kriminala, bi vsi skupaj lepše živeli. To, da nekdo posadi travo in jo proda tistim, ki jo kadijo, zame ni noben kriminal. Travo kadi pol Ljubljane in večina tistih, ki so v torek nosili modre uniforme v akciji. V torek so izvedli zaseg, v četrtek zvečer je »policijski diler« že ponujal zaseženo robo zainteresiranim. Bravo. In krog je sklenjen.

p.s. Odjebite že enkrat z maskami. Najbolj kretenski ukrep ever 


      

DONIRAJ

Addiko Bank SI56 3300 0001 0811 708


  

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je