Preskoči na glavno vsebino

20% upanja?

 Še dobra dva meseca in padla bo edina fašistična vlada v moderni Evropi. V resnici ne bo padla ampak jo bodo odnesle volitve. Da opozicija v dveh letih ni uspela vreči te vlade, je samo po sebi dovolj zgovorno. Trenutna opozicija je popolnoma nesposobna in ni vredna zaupanja. Zato se ne gre čuditi rezultatom Mediane, ki je Golobu in njegovi sveže prebarvani stranki namerila kar 20%. Kaj vam to pove? Ne, da Mediana laže ampak, da je na levi politični sceni totalna žalost in razočaranje nad obstoječimi strankami. Opozicijske stranke so v parlamentu kapitulirale pred SDS in »boj« prepustile ljudstvu in ulici. V SD so aktivirali Jenulla za organizacijo protestov, a so ti kmalu zvodeneli v zgrešene umetniške maškarade. Če sklenemo pod črto, v dveh letih leva politična garnitura ni uspela sklatiti fašistične vlade. Tudi podpora dominantnih medijev in civilne družbe ni pomagala. Janša je še vedno predsednik vlade, država pa je v teh dveh letih postala druga republika oz. Noriško kraljestvo.

V kraljevini norcev se je zgodilo, kar se je moralo. Ljudstvo, naveličano nesposobne skregane opozicije, je željno pričakovalo nov obraz »odrešitve«. Dobro leto so nas mediji kurili, da bo to Aleksander Čeferin. Šlo je bolj za pobožne želje razočarane levice kot pa za Čeferinove načrte. In potem, ko se je popolnoma izgubljena Tanja Fajon že videla v čevljih Janeza Janše, iz GEN-a prileti Golob. Ljudstvo je navdušeno, opozicijski voditelji pa malo manj. Res je, da Golob nima nobenega programa in ne poznamo skoraj nobenega kandidata za poslanske sedeže. Dobro, zdaj poznamo štiri člane Gibanja Svoboda. Šef Golob in padla sodnica Urška sta recimo sprejemljiva. Janja Sluga in Jurij Lep pa sta druga zgodba. Njiju in njima podobnima gre izključno za lastno rit. Ljudje, ki so zaradi lastnih koristi mižali, ko je Janša sesuval policijo, RTV SLO, STA ……. In to celo podpirali, nimajo kaj iskati v Golobovi stranki. Sam Golob je večkrat javno izjavil, da ne bo sodeloval z SDS in nikomer, ki je podpiral to vlado. Kako sta se zadnji dve leti držala Sluga in Lep, pa vam je znano. Če bi bilo Gibanje Svoboda res nova neobremenjena stranka, brez izdajalskih padalcev tipa Sluga-Lep, bi jim dal glas in agitiral za njih. Tako pa, ko vas jebe  vse skupaj.

Sem slišal razlago, da je Golob vzel ta dva odpadnika, da bi imela njegova stranka status parlamentarne na soočenjih. Bedarija. GS bo zmagala na volitvah, pa če se ne pojavijo na nobenem soočenju. Nekje sem prebral, da se je pred štirimi leti SAB uvrstila v parlament zaradi retoričnih sposobnosti njene predsednice? Potemtakem lahko SDS vlada dokler bo Janša živ. Ker njegove retorične sposobnosti so proti Bratuškovi skoraj nebeške. Janša je fašist prve kategorije. To nam dokazuje vsak dan. In potem bo nekega večera prišel v studio na soočenje, nadel ovčjo kožo in vas vse skupaj očaral? Lepo vas prosim? Kar sem že večkrat povedal, vsa predvolilna soočenja so mlatenje prazne slame. Poznamo vse politične akterje in njihovo minulo delo (nedelo, izdaje, laži …), zato me njihovo leporečje, nabildano s strani svetovalcev, res ne zanimajo. Pa tudi vas ne bi smeli zavesti.  

Janši in njegovim vazalom je kristalno jasno, da tečejo zadnji krog. Čeprav se hard linija SDS ovac vsak dan trudi prepričevati druge, da vlada dela odlično, da ima podporo nevidne večine in, da sta zmaga na volitvah in nov mandat tako rekoč samoumevna, se Janša ne slepi. Iz zanesljivih virov iz Trstenjakove vem, da je Janša Širclju potožil, da ne vidi druge možnosti za naslednji mandat, kot da pridobijo Goloba. Povezovanje političnih mrtvecev (s tem je mislil na POS), me ne bo obdržalo na oblasti, je rekel in se zaprl v pisarno. Vsaj kar se POS tiče, ima Janša prav. Priznajte tudi vi, da gre za prvovrstno komedijo. Počivavšek, Kangler, Podobnik, Čuš, Kovšca ….? Da ne bo kdo pomislil, da se snema kakšna komedija, kjer je režiser našel igralce na smetišču naše tridesetletne politične zgodovine? Nak, ti osebki resno mislijo, da lahko nategnejo Slovenijo in postanejo rezervno kolo za bodočo Janševo koalicijo. Še vaška kraljica Aleksandra Pivec ima več možnosti za uvrstitev v parlament, kot združba POS, čeprav so te preprosto povedano nične.

Janša gleda v prihodnost. V tisto po 24.4., ko ne bo več na oblasti. Kako se bo nova oblast spopadla z njegovo zapuščino, bomo pa z zanimanjem spremljali. Janša je za čas, ko ne bo več na oblasti, pripravil vse njemu ključne institucije. RTV SLO je očitno discipliniral in prevzel, kar gledalkam in gledalcem ni ostalo skrito. Možina, Pirkovič, Rebernikova, Peskova in še nekaj njih so postali glavne face na Kolodvorski. Predsednik sveta RTV je za naslednja štiri leta Janšev hlapec Rončevič, ki ga Interpool preiskuje zaradi nakupa neveste po spletu od tajske kriminalne združbe. Policija je ta trenutek popolnoma podrejena SDS, na vseh vodilnih mestih so osebe, ki so jih izbrali na Trstenjakovi. Kaj bo z njimi storila nova oblast? So njihovi položaji zacementirani ali jih čaka usoda, kot je doletela njihove predhodnike, naklonjene levi politični opciji? Via Tacen mešat zrak!

SOVA je ista zgodba. Ta trenutek jo popolnoma obvladujejo SDS kadri. Preden Janša pade, bodo zaposlili za nedoločen čas še nekaj kadrov iz vrst SDS-a. Da bodo na okopih pravi ljudje, je rekel Janez. Torej, SOVA je objavila razpis za nekaj pomembnih delovnih mest. Poslal sem prijavo z izmišljenimi podatki. Navedel sem, da sem IT strokovnjak, da sem član SDS ovega podmladka SDM in, da sem trenutno honorarno zaposlen kot svetovalec Nejca Brenceta za upravljanje z lažnimi računi na svetovnem spletu. In brez zajebancije, SOVA me je povabila na razgovor. Malce sem presenečen, da naša tajna služba ni ugotovila, da se nekdo dela norca. In seveda kdo?! Očitno je poudarek na pripadnost SDS zavedel »stroko« iz Stegen. Fake Jože Rodovnik seveda ne bo prišel na razgovor, ker sem ga ugasnil. 

24.4. pojdite na volitve. Koga boste volili, pa je na vaši vesti. Verjamete Golobu, Slugi in Lepu, da ne bodo pod državotvornim izgovorom skočili v Janšev objem? Jaz jim ne. Goloba ne poznam, druga dva pa zelo dobro. 


   

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je