Preskoči na glavno vsebino

Potres


Golob je povedal svoje in povzročil potres na politični sceni. Čeprav so ga v svoje vrste vabile vse opozicijske stranke KUL-a, poleg nekaj nastajajočih, se je Golob odločil za stranko Jureta Lebna. Ozadja te odločitve ne poznam, dejstvo pa je, da so se voditelji opozicijskih strank znašli v hudih težavah. Stranka Z.Dej, na čelo katere se bo čez nekaj dni zavihtel Robert Golob, bo glasove pobrala predvsem LMŠ in SAB. Levica in SD imata stabilno volilno bazo in ju odločitev Goloba ne bo preveč prizadela. SAB se bo zaradi propada Deusus-a najbrž obdržala v parlamentu, s kamniško listo Marjana Šarca pa je druga pesem. Ljubitelji novih obrazov so dobili »svoj obraz« in stranko, na katero lahko stavijo. Golob sicer zatrjuje, da ni nov obraz, da je v politiki od leta 1998, ampak to so bučke za novinarje. Prvič stopa na parket prve lige kot kapetan svoje ekipe, ne kot pred leti s PS, kjer je imel vlogo tistega, ki drži brisačo kapetanu ob minuti odmora.

Ob napovedi Goloba se je stresla tudi Trstenjakova. Janša je sklical izredni sestanek z eno samo točko. Anton Krkovič! Odžagan in pozabljen iz vrst SDS, je naenkrat postal pomemben igralec na političnem parketu. Potem, ko ga je SDS izločila iz svojih vrst, ker je namočil Janšo v afero Patria, mu je Božo Dimnik uredil službo v GEN-i, kjer je bil »svetovalec« Golobu. Viri iz SDS Janši zatrjujejo, da sta Golob in Krkovič postala dobra prijatelja, kar je Janšo precej zaskrbelo. Na izrednem sestanku, ki ga je sklical je zahteval, da se Krkoviča pripelje nazaj. Na mehek ali trd način, ga ni zanimalo. Janša verjame, da ima Krkovič toliko vpliva na Goloba, da ga lahko prepriča v povolilno sodelovanje z SDS. In Krkovič je spet postal osrednja figura v Janševih političnih spletkah. Očitno ga ni izučilo, da je bivši agent KOS-a in ljubiteljski harmonikar slaba in tvegana naložba.   

Ena od nastajajočih strank me je povabila, da bi za njih kandidiral na prihajajočih volitvah. Lepo sem se zahvalil, ker me ponudba ne zanima. Ne zato, ker se ta stranka najbrž ne bo uvrstila v parlament, ampak zato, ker enostavno nisem iz tega testa. Težko bi jaz gledal falango fašistov iz skrajne desnice, kako otresajo laži in svinjarije. Najbrž bi me prvi dan izključili in zaprli, ker bi se težko zadržal že ob pogledu na njih. Da bi Škrinjarci zabil sadni jogurt v glavo, bi bil še najmanjši prekršek prvi dan sklica. Prašičji fris, ki se za zdaj še predstavlja kot sekretar za nacionalno varnost, bi jo slabše odnesel. Kaj v resnici počne oseba na tej funkciji je neznanka, ker edina Mahničeva zadolžitev je vodenje kleti na Trstenjakovi. Brence, Traven in podobni kilavi mladci iz podmladka SDM so neposredno podrejeni Mahniču. Mahnič se ima za strokovnjaka za kibernetsko vojskovanje (prav ste prebrali) in četica debilov, ki poganja lažne profile na družbenih omrežjih, so njegova »vojska«.  Poleg tega ima nalogo, da poslanke, poslance in druge funkcionarje stranke uči, kako uporabljati lažne profile. Pri Koprivi, Kanglerju in šefu Janezu njegove lekcije niso kaj prida zalegle, se hahlja slovenska Twitter srenja.

Ker se doma dogaja nepredstavljivo, je Janša pozornost preusmeril na Kitajsko. Za indijsko televizijo je izjavil, da si Tajvan zasluži samostojnost in, da ga bo Slovenija v tem podprla. Za začetek me zanima, koliko folka v Indiji sploh ve, kje je Slovenija in kdo je Janša? Izjava bi po mojem precej bolj odmevala, če je ne bi izrekel na eksotični tv po merilih EU. Kitajci so sicer jezni in so diplomatsko odreagirali, večjega viharja pa ni bilo in ga na žalost Janše ne bo. Kitajci se pač ne zaletavajo v vsakega komarja, ki brenči okoli njih. Nekoč, v prejšnjih časih, bi pred kitajskim veleposlaništvom že sedel Njavro v avtu in šefu poročal, kdo si tam podaja kljuko. Če ne bi tam zasačili Milana Kučana, bi si ga pa izmislili. Kot smo si mnoge like v minulih aferah, kjer je svoje prstne odtise pustil Janša.

Kozjanski bik Zdravko je konkretno »popizdil«. Na zagovor v Ledina center je poklical zvesta prišepetovalca Jeretiča in Čiriča. Veleuma sta za lepe cvenke Zdravca prepričevala, da ga imajo volivci radi, da bo po združitvi s Kovšco vsaj 10% v igri. Od 10% nič, Zdravc se s svojimi tatinskimi pajdaši vrti okoli 0.1 % na javnomnenjskih lestvicah. Nekje v dometu propadlega Požarja, ki se ga v politiki drži vzdevek mr. 0.88%. Brez novega mandata bo Zdravko aboniran na sodne obravnave, zato je trenutna koalicija vse moči usmerila v sprejetje zakona, ki bi skrajšal zastaralni rok pri kaznivih dejanjih, kjer so svoj podpis pustili člani aktualne vlade.

Prvi, ki bo odletel pod novo vlado, bo zagotovo direktor NIJZ Milan Krek. Nekoč preprodajalec metadona, sicer večni odvisnik od opiatov, je v Janševi vladi postal celo direktor tako ugledne institucije kot je NIJZ. Ker Milan ve, kaj ga bo doletelo po volitvah, je nevarnost novega Omikron virusa napihnil do neba. Celo petkrat nevarnejši naj bi bil od dosedanjih različic, zatrjuje. Rešitev zanj je enostavna. Če ni volitev, ni nove vlade, ki bi ga nagnala in poklicala na odgovornost. Milan to verjame in je spisal strašno pismo predsedniku Instagrama. Odpovejte volitve, ker smrt kosi. Pisma ni hotel podpisati nihče na NIJZ. Milan bo kot vse kaže, konec aprila spakiral svoja jajca in se pobral na obalo preprodajat metadon.

Še tri mesece in padel bo zadnji fašistični režim v sodobni Evropi. Vsi na volitve, da ne bo potem glavobola.



  

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je