Preskoči na glavno vsebino

Za dežjem posije sonce?


Volitve se bližajo. SDS se ubada z vprašanjem, kako ostati na oblasti in s kom. Vse ostale stranke razen Levice in SD pa imajo večje skrbi. Kako ostati v parlamentu. Minuli vikend je bilo nekaj kongresov. Izstopala sta kongresa NSi in LMŠ. Dva vaška petelina iz Kamnika, ki eden drugega ne moreta. Obe stranki se po javnih anketah vrtita okoli 5%. Za NSi nič kritičnega, za LMŠ pa katastrofa. Podpora se je v zadnjem mesecu Šarcu prepolovila. Oba kongresa sta bila zaprtega tipa zaradi covid ukrepov, na voljo je bil spleten prenos. Zanimanje pa katastrofalno. 40 do 50 oseb je spremljalo, kaj prodajata Marjan in Matej. Če bi samo družinski člani udeležencev spremljali spletni prenos, bi bilo gledalcev nekaj sto. Lahko bi si prihranili sramoto in ugasnili števec gledalcev, ker nikogar ne zanima vaše nakladanje in hvalisanje.

Marjan obljublja reset in vrnitev v prejšnje stanje. Hvala lepa za prejšnjo stanje. Reset pa, kakršen že bo, ne bo v rokah Marjana. Tonin se te dni trudi distancirati od SDS in svojo stranko razglaša za sredino, čeprav je vsem jasno, da je NSi pod vodstvom Tonina navaden fašističen satelit. Združbo, ki nastaja na desni »povežimo Slovenijo« ne podpira nihče. Dobro, podpirajo jo SDS-ovci, ker v njih vidijo novega koalicijskega partnerja, a oni jim ne bodo dali glasov. Trenutno ima največ glasov »stranka neopredeljenih«, kar v resnici pomeni, da bo ta skupina volitve bojkotirala. Prepričan sem, da nobena kampanja in predvolilna soočenja tega ne morejo spremeniti. Obstoječe stranke so nam vse pokazale s svojim dosedanjim delom, zato so njihova nakladanja odveč. Minulo delo je najboljša kampanja.

Če bi hipotetično na naslednjih volitvah SDS obdržala oblast, se nam slabo piše. Še štiri leta fašizma, pa Slovenije kot jo poznamo, ne bo več. Janša bo uradno postal največji slovenski pesnik in pisatelj, politika pa ga bo imenovala za dosmrtnega predsednika vlade in države. Ker smo tako majhni in ker je funkcija predsednika zreducirana na fikus+ Instagram, bo predsednik vlade hkrati tudi predsednik države. V SDS o tem zelo resno razmišljajo. Na Prešernovem trgu bo stal kip Janeza Janše in protestniki se ne bomo več dobivali pri "Prešercu" ampak pri "šiptarju"! 

SAB se krepi na račun razpada Desusa. Spet bomo poslušali o silni skrbi za upokojence, kot vsaka štiri leta. Če pa se bo SAB zavihtel v novo vladno koalicijo, jih bodo zanimali infrastrukturni projekti, upokojenci pa bodo spet pozabljeni. Že videno in kupljeno. Vse zgoraj zapisano vam je več ali manj jasno. Nima nekega smisla modrovati o naši politiki, ker je prozorna in predvidljiva. Neznanka za zdaj ostaja, v kateri stranki se bo pojavil Ivan Gale in kakšne načrte ima Robert Golob.

Covid ni politična tema, čeprav jo aktualna politika na debelo zlorablja za svoje cilje. Lani ob tem času sem upal, da bomo spomladi na konju. Da bo spet prelet letal, ki bo dokončno zaprl to tragično obdobje v zgodovini človeštva. Pa nič od tega. Prišla je Delta in kup novih sevov, za nameček pa se približno polovica državljank in državljanov noče cepiti. Zdaj je aktualen nov južnoafriški sev, ki je baje še bolj nevaren. Po opisu simptomov, slabo počutje, bolečine v mišicah, okus in vonj pa ti ostaneta, bi rekel, da gre za navadno gripo. Ne vem kdaj in kako se bo tole končalo, sem pa prepričan, da ne ve nihče. V dveh letih sem slišal vse mogoče napovedi raznoraznih strokovnjakov, pa se je vse izkazalo za ugibanje. Trenutna situacija je precej slabša, kot je bila pred letom dni.

Najbrž so edina svetla točka ta trenutek naši športniki. Po skakalkah, so navdušili še skakalci. Lanišek je prvič zmagal, familija Prevc pa se končno vrača v svetovni vrh. Pogačar in Roglič sta svetovni zvezdi kolesarstva, Luka Dončić pa navdušuje v NBA, čeprav še ni tisti pravi Luka. Kaj se dogaja z zlatim kapetanom Goranom Dragićem, ni najbolj jasno. Toronto ga je zaradi osebnih razlogov umaknil iz ekipe, kar najbrž pomeni, da ne bo več oblekel dresa plenilcev. Enkrat do februarja, če ne prej, bo znano, kje bo Goran nadaljeval kariero. Želje slovenskih ljubiteljev košarke, da  bi združil moči v Dallasu, so zaenkrat precej nerealne. Je bilo pa lepo videti Saša Dončića v Dallasu. Večino košarkarskega znanja je Luka pobral od njega. Do zdaj se je v sinovi slavi sončila mama Mirjam, Sašo pa je bil odrinjen, kot da ne obstaja. Slovenska košarkarska reprezentanca je uspešno začela kvalifikacije za SP 2022. Spomin na sramotni izpad po naskoku na evropski vrh je še vedno boleč, a vsi upamo, da se kaj takšnega ne bo ponovilo. Škoda, da se je Goran Dragić odločil za tako zgodnje slovo od reprezentance, ker v navezi z Dončićem bi bila Slovenija pretendent za najvišja mesta na največjih tekmovanjih. 


Če bi lahko zavrtel čas nazaj, bi v nedeljo pred mesecem dni ostal doma. Ne mine dan, da ne premlevam, zakaj sem ravno tisti trenutek stekel čez cesto, zakaj nisem šel po drugo poti in podobne neumnosti. Zdaj je kar je. Hodit še ne morem, odkar so me odpustili iz UKC se prekladam po stanovanju in preklinjam usodo. Sit sem televizije in vsega. Najhuje pa je, da ne morem nič delat. Računi in težave se kopičijo, od mene pa nič. Veseli December bo vse prej kot vesel. Pravijo, da po dežju posije sonce, če te silno deževje prej ne utopi. Pa da vidim še to sonce.

🙏

 

DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB




   

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je