Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 25. oktober 2021

Slovenski pacient

 

Stanje je resno. Pa ne zaradi STA, ker te zgodbe ne razumem najbolje, ampak zaradi omračenega uma pacienta Janše. 30 let po osamosvojitvi in desetdnevni operetni vojni, smo korak pred državljansko vojno. Kaj bolj prozornega in lažnivega, kot je zadnja pošiljka groženj s smrtjo Janši in Toninu, bi si težko izmislili. Popuščajo Mahničevi odvisniki od kokaina v kleti. Za vernike Orbanovega psička je grožnja verodostojna. Njim Janša lahko proda dobesedno vse. Naboj 7.62 za avtomatsko puško M70 v kuverto in na pošto? Ne se hecat. Če bi si vsaj paket poslal, bi mogoče še verjel prvi hip. Kdor približno pozna poslovanje pošte in protokol, ki velja za varovane osebe, ne rabi dodatnih pojasnil, da je zgodba in grožnja »fake«. Dejstvo je, da je Janša od nekdaj obseden z vlogo žrtve. Pred mnogimi leti, ko sem bil del njegove ekipe za kriminalne rabote, smo se precej ukvarjali s to temo. Ena od idej je bila, da izvedemo lažni atentat nanj in obtožimo Murgle. Stvar bi skoraj izpeljali, če se ne bi Janša tik pred zdajci posral od strahu. Ni bil namreč prepričan, da kdo od nas ne bo šel do »konca« in ga res pospravil.

Smetarska mafija? Edina mafija, ki je ta trenutek prepoznana na naših tleh, je slovenska vlada. Vizjak je paradni lopov stranke SDS. Kako »glup« moraš biti, da prideš v pisarno »sovražnika«, blebetaš top sranje in se pustiš posneti? Level Vizjak! Posnetek, ki se je minuli teden pojavil v javnosti je seveda zmontiran z najbolj pikantnimi in spornimi izjavami, a zato nič manj resničen. Je ogledalo tega, kako nas imajo vse skupaj za norce. Petan je Vizjaka takrat posnel, da bi ga lahko izsiljeval. A za to ni bilo potrebe in Petan je na posnetek pozabil. Leta kasneje, pa se je pri servisiranju starih računalnikov spet našel. In afera je bila rojena. Bi bilo pa bolj zanimivo poslušati, kaj so se gospodje menili zadnje dve leti. Če je 14 let star posnetek vse, kar leva scena premore v rušenju fašistoidne vlade, se nam slabo piše.

Predvolilni čas je čas, ko se rojevajo nove stranke. Najprej sem mislil, da gre za šalo, ampak ni. Igor Zorčič ustanavlja stranko. Taisti Zorčič, ki je pomagal ustoličiti pacienta in držal štango, ko je fašizem po 70 letih spet preplavil slovensko deželo. Razni Zorčiči in Sluge se zdaj ponujajo kot rešitelji pred katastrofo, v katero so nas porinili. Saj ni res, pa žal je. V izogib silnim stroškom, ki jih prinaša ustanovitev stranke, volilna kampanja in same volitve, vam sporočam to, kar je Janez sporočil svojim. Volitev ne bo, zato ne razmetavajte z denarjem. Naslednje volitve bodo po končani državljanski vojni.

V začetku Oktobra je soproga pacienta nameravala obiskati psihiatrinjo v zasebni ordinaciji v Celju. Pred vhodom jo je počakal varnostnik pacienta in ji fizično preprečil, da bi prišla do psihiatrinje. Posnetek dogajanja, kjer varnostnik na silo odvleče soprogo pacienta do parkirišča, je pristen, "nezmontiran" in naprodaj. Jančič, pokliči. Zate zastonj, če boš objavil.