Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 25. oktober 2021

Janez se ne more več žogat


Obsojam! Da ni kdo pozabil obsoditi najnovejši nateg stranke SDS? Stvari eni enostavno rečejo »damage control«. Vrh stranke se znajde v dreku zaradi razkritij in že uletijo lovske grožnje z naboji. Kdo jih je spisal in poslal, vemo. Še v fake grožnjah si ne upajo svinjati po Janši, tega je bil deležen samo Tonin. Verjamem, da si nihče v kleti ni upal napisati fake grozilnega sporočila, četudi ga je naročil sam Janša. Ker kdo ve, kaj si kdo v resnici misli in kaj bo Janša zameril. In zdaj fake grožnje preiskuje kriminalistična policija. Včeraj je za javnost nastopil vodja kriminalistov Stojan Belšak. Z vso resnostjo bodo preiskali grožnje, je izjavil. Ne vem, če se Janša še spomni, da je bil novembra 1993 kriminalist Stojan Belšak skupaj s takratnim partnerjem Stjenko Vugo »fire starter« afere Depala vas. 28 let kasneje pa bo reševal rit fašista, ki bi ga moral skupaj z mano in ostalimi Morisovci zapreti že tistega mračnega novembra 1993. Potem bi bila zgodovina Slovenije morda manj umazana.

Kakor zdaj stojijo stvari v policiji in kriminalistični službi, verjamem da bodo »krivce« našli pred naslednjim protestom. Forenzični ekipi bo Hojs toliko časa dihal za ovratnike, dokler ne bodo na nabojih našli odtise in biološke sledi Zlatana Čordića, Anisa Ličine in Zorana Stevanovića. Zmago, ki je eden od potencialnih storilcev, jih je kar vnaprej določil. Kdo ima doma orožje in strelivo, kdo sam sebi meče barvo v fasado in si podstavlja petarde pod avto, pa vemo vsi. Pobarajte Moniko, kaj vse je ušpičil stari prdec, ko je še živela z njim.

Raper Zlatko je očitno tarča številka 1 aktualne oblasti. Najprej status, potem aretacija in zahteva za pripor, zdaj pa še ukinitev bančnega računa. Fašizem v vsej svoji veličini. Ker je Zlatko medijska osebnost in glasbena zvezda mu najbrž ne bo hudega. Vsi nevidni in spregledani, ki jih je SDS fašizem pohodil in izločil v zadnjem letu in pol, s(m)o pa najebali. Včeraj je bil nek praznik, sem opazil zvečer na televiziji. V Kopru so se zbrali, saj veste kdo in zakaj. Spet kurčenje z zmago nad JLA tistih, ki jih tam sploh ni bilo. Letos je skoraj vsak dan neka prireditev in slovesnost v spomin na dogodke izpred 30 let. Slavi se vsak premik, izstreljen naboj in zaseg vojaškega železja. Slavi se tipa, ki je sestrelil helikopter nad Igom in tu nastane težava. 

Prej zoprno vprašane kot težava. Zakaj se ne slavi tipa, ki je sestrelil helikopter nad Rožno dolino? Zakaj ni AB heroj tipa »raketka«? Ker je šlo za zahrbten umor slovenskega pilota v propagandne namene takratne sestave kleti v Cankarjevem domu. Ukaz je izdal Krkovič, ki danes Janši lahko igra samo še harmoniko. Verjamem, da bo Draga Potočnjak nekoč zgodbo pripeljala do konca in bo Tonetu omogočila kariero pianista na Dobu.


Odnosi in razmerja v SDS so v glavnem hinavske in izsiljevalske narave. Javno SDS ujčka mestno svetnico Ano Zagožen. Za hrbtom pa ji je Janša obesil ekipo, ki ima samo eno nalogo. Odkriti in ukrasti dokumentacijo, ki jo je nekoč pokojni Jože Zagožen skril (zakopal), da bi se zaščitil pred Janšo. Dokler dokumentacije ne najdejo, bo Ana lahko držala Janeza za jajca in glumila ljubezen v stranki. Ko jo bodo enkrat našli (glede na ekipo sem prepričan, da bodo uspešni), bodo maske padle.

Dobro poučeni pravijo, da bodo maske padle že na naslednjem protestu, ki bo jutri. Kaj naj bi to pomenilo ne vem, ker edino, kar mora pasti je Janša.