Preskoči na glavno vsebino

Win Win situation

 


Francija je Slovenijo prebudila iz sanj. Na tisti najgrši način, ki se ga tisti, ki so služili JLA zelo dobro spomnijo; »Ustaj vojsko«! Sanj ni več, zdaj se išče krivce in tolažba z bronasto kolajno. Po moje ste lahko vsi skupaj zadovoljni, da se je Slovenija sploh uvrstila v Tokio. Brez Dončića in kupljenega Američana, ki pred pol leta ne bi znal Slovenije poiskati na zemljevidu, je naša reprezentanca bleda senca evropskih prvakov. Zakaj je Dončić v zadnjem napadu podal Prepeliču, je glavna tema vseh kavč komentatorjev. Ker se kralju Luki ne ugovarja, so si v glavnem edini, da je bila podaja Prepeliču najboljša rešitev!? Zadnji napad, zadostovali sta dve točki ali izsiljena osebna napaka, ki bi prinesla dva prosta meta. Super zvezdnik pa v največjem trenutku svoje reprezentančne kariere porine žogo od sebe? Za takšne trenutke igralci živijo. Ne poznam nobenega NBA super zvezdnika, ki bi v »clutch« trenutku žogo podal. V Chicagu po eri Jordana je znana zgodba, ko je trener na eni od vročih tekem za zadnji met določil Kukoča, Pippen pa užaljen ni hotel nazaj na parket. Dostopno na YouTube. V slovenski reprezentanci ni dvoma, kdo nosi krono. Pa je vseeno podal?

Tolažilna tekma za tretje mesto ima zdaj drug pomen. Kot je že v navadi, bo morebitni bron najmanj diamanten, če ne že zlat. Če bodo izgubili še z Avstralijo, bo četrto mesto za nas zlato, vredno vsaj dva milijona všečkov, kolikor nas je baje Slovencev. Ko je pred tekmo s Francijo Peter Vilfan objavil fotografijo z zlato kolajno iz EP 2017 in spraševal, kakšne barve bo kolajna tokrat, sem napisal, da za četrto mesto ni kolajne. Tvoj komentar; »4 mesto« si ne zasluži nobenega všečka, je zapisal košarkarska legenda Pero in me blokiral. Kot kakšen prenapet pobalin iz kleti, ko je tema Janez. Zdaj pa obstaja precej realna možnost, da bodo fantje četrti. In prepričan sem, da bo Pero vneto všečkal in hvalil to četrto mesto. In z njim vsa Slovenija.

Smo ga pa zelo pogrešali. Peter Vilfan je daleč najboljši komentator košarkarskih tekem. RTV Slovenija si tako slabega komentatorja kot na tokratnih OI ne bi smela privoščiti. Vseskozi sem imel občutek, da gledam SPORT TV in poslušam mulca, ki komentira tretjo kitajsko ligo. Navadna žalost. Ko je tekme komentiral Peter Vilfan, so bili prenosi vedno atraktivni že zaradi njega. Pero je košarkarska enciklopedija, zato je velika škoda, da ne komentira več tekem. V boju s težko boleznijo mu želim vse najboljše.

Gledam zjutraj telefon, kaj dogaja v deželi. Razen razočaranja nad porazom, opravičevanjem Dončića in pljuvanja po sodnikih, je Urban Purgar in njegov zapis »Hitler je heroj« top tema. Vrstijo se pozivi tožilstvu, ki je baje že stopilo v akcijo. Ker je čas kislih kumaric, so novinarji MSM medijev zapis pograbili iz z njim zatežili vsem po vrsti. Celo nemškemu veleposlaništvu. Ne spomnim se, da bi zaradi zapisov mladega nestrpneža Klemna Travna (Breivik we need you) težili norveškemu veleposlaništvu in celi paleti politikov. Zapis Purgarja je seveda sporen, a takšnih zapisov in izjav kar mrgoli na spletu. MSM mediji so ga pograbili, ker Purgarja povezujejo z SDS in Janšo. Ker Purgarja osebno poznam, vam lahko povem, da temu ni ravno tako. Obstajale so medsebojne simpatije, ki pa jih že nekaj časa ni več.

SOVA je nadzirala in še nadzira skupine, ki jih ima za ekstremistične. Ko je bil direktor SOVE Damir Črnčec, je nekaterim ekstremistom predal zaupne dokumente službe, ki jo je vodil. Da bi se ti zaščitili pred kazenskim pregonom, ki se jim je obetal. Minila so leta, Črnčec je zapustil Janševo jato in postal judež pri Šarcu. Ekstremisti pa so se organizirali v Rumene Jopiče in NTA. In zdaj mahajo s papirji in grozijo z razkritji, ki bi definitivno najbolj namočili Janšo. Najbrž nihče v tej državi ne dvomi, s kom se spogleduje in  koga podpira SDS. Ampak roko na srce, tega nikoli niso niti skrivali.



Olaj je zaradi posredovanja policistov proti Rumenim Jopičem trem vodilnim policistom vročil opomine pred odpovedjo. Leva politika je skočila v zrak, nekaterim pa je to v zadoščenje. Pa poglejmo dejstva. Vsi prisotni so bili na neprijavljenem shodu. Policija je manjšo skupino odstranila, da ni prišlo do pretepa. Do tu vse ok. To manjšo skupino bi morali izolirati v sosednji ulici in v nadaljevanju izpustiti. Ker pa so jih odpeljali na pridržanje na PP in jim izrekli globe, so po mnenju šefov zajebali.

Tekma za največjega kavč strokovnjaka in najbolj ponosnega navijača je še vedno odprta. Kruha in iger. Dajte si duška, četrto mesto bo zlato in voda bo vino. Mi ne izgubljamo. Razen, če nas pokradejo. Vloga žrtve pa nam je od vedno pisana na kožo. Zato brez panike, v vsakem primeru zmagamo. 



      ni to tu za okras, doniraj 😀

PayPal

PayPal

mikstone70@gmail.com

DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je