Preskoči na glavno vsebino

Rekuperacija države


 

Šolska ministrica Simona Kustec je najbrž največja polomija v tej vladni ekipi, poleg obrambnega ministra Tonina. Ne bi obujal spomine na lansko šolsko leto in povsem izgubljeno ministrico, a dejstvo je, da je ni izučilo nič. Zdaj, ko je pred vrati novo šolsko leto, se je pa okužila s korona virusom. Dvakrat cepljena, pa se je okužila? Do zdaj sem verjel, da cepiva delujejo, da bi bila nevarna pa nikoli nisem razmišljal. Ko sem bil otrok, so me cepili za vse živo. Non stop so bila neka cepljenja v osnovni šoli. Pa v srednji, pa v JLA, v Morisu in najbrž še kje. Do te scene s korono niti nisem vedel , da ima kdo kaj proti cepivom, ker me tovrstne teme ne zanimajo. To kar se zdaj dogaja v Sloveniji v zvezi s cepljenjem proti covidu-19, pa presega vse meje zdravega razuma. Vprašam otroka zadnjič, če sta se cepila? Ne, ni šans! Kako prosim? Zakaj ne, nisem spraševal.

Število okuženih spet narašča in obeta se zakomplicirana jesen z maskami, testi in potrdili. Tole z maskami je navadna zajebancija. Vsi se družijo na polno, prirejajo zabave in srečanja, kot npr. v Lepeni, tam so bili vsi brez mask. Potem pa hodijo v studia in pred kamere, kjer ni nikogar okoli njih in strašijo z maskami. Maske so brez vezne, jih je pa treba prodat in porabit, ker so jih lani nabavili za naslednjih 20 let. Na Trstenjakovi se hvalijo, da jim bodo prijateljska podjetja, ki so dobila posle z zaščitno opremo, financirala volilno kampanjo. To je bil najbrž predpogoj, da so sploh dobili posle. Bivši uslužbenec zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale je v intervjuju izjavil, da se v naslednjem sklicu vidi kot poslanec. Pristopil ni k nobeni stranki, torej bo ustanovil svojo. Zdravko in ostali desni bodo z zanimanjem spremljali, kdo bo Galetu financiral stranko in volilno kampanjo. Očitno bo na levi strani nastalo nekaj strank pred volitvami. Glasovi se bodo še bolj razdrobili in Janša bo z lahkoto zmagal.

To, kar je Šarec spisal, je v bistvu sporočil, da se zaveda, da bo Janša zmagal in terjal obljubo od ostalih, da se z zmagovalcem in njegovimi pomagači ne pogovarja. Tanja Fajon bi se raje kot z Levico, pogovarjala z NSi. Tako kot Marjan leta 2018. Pogovori z nekaterimi, ki so danes najbolj glasni, so izguba časa, ker jih v naslednjem sklicu parlamenta ne bo. SMC in DESUS sta že danes mrtvi stranki, SAB, SNS in morda celo NSi pa bodo ostali pred parlamentom. Kakšna nova močna stranka z novim obrazom, ki bi ga požegnali MSM mediji, pa bi pomenila smrt za kamniškega komika Marjana in njegovo listo prijateljev. Janša najbrž ne more kaj dosti storiti, tudi če zmaga. Lahko edino čaka, da se na levi spet pobijejo in novi izdajalci potrkajo na vrata SDS.

Potem, ko je predsednik Barcelone Joan Laporta pojedel sadni jogurt in izvedel rekupacijo v garderobi nogometnega kluba, so v Parizu ponoreli od navdušenja. Legenda Barcelone Messi je postal novi član PSG. Barcelona ima 1.3 milijarde evra minusa, zato je jasno, zakaj so bili zagreti za ustanovitev super lige. Razen nogometnih navdušencev, domačo javnost bolj kot usoda Messija zanima Luka Dončić in Dallas Mavericks. Potem, ko se je vsa Slovenija ukvarjala z Dončićevimi milijoni in super avtom, s katerim se je odpeljal na Krk, je Goran Dragić precej tiho končal v Torontu. Še lani v tem času je Miami Heat polepil Ljubljano s plakati »sin Ljubljane, kapetan Miamija«, letos pa so ga porinili v Toronto v zameno za Lowryja, ki ni dosti mlajši od Dragića. So pa znova podaljšali pogodbo 41 letnemu Haslemu, kar je najbrž najbolj boleče prav za Dragića. Želje slovenskih navijačev, da bi Cuban v Dallas pripeljal Dragića, bodo ostale neuslišane.


Naš Janez je jezen na NATO. Priznal je poraz v Afganistanu, najbrž zato, ker je predsednik ZDA Biden. Če bi bil še vedno prvi mož ZDA slovenski zet Trump, bi Janša NATU in ZDA čestital za zmago. Če me spomin ne vara, je bil Janez eden tistih, ki je najbolj navijal, da gremo v NATO. Zdaj pa obrača ploščo. Res je, da ima zdaj drugega gospodarja, Orbana. Ampak NATO je bila nekoč njegova velika ljubezen. Kot komunistična partija v osemdesetih. Afganistan je zdaj talibanski , nas pa prepričujejo, kako dobro so opravili svoje naloge na misiji. Vsaj tiho bi lahko bili, ker kaj tako sramotnega svet že dolgo ni doživel. Talibani, ki so v desetih dneh porazili Afganistanske vladne sile, so bili v plenicah, ko so ZDA okupirale Afganistan leta 2001. Porazili je pretiran izraz, ker do bojev sploh ni prišlo. Učenci NATO inštruktorjev, opremljeni z najsodobnejšim ameriškim orožjem, so se ob prihodu bradatih mladeničev v opankah enostavno razbežali. 

Najbrž je eden redkih, ki se veseli razpleta dogodkov v Afganistanu Zmago Jelinčič. Migranti prihajajo, njegova retorika proti njim pa ga je nekoč vrnila v parlament. Prihod Afganistancev in hujskanje proti njim  je za Jelinčiča karta preživetja. Poleg Jelinčiča se veseli tudi Branko Grims, a o tej zmedeni glavi kaj več prihodnjič.

Črni oblaki se zbirajo. Če se sodišče ne bo zmigalo, bo nevihta. 






DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB

   

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je