Preskoči na glavno vsebino

Komi land

 

Tokio je preteklost in večina se je vrnila k vsakodnevnim skrbem. V medijih se je pojavil predlog Marjana Šarca, ki naj bi obljubljal normalizacijo Slovenije. Kaj naj rečem na to, kar sem prebral? Marjan je navadno teslo in očitno misli, da smo vsi navadni papki. Vsak naj gre zase na volitve, kdor bo imel največ glasov od KUL-ovcev, pa bo predlagal mandatarja! Pa da nihče ne bo sodeloval z Janšo in SDS. Kaj je torej novega predlagal graditelj nevidne šole v Kamniku? Naj na volitvah zmaga SDS, poraženci bomo sestavili vlado in se pobili med seboj. Že videno. In ni dvoma, da gre za medijski spin vse bolj usihajoče LMŠ, ker nikomur ni intimna opcija, da bi se stranke levega pola povezale pred volitvami. Kaj zavezuje Luko Mesca, da po volitvah ne bo spet pokopal leve koalicije? Nič.

Komunisti, fašisti, za Slovence isti. Vam je znano? Nekateri zgodovinarji trdijo, da so bili na začetku minulega stoletja fašisti in komunisti eno. Potem je heroj Rumenih Jopičev napadel komunistično Sovjetsko zvezo in nastal je razkol. Danes komunist, jutri fašist. Ali obratno. Poglejte situacijo danes pri nas. Janša, Gorenak in podobni so znana zgodba. Jože Tanko, ki je v prejšnjem mandatu vodil poslansko skupino SDS, je danes samo poslanec, ki se z nažiganjem po komunistih želi vrniti v prvo ligo SDS. Nekoč, pa je bil ortodoksni komunist, ki je sovražil Janšo in osamosvojitev. Tanko je iz Ribnice. V letih 1991-94 sem se dnevno vozil v službo v Kočevsko reko. Obvezno smo se zjutraj ustavili Ribnici na kavi. Vedno v isti gostilni oz. lokalu. Čeprav je bila ura zgodnja, smo skoraj vedno za šankom srečali Jožeta Tanka. Nismo vedeli kdo je in se nismo ukvarjali z njim, dokler se ni on začel ukvarjati z nami.

Banda Janševa, kriminalci in preprodajalci orožja. Tako nas je označil Tanko sredi debate v lokalu. Razjebali ste Jugoslavijo, nemški plačanci. Isti ste kot vaš šef. Hlapci Nemcev, se je drl okajeni Tanko in si prislužil sprehod na parkirišče lokala, kjer je za svoje izjave dobil nekaj brc in klofut. Nekaj ur kasneje se je v Kočevsko reko na poveljstvo Morisa pripeljala policijska patrulja iz Kočevja. Da naj bi nekaj uniformiranih Morisovcev preteplo občana v Ribnici, so težili dežurnemu častniku. Dogodek ni imel epiloga, ker smo bili takrat nedotakljivi, Tanko pa nikoli več ni prišel zjutraj v omenjeni lokal. Desetletje in nekaj let kasneje sem sedel v zaporu in gledal TV dnevnik. In glej ga hudiča, Jože Tanko poslanec SDS. Kaj se je temu tipu zgodilo, da je končal pri Janši, ki ga je nekoč razglašal za kriminalca, izdajalca in hlapca BND? Naj na tem mestu zapišem, kar sem slišal od Vere Ban pred dnevi. Če bi se Nika Dolinar odločila napisati spomine, bi se po objavi le teh razletela SDS in Janšev zakon hkrati.

Mimogrede, zame je Tito heroj z veliko začetnico. Če bi me kdo sankcioniral zaradi tega, naj izvoli. Tiste, ki enačite Tita in Hitlerja bi jaz sankcioniral. V zavetju teme najraje.

Ljubljenci naroda so vas pustili na cedilu, se pridušate. Ni jih bilo na sprejem olimpijcev na Kongresnem trgu. Zakaj pa naj bi prišli? Četrto mesto ni vredno nobenega všečka, vam je Pero lepo povedal. Sicer pa, hoteli ste videti Dončića, briga vas za »rupnike« in »blažiče«, ne se sprenevedat okoli tega.

p.s. Gale iskreno sporoča, da se v prihodnosti vidi kot poslanec. A bejž no. Jaz se iskreno vidim kot minister za obrambo. Kisle kumare so letos res kisle.


    


just do it    

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je