Preskoči na glavno vsebino

Janez je "vstal"


Olimpijske igre so združile narod, je izjavil eden od vidnejših športnih komentatorjev? »Narod« oz. Slovence so »združili« uspehi naših športnikov. Vsaj navidezno, ker sicer je razkol kar precejšen. Nimajo tu veze Olimpijske igre, ker je ista reakcija doma, če zmagujejo na evropskih in svetovnih prvenstvih. Dosežki posameznikov na najvišji svetovni ravni, kolesarjev npr., pa v narodu prebudijo najvišjo stopnjo evforije. Na Brniku ni bilo pomembno, kdo je levičar, desničar ali vseglihar. Vsi so bili rumeni, pa ne zaradi SDS ampak Rogliča. Navidezna »združitev« naroda popusti takoj po športnem dogodku. Začne se prisvajanje zaslug in iskanje »zdrsov«, kakršen je bil primer »Bucko«. Čakam, da izumijo aplikacijo, ki bo merila stopnjo ponosa, veselja in domoljubja. Da boste najbolj goreči to lahko dokazali s screen printom, kot je to danes moderno, ne samo z bebastimi izlivi na družabnih omrežjih. Jaz do uspehov drugih nimam tako gorečega odnosa kot večina vas. 

Dosežki drugih nimajo nobenega pozitivnega učinka na moje življenje. Lahko vsi prinesejo domov zlate medalje in zrušijo Brnik in Kongresni trg od navdušenja, pa me bodo zjutraj še vedno čakale iste težave. Kup položnic, najemnina, odvetnik, tiskar in ostale neumnosti. Ni pravi čas, da bi skakal od navdušenja zaradi dosežkov drugih. V Igri prestolov je stari lepo povedal Buckotu, ko se je ta iz zida privlekel domov z divjakinjo in »pankrtom«; »Kdaj boš prenehal brati o uspehih in dosežkih drugih in sam kaj dosegel v življenju«?

Verniki sekte SDS imajo raje Janšo kot Jezusa. Poročevalec iz letnega tabora komunistične partije SDS mi je opisal, kako je on med množico vernikov doživel prihod Janeza Janše na letni shod. Med vernike je stopil obdan z dvema varnostnikoma in Predaličem. Ženske, v večini stare 70+ so bile v ekstazi. Kot v šestdesetih najstnice na koncertih skupine The Beatles. Po oceni poročevalca je bilo na kraju dogodka slabih 5000 ljudi. Pol manj, kot navaja piar služba SDS in precej več, kot so objavljali v MSM medijih. Resnica je kot vedno nekje vmes. Prvi vtis je bil, da gre za letno srečanje stranke DESUS, ker verniki SDS so v resnici starejša populacija iz podeželja in nekaterih domobranskih enklav v tujini. Vtis bi bil zmoten, ker omenjena stranka ne premore toliko volivcev, kot so operativci SDS z avtobusi navozili vernikov JJ v Lepeno. V ospredje so se silili in poskušali izstopati tisti člani stranke, ki so bili nekoč prva liga iz ožji krog Janeza Janše, danes pa so na stranskem tiru. Pavel Rupar je eden od takih primerov, poleg  kompletne SDS ekipe iz Grosuplja z Verličem na čelu in zakoncev Zver.

Pretirano izkazovanje ljubezni do vodje pred verniki je sprožilo precej nelagodja pri slednjem, kar ni ostalo skrito množici. Dejstvo je, da prav vsi zbrani kot prikovani nenehno strmijo v Janšo in vsak njegov gib komentirajo do onemoglosti. Dela bi bilo dovolj za brigado psihiatrov. Poletna praksa v Lepeni za psihiatre iz vse EU bi se lahko organizirala v sklopu predsedovanja Slovenije svetu EU. Kje drugje lahko na kupu dobiš toliko pacientov kot v Lepeni? Čeprav bi morali v Lepeno priti inšpektorji poleg psihiatrov, zatrjuje poročevalec. Zbrana množica vernikov se je obnašala kot, da epidemija in ukrepi povezani z njo ne obstajajo. Kaj pa gre lahko narobe, če si od ust do ust šepetajo; »Janez je vstal«!?


Začetek avgusta. Temu v medijih rečejo »čas kislih kumaric«. Najbrž zato, ker so sami na dopustu in nimajo pojma, kaj se v resnici dogaja. Saj ne verjamete, da si je Janša vzel dopust in se nič ne dogaja? Ali pač! Tabor in plezanje po slovenskih gorah je le predstava za vernike in zaspane medije. Naivna in vedno zaskrbljena, a zato nesramno bogata Tanja Fajon je nasedla tej igri in je šla »tekmovat« s prvim plezalcem in gornikom v državi. Pred njim je letos osvojila Aljažev vrh in razvila LGBT zastavo. WTF Tanja? Kaj ima LGBT zastava s osvojitvijo najvišjega vrha v državi? O Orbanu ne mislim nič dobrega, je navaden avtokrat in lastnik našega Janeza. Da se otroke v šolah pusti pri miru s pedri, lezbačami in tistimi, ki ne vejo, kaj imajo v mednožju, pa se popolnoma strinjam.

Ali ste vedeli, da je bil Sašo Dončić med izbrisanimi. Nekje sem zasledil, da bi se morala Slovenija opravičiti Dončiću, kar naj bi bil pogoj, da le ta igra za reprezentanco. Norostim ni videti konca. Pa se niti četrtfinale ni začelo. Zajec je še v grmu, vi pa že z ogljem, bi v tem primeru bleknil Marjan, če bi lahko. Iz Kamnika se slabo sliši zadnje čase.




     

DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je