Preskoči na glavno vsebino

Čevapčiči iz Lepene

 

Kje smo ostali? Fašizem, komunizem, heroj Hitler, zločinec Tito in nacionalna histerija okoli košarkarske reprezentance. Aja, pa delta je na pohodu. Ker je ravno poletje in dopusti, pa še zbor vernikov v Lepeni poteka, je jasno, da vlada miži pred novim valom okužb. Košarkarska reprezentanca je tema številka ena in inspiracija, da 24/7 nažigate domoljubje na Twitterju. Zanimivo, da noben slovenski športnik (niti Roglič) in nobena slovenska reprezentanca v ostalih športnih disciplinah, ni tako čaščena in spremljana, kot je to košarkarska reprezentanca. Celo popivanje in kartanje med tekmami v prostem času ste »sprejeli« in pozdravljali. Igranje pokra na reprezentančnih zborih je precej razširjena zabava med športniki, ki pa ima tudi svojo temno plat. Igranje pokra za denar je nekoč uničilo odnose v slovenski nogometni reprezentanci. Nastja Čeh in Amir Karić sta bila soigralcem po eni noči kartanje dolžna nekaj sto tisoč nemških orlov. Medtem, ko je Srečko Katanec spal v hotelski sobi, mu je v sosednji razpadla reprezentanca. Kaj več bi lahko o tem povedala poslanka SDS Eva Irgl, ki je bila takrat športna poročevalka na nacionalni televiziji in so jo nekateri reprezentanti imeli za »bataljonko« v slačilnici. Ker je več noči med poker partijami sedela Kariću v naročju, vam lahko iz prve roke servira, kako je potekal »executive game« v nekdanji nogometni reprezentanci. Najbrž tiste zavrnjene prošnje za posojilo prvemu zvezdniku košarkarske reprezentance izvirajo prav iz tega štosa?

Francija bo najtežji nasprotnik. Desus reprezentanca Španije in Nemčija nista mogla parirati naši razigrani vrsti, s Francijo pa bo težje. Ampak Slovenija ima Dončića, zato domovina skoraj zahteva finale. Finale z ZDA so najbrž želja vseh slovenskih navijačev. Pustimo se presenetiti. Igralci, ki so zadnja tri leta reprezentančni dres spravljali v sramoto, so v navezi z Dončićem povsem druga pesem. Naj pravljica traja. Do finala in slovenske himne na zaključni ceremoniji.

Domača politična scena se pregreva zaradi fašizma, komunizma, Hitlerja in Tita. Čeprav se piše leto 2021. »Hitler je bil heroj«, je v enem od komentarjev napisal šef NTA in eden bolj prepoznavnih članov RJ Urban Purgar. In to je zdaj tema številka 1 v državi. Mediji od politikov zahtevajo mnenje o tem in objavljajo njihove tvite. Medtem, ko se leva stran pričakovano zgraža in zahteva kazenske sankcije, desna pričakovano odgovarja z demoniziranjem Tita, Kardelja in še koga. Komentar na FB o Adolfu heroju ni nov, ampak ima že brado. Purgar pravi, da je vzet iz konteksta in je želel samo pritegniti pozornost. Če jo ni takrat, ko je bil komentar odtipkan, jo je zdaj zagotovo. RJ so od tistih aretacij in odstranitve iz Prešernovega trga na bojni nogi z vlado, predvsem notranjim ministrom Hojsom in generalnim direktorjem policije Olajem. Do tega dogodka so bili na Twitterju odkriti podporniki. Leva politika zahteva ukinitev statusa društvu za promocijo tradicionalnih vrednot, desna pa se bo morala slej ko prej distancirati od ljudi, ki po večinskem mnenju promovirajo fašizem. Domoljubi ali fašisti ? Presodite sami, če so vam že za top kumarico poletja MSM mediji servirali nekaj tednov star komentar prvega borca Rumenih Jopičev. Tanja Fajon je seveda zaskrbljena. O tem ni nobenega dvoma.

Janez Poklukar je iz pravega testa. Še kakšna domislica, kako legalno krasti dokler traja ta madžarski protektorat, bi prišla prav marsikomu. Poklukar v Ljubljani in na Jesenicah nosi belo haljo, kadar ni minister. Sredi največje zdravstvene pizdarije, ki je prizadela človeštvo moderne dobe, si zdravstveni minister omisli dodatno delo. Najraje ob nedeljah, praznikih in ponoči. Ker so takrat cifre največje. Če res dela ali gre za »fake štempiljkanje« in molzenje denarja, bo kot kaže ugotavljala preiskovalna komisija državnega zbora naslednjega sklica. Jani bi bil na čelu, ampak naslednjič zagotovo ne bo prišel v državni zbor. Zdravko tudi krade kot sraka. In njegova užaljenost je zaigrana. Kradel bo naprej, do volitev in še čez. Če ne bo prej vojne. Po vseh izrečenih žaljivk, laži in dejanj vladne strani, po retoriki enih in drugih, bi rekel da smo na poti v državljansko vojno. Pa nismo. Ljudje, ki na družabnih omrežjih najbolj besnijo, sovražijo in širijo politično agendo, so zasebno čisto normalni. Kaj jih poganja, da se s telefonom v roki spremenijo v nevarne spletne bebce, pa nimam odgovora.

Predor za beg politikov? Bil sem prepričan, da ga že imajo. Pa ne za beg, ker bežati nimajo pred nikomer. Naša scena s protesti je svetlobna leta daleč od tiste, kjer protestniki vdirajo v vladne prostore in spreminjajo režime. Zgodovinski protesti v Srbiji, ki so pred več kot dvajsetimi leti odnesli režim Slobodana Miloševića, se Janši ne morejo zgoditi. Enostavno zato, ker Slovenci nimamo te mentalitete in jajc. Čeprav Janez Janša postaja vse bolj podoben padlemu srbskemu samodržcu.

p.s. Zmago je bil spet v Lepeni na čevapčičih. Koga tam meljejo v maso, bo Žistovi zaupal Njavro. Zvicer in Snežić sta frenda, zato ... 




DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB

     

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je