Preskoči na glavno vsebino

13 kuvert prosim

 

Za vraževerne je danes poseben dan. Petek 13. Zakaj točno naj bi bil ta datum v povezavi s petkom tako zaklet, ne vem. Niti za črne mačke ne vem, zakaj bi bežal pred njimi. Kakorkoli že, dan se je začel popolnoma v skladu s prekletstvom. A je treba res vsako stvar zakomplicirat do nezavesti? Kakšna kurac potrditvena koda je zdaj v igri? Še pred kratkim sem neko stvar uredil s tremi kliki, zdaj mi pa pošiljajo potrditvene kode na aplikacije, ki jih sploh ne uporabljam. Pa pred kratkim sem zavrnil pri podaljšanju to storitev, kaj mi pa bo? Zdaj pa imam glavobol in dodatno letanje brez veze. Da vas ne zamorim s svojimi problemi, kako gre vaš petek 13? Danes bi bil najbrž pravi dan, da se naš premier z najožjimi sodelavci odpravi na vrh Triglava. Pa da vidimo, če bog je ali ga ni? Ker so se petkovi protesti zdavnaj zvodeneli in smo se očitno vsi skupaj sprijaznili s to skorumpirano fašistično oblastjo, bi nam lahko vsaj usoda in vraževerje pomagala. Malce.

Vsakič, ko se na desni verniki udarijo med seboj, na levi strani odpirajo kokice in se zabavajo. Tokrat je na dan prišlo, da Boštjan M. Turk izsiljuje Janšo. In je vesoljnemu svetu sporočil, da je bil zraven, ko je Urška Bačovnik dobila kuverto s 5000 evri. Zgodbi bi verjel, če ne bi bil Turk notorični lažnivec in nakladač. Ko v svoji knjigi omenja mene, je razen imena in priimka vse laž. Kako mu potem karkoli verjeti. Ko boste enkrat o sebi prebrali popolne izmišljotine in laži, boste od istega avtorja vse ostale izjave videli v tej luči. Da je Urška dobivala kuverte iz cele Slovenije in celo iz tujine, pa ni neka skrivnost. Vsi Janezovi verniki so v Urški videli žrtev, siroto, ki je ostala sama z majhnima otrokoma. In kjerkoli se je takrat pojavila, so verniki v vrsti stali, da bi ji stisnili roko ali kuverto. Na enem od tistih četrtkovih mitingov v podporo Janši pred sodiščem, sem sedel na klopi in opazoval dogajanje. Neka stara ženska je silila kuverto Urški v roke, pa jo je ta prijazno zavrnila. Ko je ženska vztrajala, je posredoval Damir Črnčec, ki je bil takrat organizator Janševih podpornikov. Črnčec bi lahko največ povedal o kuvertah, ki jih je dobivala Urška.

Najbrž je pa v zvezi z Janšo in njegovo soprogo sporno vse prej kot to, da so ji pred leti iz usmiljenja verniki donirali denar. Kdo je pa takrat verjel, da se bo vrnil v tako velikem slogu po zaslugi US, spet zmagal na volitvah in celo tretjič postal premier. Če bo nekdo nekoč posnel film o Janši, bo to uspešnica. Od mladega zagrizenega komunista do ostarelega zakrknjenega fašista, ki moli k bogu. Vmes pa vse afere, vzponi in padci. Boter Janez v treh delih. Kdo se bo lotil dela? Okorn, Košak, Anžlovar? Kdo bi bil primeren za glavno vlogo, pa je težje vprašanje.

Kako si stranke levega pola zamišljajo sodelovanje, ste lahko videli po odzivih na Šarčev predlog, ki je roko na srce navadno oglašanje javnosti v stilu, še sem tu. V SAB niso skrivali ogorčenja nad soliranjem Šarca, saj naj bi bilo dogovorjeno, da se do jeseni ne oglašajo. SD ima druge težave, ki so finančne narave. Matjaž Han oz. njegovo družinsko podjetje je izgubilo posle s Petrolom. Han, ki velja za najbogatejšega poslanca SD je stisnjen v kot. Janša je ocenil, da bo v naslednjem mandatu najlažje prepričal SD v sodelovanje, zato je Hana stisnil čisto po mafijsko. Odrezal ga je od denarja na Petrolu in mu poslal sporočilo. Prepričaj Tanjo in kolege v sodelovanje in posle dobiš nazaj.


Več virov iz SD pa je potrdilo, da je stranka prenehala financirati petkove proteste, ker ni nobenih rezultatov in ker se Gale ni pridružil stranki. Najglasnejši med tistimi, ki so zahtevali, da stranka preneha financirati proteste je bil prav Matjaž Han. Najbrž je bilo to v paketu Janševih izsiljevanj, da se Han nekoč spet vrne k neusahljivemu koritu bencinskih hlapov.

S protesti torej ni nič. Bi bilo pa najbrž nujno organizirati proteste na Kolodvorski. Do jeseni bodo izginile vse do oblasti kritične oddaje in v volilnem letu boste gledali oddaje z govejo glasbo, Možina, Pirkovič in Peskova pa bodo zasedli ves »prime time«. Janša ve, da njegova trobila spremljajo samo v mehurčku vernikov, v najbolj glasni manjšini naroda. Pa še tam zelo slabo. RTV Slo in POP TV sta medija, ki imata vpliv. POP TV je zasebna družba in tam javnost nima nobenega vpliva. Pri RTV Slo pa je druga zgodba. Gre za javno, ne državno televizijo. In dolžnost vseh nas je, da jo zaščitimo pred okupacijo fašistov.


DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je