Preskoči na glavno vsebino

War zones


Olimpijske igre brez gledalcev? Večje bede od športnega vele spektakla si ni mogoče predstavljati. Vrhunski športniki trenirajo vse življenje, da bi nekoč stopili na največji športni oder na svetu. In zdaj stojijo na največjem odru pred praznimi tribunami, dvoranami in stadioni. Nekaj ne štima. Ne poznam nobenega vrhunskega izvajalca glasbe, ki bi bil pripravljen koncertirati v dvorani ali na stadionu brez publike. Tekme v košarki brez publike in gorečih navijačev so še posebej žalostne. Namesto navijanja in skandiranja s tribun, poslušamo škripanje športnih copatov na parketu in vpitje pomočnikov na klopi. Ni za gledat, pa če je stokrat Luka na parketu. Očitno pa vsa slovenska javnost budno spremlja vsak korak in dosežek naših olimpijcev. Kdo je večji navijač, domoljub in patriot? Kdo je najbolj vesel in  ponosen, je prva in zadnja tema na družabnih omrežjih. Če kdo omalovažuje naše olimpijce, se mu slabo piše. Bucko ni najbolj brihtno in taktno bitje med rdečo elito, zbrano v t.i. ukradeni judovski vili. Halo, pa ne moreš takšne otresat sredi olimpijskega dogajanja, ko je vsa nacija cepljena na dogajanje v Tokiu, fantje pa sinovi domovine na bojišču.

Vidim, da doma prevladuje prepričanje, da so naši športniki v Tokiu nekakšni bojevniki za državo in zastavo. Bojevnikov na bojišču se ne ponižuje, ker je to skoraj narodna izdaja in sabotaža. Še predsednik sedi v svoji pisarni v kratkih hlačah in ovit v slovensko zastavo (zlobneži pravijo, da je ovit v rumeno modro zastavo SDS) navija pred televizijo in gunca afne na IG. Vsi vemo, koliko je vredna naša košarkarska reprezentanca. Kot je vreden Luka. Od evropskega prvenstva 2017, pa do leta 2020 je bila naša reprezentanca polomija. Niti na evropsko prvenstvo se niso bili sposobni uvrstiti brez Dragića ali Dončića. Pet povprečnih profesionalnih košarkarjev imamo, štiri podpovprečne in super zvezdnika. Brez slednjega bi nas povozila tako Argentina kot Japonska. Ampak zdaj so olimpijske igre in greh je komu nastaviti ogledalo. Zmago Sagadin ga je v nedavnem intervjuju za Reporter nastavil mnogim košarkarskim delavcem. In preživel. Celo plačanec zagrebške Cedevite Miheljak se ga ni lotil? Zmago ni neki bucko Štromajer, da se razumemo.

Stanje v slovenski politiki ostaja nespremenjeno. Mrtvi tek, bi temu rekli. V pričakovanju nove stranke in novega izbranca begajočega levega pola, Janša utrjuje še zadnje pozicije. SOVA je dobila nekaj novih zaposlenih, nekaj pa jih pride v mesecu avgustu. Gre za člane SDS, strokovnjake s področja IT, ki so pomagali na spletu Janši vzpostaviti vzporeden svet. Vzporeden svet, v katerem vojske trolov všečkajo in delijo vsebine in misli prvega vodje in njegove mafijske organizacije, ki nosi plašč politične stranke. Svet, v katerem so fašisti domoljubi, domoljubi pa levičarska golazen in komunisti. Nekatera imena poznam, ampak z objavo bi si nakopal nove kazenske postopke. To pa je ta trenutek zadnje, kar potrebujem.

Ena bolj bisernih vernic vodje je zagotovo Mojca Škrinjar. Koga ona jaha s komunisti, sveta Marija? Gre za bolezen, ki se na Trstenjakovi širi hitreje kot Covid-19. Odkar se je komunist Janša prelevil v gorečega kristjana, morajo člani stranke vsak dan udrihati po komunistih in Jugoslaviji. Gre za dnevno obvezo ali ene vrste molitev, pravijo tisti člani stranke, ki zaradi lastnih ekonomskih interesov to počnejo, čeprav tako ne mislijo. Če sredi noči na pamet ne izstreliš, kdo je bila Kučanova tajnica, lahko npr. izgubiš službo na Novi24, mi je zaupal eden od njihovih novinarjev. In v tem zlaganem okolju, kjer peščica prepričuje večino, da so oni neslišana večina, večina pa v resnici glasna peščica, se je pričelo slovensko predsedovanje EU.


Janša je na svojem tradicionalnem taboru v Lepeni zbral svoje vernike (prišli so z 68 avtobusi) in jim sporočil, da bo naslednje leto SDS zmagala na volitvah. Jalova tolažba in hvala, ker vsi vemo, da Janša ne bo imel s kom sestaviti vlade. Po drugi strani pa je to, da Janša ne bo imel s kom sestaviti vlade, čeprav bo najbrž zmagal, jalova tolažba in sramota za ves levi pol naše družbe. Se res te strančice na levi ne znajo ali nočejo združiti v eno močno stranko, ki bi na volitvah konkretno povozila vse bolj radikalno SDS? Če bi se združili in zraven dobili še par imen, ki so v zadnjem letu iz civilne družbe priplavala na površje, bi bila to grozeča nevihta SDS-u pred prihajajočimi volitvami. Ker pa iz tega ne bo nič, bomo v predvolilnih studiih gledali Alenko, Tanjo, Marjana in Lukca, kako se prepucavajo in zaklinjajo, da z Janšo nikoli. Samo, da se vrnejo na stolčke in h koritu. Zdravko zagotovo ne bo šel na volitve, pa če mu Jeretič še tako pere glavo s svojimi pravljicami o nevidni podpori. Stranki SMC in DESUS sta ogledalo naše politike. Brez podpore in brez volivcev se sklicujeta na rezultat in podporo, ki sta jih bili deležni neki drugi stranki z drugimi obrazi in obljubami. Kako bodo živeli po letu 2022 in kam se bodo poskrili, bo zanimivo spremljati. Še prej bo treba premagati četri val in potem petega, šele potem bodo volitve. Torej ostanite živi in zdravi, da skupaj preženemo pacienta št.1 z oblasti. Cepljenja ne bom omenjal. Vaše telo, vaše življenje, vaša izbira.

Da ne odgovarjam posebej vsakemu. Ta trenutek ne morem plačat tiskarja, ker imam večje skrbi in težave. Edinkrat, ko jaz v življenju nekaj  pozitivnega pričakujem od sodišča (da mi končno izplačajo keš), grejo oni na sodne počitnice, jaz naj se pa jebem do jeseni? Od US sem končno dobil, kar sem pričakoval in prejšnji teden sem lahko odvetnika pooblastil, da vloži pritožbo na ESČP. Ta tempo bi pričakoval tudi, ko te za kaj preganjajo. Isti so kot zavarovalnice. Sladki in polni obljub, dokler se ne pojaviš z odškodninskim zahtevkom. Takrat se vse spremeni in obstane. Zveni poznano?



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je