Preskoči na glavno vsebino

Nocoj so dovoljene sanje

Zmaga na referendumu je bila popolna. Če kdo verjame predsedniku Pahorju, da je glasoval PROTI, je naiven. Če bi referendum padel in bi bil zakon sprejet, bi Borut sporočil, da je bil ZA. In seveda v svoji maniri prevali končno odločitev prevali na pleča svetovalcev. Prava miška, tale naš predsednik. Ker v resnici ni šlo za pitno vodo ampak upor proti aktualni vladi, je premier Janša lahko resno zaskrbljen. Takšne mobilizacije volivcev desnica oz. SDS ni sposobna izvesti, ker nima takšnega bazena volivcev. Na desni so slabo sprejeli poraz. Še najbolj bizarne so bile tiste, se vidimo na volitvah 2022. Volitve 2022? Najbrž je tudi njim jasno, da po volitvah 2022 Janša ne bo več premier, SDS pa bo spet vsa nasajena sedela v opoziciji. Oslovska klop pa bo namenjena NSI, drugih ne bo. Ne Zdravka, ne Zmaga in ne Desusa. Za SDS in njihove podpornike bi bilo najbolj prikladno, da se čas ustavi in obtičimo v letu 2021.

Ker Janša ve, da teče zadnji krog, išče konflikte povsod. Da je v paketu z Madžarsko in Poljsko na bojni nogi z vso EU, očitno ni bil dovolj. Konflikt z Iranom ni nedolžna zadeva tipa zmerjanja po Twitterju. Najbrž so zaradi aktualnega stanja v SOVI na »high alert«. Ker zdaj je pa res ogrožena nacionalna varnost, če nam pospravijo premierja. Da se Janši ne bo zdaj maščevalo, ker ima Mahniča za državnega sekretarja za nacionalno varnost. Zadeva ni nedolžna in Janša je zaradi svojih izjav na virtualnem srečanju Iranske diaspore, naperjene proti bodočemu Iranskemu predsedniku, dejansko ogrožen. Najbrž si intimno želi, da bi bil njegov sekretar za to področje Damir Črnčec, ki je najbrž najbolj podkovana in primerna oseba v državi za ta položaj. Janša bo očitno iskal konflikte naprej, mi pa bomo čakali na volitve 2022.

Ena od novih tarč premierja in farme desnih trolov na družabnih omrežjih so postali Kralji Ulice. Poleg mnogih drugih seveda. Ker je ena od zaposlenih oseb na sedežu Kraljev čivknila, da so Kralji na referendumu PROTI, so na desni skočili v zrak. In zdaj nihče od njih ne bo več kupil revije in prodajalcem namenil miloščine? Če so do zdaj res vsi ti osebki kupovali revije in delili denar, dvomim! Ne dvomim  pa, da reveži na cesti nimajo nič s tem mnenjem in podporo PROTI. Oni imajo druge skrbi in jim je bil referendum zadnja briga minulo nedeljo. Zato se ne spravljajte po nepotrebnem na najšibkejše v naši družbi. Vas ni nič sram? Kamor zlobni premier uperi prst, skočite kot pobesnelo krdelo.

Drugo pobesnelo krdelo se potika okoli parlamenta in pljuva ljudi. Če se komu zdi primerno, da se pljuva v poslance in jim uničuje avtomobile, je žalostno in po »fajonsko« zaskrbljujoče. Ni to good in sprejemljivo, ne ga srat. Kam smo pa prišli? Kaj bo naslednje dejanje? Kamenjanje, kot so ga nakazali na enem od lanskih protestov? Če zaradi Janševega izzivanja Irancev ti uletijo k nam, bo res kdo fasal s kamenjem. Do takrat, ki naj nikoli ne pride, pa vsi skupaj ustavite konje. Jaz tudi kdaj koga srečam, ki bi ga najraje zbrcal, pa potem štejem do deset, da me mine. 

Na zadnjem zboru Jenullove in Jarčeve ljudske skupščine se je pojavila NTA PRESS. Odziv zbranih pred parlamentom je bil pričakovan. Prednjačila je Teja Jarc, ki je za roko vlekla ljudi stran od kamere, kjer je Urban Purgar intervjuval protestnike. Provokator, nisi novinar, izgini od tod, so bili najpogostejši komentarji.


Prejšnji petek v vlogi liderja Rumenih Jopičev in aretiran (najbrž neupravičeno), naslednji petek pa novinar? Ne nas zajebavat, no. Čeprav nas dobro zajebava in kot je rekel eden od intervjuvancev; » težko vas je ne spremljati«! Se strinjam s tem. Rumeni Jopiči so stopili na odprto sceno in nasproti petkovim protestnikom v najbolj razgretem času obstoja Slovenije. NTA je njihov projekt od začetka. NTA je ustanovil in registriral kot medij Urban Purgar, Alešu Erneclu pa ponudil funkcijo glavnega in odgovornega urednika, kar je slednji sprejel in funkcijo do nedavnega tudi opravljal. Po tisti sporni izjavi o fašističnem mediju je nekaj vidnih imen odpovedalo sodelovanje, vseeno pa so NTA registrirani kot medij in ker so v lasti Rumenih Jopičev, se boste morali navaditi na novo realnost. Pojavljali se bodo povsod. Enkrat kot Rumeni Jopiči vs. Jenullova druščina, drugič kot medij NTA. Dokler ne pride do državljanske vojne. Še prej bodo Olimpijske igre in takrat se bomo imeli vsi radi, če bodo košarkarji osvojili medaljo. Ko gre za šport in nacionalni ponos, dihamo kot eno. Takrat smo nacija, naslednje jutro pa spet na družabna omrežja in »jebat mater« drugače mislečim.

Italija je na otoku ponižala gostitelje finala in povzročila nacionalno tragedijo. Ne bom citiral Winstona Churchilla, kot to zadnje čase počne naš premier, ampak tisti slavni rek Kučana velja tudi za otočane. Nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan. Poraz proti Italiji v finalu EP doma, je bil za njih, kot bi za nas bilo, če bi Slovenija izgubila finale svetovnega prvenstva v košarki sredi Stožic proti ZDA. Potem, ko bi Luka zgrešil odločilen prosti met v zadnji desetinki tretjega podaljška.

Kakšna donacija bi prav prišla, ker se sodišča in birokracija ne premaknejo nikamor. Pending! Ujeti v času, če gre zame, hvala. Nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan glavobolov, je misel hotel končati Kučan. Rek je zdaj viralen, brez glavobola. Manjka še lahko noč junaki, pa žal tole pišem sredi dneva sredi razbeljene Ljubljane in sanj 😀


DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je