Preskoči na glavno vsebino

Zadnje dejanje

 

Ta konec tedna sledi še zadnje, potem bo zastor do jeseni padel. Zadnje dejanje bo državna proslava na Trgu Republike, na katerega predsednik vlade Janša vabi tako opozicijo kot zainteresirane državljane. Zanimivo. Lani je zaprl Ljubljano, da je bilo vse skupaj videti precej zlovešče in tragikomično. Kot v času najtrše okupacije. V posmeh Ljubljani, ki je še vedno mesto heroj, so recitirali in prepevali domobranske pesmi Sama proslava pa je bilo v celoti videna kot kongres NSDP nekoč. Letos gre za posebej svečano obletnico, saj obeležujemo 30 let samostojnosti. Da opozicijski poslanci in politiki bojkotirajo državno proslavo, se mi zdi poniglavo in kratkovidno. Ker oni so predstavniki te države in vseh volivk in volivcev, ki so jim omogočili blagostanje v katerem uživajo. Večina njih tako goreče, da je zdavnaj pozabila na predvolilne obljube in izdala ljudi, ki so jih volili. Zato se ne sramotite z bojkotom najbolj svečanega praznika naše države. Spokajte se načičkani kot ste, pogoltnite cmoke, ker je pač premier Janša in ne kdo izmed vas, nataknite jebene nagobčnike in marš prepevat Zdravljico. Pa za roke se lahko držite z SDS ovci, ko boste s solzami v očeh glumili domoljube.

Zastor bo padel tudi med protestniki. Dopusti, morje, žurke, potovanja po svetu, jeseni pa se spet vidimo na ulicah. Socialistični raj in popolna blamaža in kapitulacija ešalona, ki ga leva politika vzporedno poganja ob petkih s kričavim in nesposobnim Jenullom. Škoda besed in časa. Tip ob podpori SD in Levice tudi letos organizira vzporedno proslavo, ki se je bodo udeležili nekateri opozicijski politiki. Organizacijo vzporednih proslav so se na levi očitno naučili od Janše, ki je redno podjebaval državo s svojimi vzporednimi traparijami , s katerimi je futral svoje zveste vernike. Ni pa s temi vzporednimi veselicami nikogar ogrožal. Ker tole, kar se obeta ta konec tedna, si je težko zamisliti brez incidentov. Ljubljana bo odprta za vse, Janša je na trg pred parlament povabil vse. Kar med drugim pomeni, da se že danes proti prestolnici valijo posebne enote slovenske policije. Prvič, odkar je tretjič premier, se je Janša pripravljen »srečati » so sodržavljani, ki ga v večini ne marajo. Zagotovo bodo na vseh okoliških strehah ostrostrelci, med protestnike in udeležence proslave pa se bo pomešalo več sto agentov, kriminalistov in da jih ne naštevam naprej. V Sloveniji, če odštejem obisk papeža, pa Rusa in Jenkija, še ni bilo tako zahtevne varnostne situacije, kot bo ta konec tedna.

Dnevno politično dogajanje je še vedno tempirano na demoniziranje Levice. Se je pa zgodba pričakovano bizarno obrnila proti njim. Zdaj NPU raziskuje, kdo je ponaredil pamlet Levice. Zakaj NPU. Ker so odločevalci v tem primeru odločili, da je zadeva tako zahtevna, da ljubljanska kriminalistična policija za to ni dovolj usposobljena. Prav ste prebrali. Ljubljanski kriminalisti naj ne bi bili sposobni odkriti tako preprosto zadevo, kot je ponarejanje navadnega pamleta. No, resnica je povsem nasprotna. Ljubljanski kriminalisti že nekaj časa vedo, kdo je ponaredil pamlet Levice. Janša si potem, ko je sprožil umazano vojno z Levico na temelju ponaredka, ne more privoščiti, da ujamejo ponarejevalca, ki prihaja iz logov njegovih strankarskih trobil. Ko je od Hojsa dobil informacijo, da žal ljubljanska policija diha za ovratnik »umetniku«, je moral odreagirati. NPU naj takoj prevzame primer, je dal navodilo Hojsu. Bo Petra poskrbela, da zadeva potihne in se ne najde nikogar. Ali še bolje, nekoga iz Levice. Mimogrede je še šef Policije Olaj podal ovadbo za krivo ovadbo, da se zaščiti. In zdaj bo kasiral krivo ovadbo za ovadbo za krivo ovadbo. Razumete? 


Center za zaščito žvižgačev? A je to joke ali nagrada za Galeta? Še en NVO, kapo dol. Pa še stari Pero Čeferin je pristavil svoj lonček. Kdo je že bil največji žvižgač, ki je pokazal in razkril njega in dvor? In bil tarča številnih maščevanj in obračunavanj? Dokler do njega ne pride vreča denarja iz novonastalega centra, bo le ta samo še en levičarski NVO za sisanje javnega denarja.  

Čez lužo poteka končnica NBA. Za slovenske navdušence precej grenko spoznanje, da so glavni protagonisti drafta 2018 svoje ekipe pripeljali do konferenčnega finala, Luka pa že nekaj časa nabija žogo v Stožicah. Aleksander Čeferin je za zdaj uspel preprečiti, da bi evropski nogomet postal sranje tipa NBA. Če pogledamo Slovencem tako ljubi Dallas. Ekipa se že deset let ni uvrstila v drugi krog končnice. Deset let zapored so izpadli v prvem krogu! Pa nihče ni izgubil službe in položaja, ekipa niti ni imela nikakršnih ambicij. Tržili so ostarelega Nowitzkega, podobno kot Miami Wada z zadnji  plesom in podobnimi marketinškimi forami. Denar se obrača in v NBA gre samo za to. Redke so ekipe, ki sploh imajo športne ambicije po vrhunskih dosežkih, kot je finale ali naslov prvaka. Oni znajo tržiti poraze, brez heca. In kaj jim to omogoča? Zaprta liga, iz katere ne morejo izpasti niti po katastrofalni sezoni. Ekipa lahko izgubi deset ali dvajset tekem zapored, pa bodo klubski mešalci megle še vedno prodajali statistiko prvega zvezdnika oz. obraz franšize koz zvezdniški dosežek. Če bi se to zgodilo z evropskim nogometom, bi bil to popoln mrk nogometa na stari celini. 

Ker smo ravno pri tako fini temi kot je nogomet. Bodoči politik Tomaž Vesel je ponovno kandidiral za nadzorno funkcijo na FIFI, ki ti mimogrede navrže 200K. In je izgubil. Izvoljen je bil z več kot 200 glasovi nadzornik iz Indije. Vesel je dobil nekaj več kot 40 glasov. In potem taisti Tomaž Vesel slovenski javnosti sporoči, da se je odpovedal funkciji na FIFI in je pripravljen za na skok v domači bazen. Ko Janša ali kdo iz desne ne bo naslednjič izvoljen, razumite to kot odpoved funkciji. Najbrž v duhu nečesa večjega. Če se vam od slovenske politike še ni skisalo, se vam bo do jeseni zagotovo. Največje šele prihaja.



DONIRAJ

SI56 0310 0100 1155 142 SKB






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je