Preskoči na glavno vsebino

Parallel world

 


Za vreme nimam komentarja, ker takšno mrzlo in deževno žalost ne pomnim. Za vse ostale teme pa se raje vzdržim komentarjev, da ne zbiram novih »haterjev«. Vlada je kakršna je in njen rok trajanja bo določil premier Janša. Opozicija ni sposobna ničesar, dnevni izpadi bivšega premierja Šarca pa sodijo v kategorijo »užaljeni otroci«. Protesti so se z rahljanjem ukrepov številčno okrepili, že zdavnaj pa je jasno, da ne bodo zamajali ali spodnesli trenutne koalicije. Gre le še za tradicionalno petkovo druženje in kulturne performanse, ki nosijo znana protivladna sporočila. Janša na drugi strani narodnega brezna ne popušča. Preko svojih vazalov tipa »Urbanija- Iršič« vodi umazano vojno  z vsemi, ki nimajo partijskega rodovnika SDS. Pred dnevi sem nekje prebral gorski slavospev našemu maršalu. »Če v gorah slišite dolenjsko narečje….., Janez bo z vami delil zadnjo skrito malico in zadnji požirek vode…! Kar milo se mi je storilo. Ker od Janeza zagotovo ne bi dobili ničesar, če na sebi ne bi imeli našitka SDS. Niti respiratorja, če bi vas pobiralo od covida-19. To vam je že Lavre povedal in bil nagrajen s ponovnim imenovanjem za direktorja bolnišnice, kjer je pogoj za sprejem na zdravljenje članstvo v SDS.

Protestov, na katerih se po strokovnih ocenah Počivalška ni zbralo 10.000 jeznih protestnikov, se je Janša neskončno bal. Eden od »preventivnih« ukrepov Janševe ekipe za zatrtje protestov, je bilo tudi prijetje Anisa Ličine v Avstriji. Znano je, da so ga nekaj dni pred protestom avstrijski policisti aretirali in ga odpeljali v pripor v Celovcu. Uradno sporočilo je bilo, da je priprt zaradi trgovanja z drogo. Iz zanesljivih virov iz Sove in Policije pa prihaja drugačna razlaga. Slovenski varnostni organi so Ličino označili kot varnostno grožnjo aktualni oblasti zaradi organiziranja nasilnih protestov. Pred prihajajočim protestom so ga hoteli umakniti. Ko so izvedeli za njegovo pot v Nemčijo, so najprej zaprosili nemške varnostne organe, da ga pridržijo in priprejo, ko stopi na ozemlje Nemčije. Ker so ga nemški varnostno organi že imeli v postopku in so ga morali na konci izpustiti in mu vrniti zasežen denar, so naše zavrnili. Rezervni načrt je bil, da za prijetje in pridržanje zaprosijo avstrijske varnostne organe. Avstrijci so bili bolj ustrežljivi. Ko se je Ličina z avtom pojavil na avstrijski strani meje, ga je že čakala zaseda s pozdravi slovenskih oblasti. Kakšna bo protiusluga naše strani, najbrž nikoli ne bomo izvedeli.

Vlada je zaradi prihajajočega kongresa SDS sprostila omejitve zbiranja. Kar gre na roko tudi protestnikom, ki za 28.5. napovedujejo najbolj množičen protest do zdaj. Zorčič za zdaj ostaja šef parlamenta, čeprav bi bilo higiensko, da bi odstopil. Do zdaj so bila pravila igre jasna, komu pripada ta položaj. Aktualno merjenje moči in dokazovanje eden drugemu, da nimajo glasov, ne pelje nikamor. Usoda države je po mnenju urednika Mladine Repovša na plečih in dušah treh poslancev, ki so po mnenju levega pola najbolj »godni« za prestop. Pritiski se stopnjujejo, eden od ožigosane trojice pa je lepo povedal, da ga »ulica« ne bo prisilila, da v miru ne počaka na pokojnino. Tole »v miru« je najbrž mislil cinično, ker stanje v državi je vse prej kot mirno. Policija na protestih nasilno obračunava s protestniki, Janševi nastavljenci na visokih položajih pa uničujejo vse, kar ni v skladu z Janšizmom.

POP TV je Janša uspel za silo prestrašiti in disciplinirati, da ne nabijajo vsak večer po njem in njegovi zblazneli sekti. Slabše pa mu gre pri STA in RTV SLO. Vojna še traja in žabe še niso kuhane. Do žabjih krakov po receptu Trstenjakove je očitno še daleč. Ker smo na pragu predsedovanja EU, pa tudi volitve niso daleč, je Janša poskrbel, da so njemu nenaklonjeni mediji ostali brez državnega denarja. Ne vem od kje začudenje nad to potezo, saj je bila pričakovana. Državni denar bodo dobila samo Janševa trobila, ostali pa naj se znajdejo na trgu. Kot SDS nekoč pri Dijani Đuđić. Sem bil pa kar neprijetno presenečen, kdo vse je v preteklosti dobival ta denar. Razni mediji in portali, za katere sem slišal prvič, vi pa najbrž tudi. Levi uradniki so delili denar svojim prijateljem in »prijateljskim« medijem, čeprav so nekateri tako obskurni, da jih ne obišče niti 10 bralcev ali gledalcev. So pa tesno povezani z levimi NVO-ji in to šteje. Zdaj je zgodba obrnjena. Desni uradniki delijo denar svojim. Tako to gre v demokraciji. Saj ste vsi hoteli demokracijo. Zdaj jo imate in živite z njo.

Dimitrij Rupel je pri 75 letih postal direktor JAK. Od tu naprej je meja samo še nebo, ali bolje rečeno grob. Da bo Janša do svoje smrti predsednik SDS, najbrž nihče ne dvomi. SDS svet je domača različica Severne Koreje, kjer je Kim oz. Janez božanstvo, vsi ostali pa so smrtni sovražniki. Tu gre patologija in psihologija dokončno u kurac. Severna Koreja ima dejanskega sovražnika v Južni Koreji in ZDA. SDS svet pa ima za sovražnika komuniste. Izmišljene komuniste, ker po 30 letih samostojnosti ni ne duha ne sluha o njih. Kdo je z izmišljenimi zunanjimi sovražniki v zgodovini ustrahoval svoje ljudstvo, pa mi ni treba navajati. Stara šola, ki danes živi samo še v SDS.

Umetnik Arjan Pregl postaja državni sovražnik št.1. Zaradi njegove povsem nepomembne slike je Slovenija odpovedala razstavo v Bruslju. Na socialnih omrežjih sta Janša in Hojs uprizorila poniževanje umetnika in njegovih del, ker edina prava kultura za naše skrajno desne nazadnjake je harmonika. In tihožitje z govejo župo in križem v ozadju. Ne nujno v olju. Vodene barvice zadostujejo. Podobne korekcije v umetnosti so si v preteklosti privoščili nacisti v nacistični Nemčiji in pripadniki ISIS v Siriji in Iraku. Ne bi mešal Ane Soklič v politiko, ampak baje ji je Janša še pred nastopom čestital za zmago. O raznašalcih virusa in kulturi smrti premier ni tokrat zinil nič.

Pred prihajajočim protestom 28.5., bi organizatorje rad opozoril na previdnost na vsakem koraku. Oblast ne spi in se prav tako pripravlja. Na zadušitev protestov.  Da ne bo še kdo končal kot Ličina. Na hladnem.






      

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je