Preskoči na glavno vsebino

Blind and deaf


 

Upanje umre zadnje, pravijo oz. pravite. Kaj pa, ko umre tudi upanje? Potem se zbudiš v Sloveniji, deželi norcev, domoljubov in lažnih kristjanov. Pravi domoljub ljubi Slovenijo, so najpogostejše oznake za »njihove« v tovarni zlobe in sovraštva. Malo sem zbegan, kaj to pravzaprav pomeni. Ljubiti Slovenijo? Kaj je sploh Slovenija za te ljudi? Ljubijo Slovenijo in zraven sovražijo cca. 90% Slovenk in Slovencev. Tista, da je laž nesmrtna duša komunizma, očitno ne drži. Laž je danes edino, kar združuje na desni. Največja laž je Janez Janša. Opleta z bogom in vero, čeprav nikoli ni bil veren. V času, ko je Škrinjarjeva Mojca iskala sadne jogurte v svoji vukojebini, je on korakal v Jajce z rdečo zvezdo na čelu.

Zakaj nič ne napišeš? Ker ni več kaj napisati in niti ne spremljam več kaj se dogaja. Včasih pogledam Twitter, pa še to potem obžalujem, ker me leve in desne ovce povsem vržejo iz tira. Včasih se vprašam, kako je biti v njihovi  hlapčevski koži. Si predstavljate, da ste Peter Jančič, ki mu je Janša dal službo v državnem Siolu? Vsak dan pisati hvalnice šefu in ponavljati laži o grožnjah s smrtjo? Pero bo po koncu te strahovlade dobil službo na Novi24, če se bo »izkazal« z lizanjem škornjev plešastega . V tistem obskurnem videu, ki ga je Janša hotel predvajati v evropskem parlamentu, se zopet lajna laž o napadu na takrat novinarja Mira Petka. Ponovimo še enkrat za vse nevedne. Mira Petka so pretepli, ker je znancu porival ženo in ne zaradi njegovega novinarskega dela, ki je bilo že takrat na nivoju današnje Nove24.  Ko je znanec za to izvedel, je najel fante, da so ga pretepli.

Molotovka je priletela v hišo občinske svetnice LMŠ. Ne poznam zgodbe in ozadja, ampak občinska svetnica se sliši kot vaška branjevka. Zato, ker je občinska svetnica kamniškega cepca Marjana, ji zagotovo nihče ni vrgel molotovke v bajto. Prej bi verjel, da je občinska svetnica vpletena v kriminalne rabote in je prišlo opozorilo. Od tu naprej je vse prozorno do bruhanja. Kdo vse je tvitnil, obsodil in se zgražal. Da se vam da?

Zvezda slovenske desnice Radonjić se podaja v odvetniške vode. Potem, ko je izlil svoj bes in jezo nad stanovskimi kolegi, bi rad videl tepca, ki ga bo najel za svojega odvetnika. Povsem drug kaliber je Franci Matoz, osebni odvetnik Janše. Ni res, da so se trije poslanci Desusa obrnili nanj, da zagrozi stečajni upraviteljici stranke. Matoza je po njegovih besedah poklical Janša in mu naročil, naj ponudi svoje storitve trojici borcev za svoje privilegije in obstoj vlade. Situacija , kjer osebni odvetnik predsednika vlade zastopa »opozicijske » poslance zoper njihovo »predsednico«, je možna edino v Sloveniji.

Grožnje novinarjem in pritiski? Generalni direktor Policije Olaj se je prilepil na Twitter račun novinarja Zgage in mu dnevno trola neko novinarsko etiko? To je konkreten pritisk in grožnja novinarju, ne pa smrt Janšizmu.  Pred leti sem mislil, da je Tomaž Majer iz Trstenjakove izmišljen lik. Pa očitni ni, saj ima sina Mirka Majerja, ki prekaša svojega očeta. Najbrž nova moč na Novi24, ko Janez pade.

Če se ne bi rodil leta 1970 in 21 let preživel v Jugoslaviji, bi mogoče verjel pravljicam, ki jih danes prodajajo člani sekte. 30 let imamo svojo državo, eni pa še kar živijo v Jugi. Komu je bila Slovenija intimna opcija in komu ne, je danes merilo domoljubja. Meni zagotovo ni bila intimna opcija, ker sploh nisem razmišljal o tem in kaj se bo iz vsega skupaj izcimilo. Sadni jogurti so mi lezli iz ušes, ker so nas vsak dan posiljevali z njimi pri šolski malici. Pa še nekaj naj vas spomnim, ovce. Janša je bil v letih 90/91 drugorazreden politik, ki ni odločal o ničemer. Osamosvojitev so izpeljali tisti, ki jih nesrečni Janez imenuje globoka država, torej Kučan in njegova druščina. Janša je imel drugorazredno vlogo  v takratnem političnem dogajanju in tega še danes ne more preboleti. Zato vsa ihta okoli interpretiranja zgodovine na Trstenjakovi. Domoljubni kviz za šolarje? Pravilni odgovor pa vedno Janez Janša. Se iz zgodovine nismo nič naučili? Zakaj sprenevedanje okoli Janšizma? Ker očitno nimate jajc, da dogajanje imenujete s pravo besedo, ste iznašli Janšizem. Janšizem je fašizem in nič drugega. Je Janšizem nacizem? Najbrž, čeprav ne vem v čem je razlika med fašisti in nacisti? Meni so vsi ista človeška govna.

Predčasne ali redne volitve? V vsakem primeru bomo spet v istem dreku. Volitve so tekma, kjer nastopa več strank, na koncu pa zmaga SDS. Volja volivcev nima  nobene zveze s tem, kar se potem sestavi v vlado. Pošteno in zdravo za vse skupaj bi bilo, da zmagovalec sestavlja vlado. In v ustavi bi moralo biti zapisano, da vlado sestavi zmagovalec skupaj z drugo uvrščeno stranko. To je volja ljudstva, ne pa povolilna kupčkanja z luzerji. Če skupaj nimajo 46 glasov, se vladi pridruži tretje uvrščena stranka. Torej bi imeli vlado sestavljeno iz SDS, LMŠ in SD. V čem je fora, da zmagovalec sestavlja vlado z nekimi luzerji? To ni nobena demokracija ampak nateg volivcev.

Se še spomnite Aleksandre Pivec? Baba je zgleda res še hlačke prodala, da bi ostala v politiki. Mož jo je dal na čevelj in zdaj je sveža ločenka.



       

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je