Preskoči na glavno vsebino

27. April, dan za upor in protest

 


27. Aprila se pripravlja veliki protest proti vladi. Datum najbrž ni naključje. Spet je prišel čas, ko je treba vstati in se upreti fašizmu, ki ga zganja Janša s svojo sekto. Smrt fašizmu, smrt janšizmu, isti kurac. Na »smrt janšizmu« Janez in podložniki gledajo kot na grožnjo s smrtjo njemu. Na smrt fašizmu se za zdaj še ne odziva. Čeprav sem iz preverjenih štajerskih krogov izvedel, da tole slednje Aleš Ernecl doživlja kot grožnjo s smrtjo. Ker je on potrjen fašist, mu gre verjeti. Zadnje leto te norosti sem videl precej potrjenih idiotov na raznih streamih, eden bolj izstopajočih pa je poleg Komana zagotovo Ernecl.

Protesti zdaj tudi »uradno« niso več nezakoniti, čeprav to nikoli niso bili. Upam, da se tokrat zberejo vsi, ki so lani pomladi začeli s protesti, preden jih je preko Jenulla in njegovih klovnov prevzela nesposobna leva politična opcija. Protest bo usmerjen proti aktualni slovenski vladi in njeni politiki. In proti  vsem, ki so s svojim izdajstvom omogočili Janši, da počne kar počne. Razni Zorčiči, Sluge in podobni nimajo kaj iskati med protestniki, kamor se po novem uvrščajo in napovedan protest celo podpirajo. V predčasne volitve ne verjamem, ker smo predobro spoznali aktualne poslanke in poslance tega sklica in kaj jih vodi. Kaj bo na naslednjih volitvah, me v resnici ne zanima, ker se volitev nikoli več ne bom udeležil. Leva politična opcija je v razsulu zaradi nesposobnih likov, medsebojnih zamer in zakulisnih poslov. Za češnjo na tej neokusni torti velja stranka Levica in njeni poslanci. Koražija se predstavlja kot predstavnik vseh »Vasletov in Gorenakov«, ki na slovenskem namesto pičke konzumirajo kurce. Pa kaj je to, parlament ali sekcija v K4 na Kersnikovi? Da mularije, ki nima enega dne delovne dobe razen sedenja v parlamentu, pametni so pa za vse, niti ne omenjam. Po moje se nam v prihodnosti ne piše nič dobrega. Kakorkoli že je in bo, proti Janši in njegovi fašistični politiki bom vedno protestiral. Zato vas vabim vse, da se v čim večjem številu udeležite napovedanega protesta. Množični protesti so edino, česar se Janša boji.

Na družbenih omrežjih, še posebej na Twitterju izgleda, kot da jih je ogromno. Vsi protesti, ki jih je SDS organizirala še v opoziciji, pa so bili slabo obiskani. Torej? V najboljšem primeru lahko SDS na ceste spravi nekaj sto old timerjev, ki jih navozi iz domobranskih zaselkov po državi. Vse ostalo so njihovi anonimni profili na Twitterju. In tega Janša ne more skriti. Zato jim je treba vsakič znova pokazati, koliko je nas in koliko je njih. Se vidimo na ulicah in pred parlamentom 27. Aprila. Pretekle zamere med protestniki tokrat pustite doma.

Državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič je prejšnji teden sklical sestanek SDM. Mladini iz SDS je prišel povedat, da imajo za zainteresirane nova delovna mesta v vrstah Policije. Policija namerava zaposliti cca 50 novih ljudi na sektorju za tajno sledenje in opazovanje. Edini razpisni pogoj pa je samo neprepoznavnost. In Mahnič jih je prišel navdušit za poklic, ki ga že sicer opravljajo za največjo vladno stranko. Ker bo o kandidatih na koncu odločal direktor Policije Olaj, ni dvoma, da bodo mladinci iz vrst SDS okrepili enoto za tajno sledenje. 

Danes so se skoraj povsod odprle gostilne in lokali. Razen v Ljubljani. Pri tem je treba vedeti in razumeti, da je SDS stranka podeželja in da so vsi vladni predstavniki z Janšo na čelu iz nekih vasi. Vsem je skupno, da Ljubljano in njene prebivalce prezirajo. Za njih je Ljubljana en velik NVO, ki ga je treba zajebati. In kaj je za njih slajšega, kot držati prestolnico pod ključem? Najbrž samo posli z zaščitno opremo. In kaj je za njih nočna mora? Prebujena Ljubljana in polne ulice protestnikov. Saj razumete, kaj sledi. 27. Aprila vsi na protest proti Janši, vladi in njihovim pomagačem. Mesto heroj vam bo pokazalo, koliko je ura. Rokavice so zdavnaj padle.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je