Preskoči na glavno vsebino

Do kdaj še?

 


Komedija še kar traja. Če ne bi vse skupaj spominjalo na tragedijo, bi bilo še smešno. Žal pa smo kot družba obtičali v tisti »novi normalnosti« in nič kaj ne kaže na izboljšanje. Ljudje še vedno umirajo vsak dan, "i nikome ništa". Opozicija s pridruženim članom Erjavcem še vedno grmi in obljublja konstruktivno nezaupnico. Ne razumem sicer najbolj v čem je težava s temi podpisi, saj je za to zadevo dovolj deset poslanskih podpisov. Toliko pa so menda sposobni nabrati. Da bi prišli do številke 46 je ta trenutek misija nemogoče. Tega se zavedajo tako na levi kot na desni. Ko bo, če bo vložena ta težko pričakovana nezaupnica vladi, bo v nadaljevanju klavrno propadla. Pred vrati je predsedovanje EU, redne volitve pa so že naslednje leto. Nihče od poslancev si ne želi skrajšati mandat in prikrajšati vse tiste, ki imajo finančne koristi zaradi trenutne situacije.

Napovedane interpelacije so sicer upravičene, vsi pa vemo, da zaradi interpelacije ne bo odletel nihče. Na koncu bodo »interpelirani« slavili, opozicija pa bo v svojem slogu interpretirala, kako je dosegla svoje. Trla baba lan, kaj naj drugega rečem. Kot zavod Iskreni in Cigler Kralj. Vsem je jasno, da so dobili denar, ker je to uredil Cigler Kralj. Pri tem pa se namero pozablja, da so prav vse državne donacije dirigirane oz, je za vsako donacijo nekdo lobiral oz. jo uredil. To, kar se gre zavod Iskreni je zame srednji vek. Ker pa je ta srednji vek na oko pol državljank in državljanov, jim državne pomoči zaradi tega ne gre odrekati. Lahko bi vam preštel milijone, ki se vsako leto stekajo na Metelkovo 6, naštel imena tistih, ki te milijone »zrihtajo« in pri tem vlečejo bogate bonitete. Ampak to vas verjamem ne zanima. Če smo neka demokratična družba, kjer smo vsi obravnavani enako, potem se bo treba »sprijazniti« z nekaterimi stvarmi. Tudi s tako banalnimi, da so med nami »iskreni«, ki ne drkajo in cele dneve molijo.

Pahor še vedno meni, da vlada dela dobro. In piše pisma. Tovrstna pisma so seveda namenjena nam, torej javnosti. Zakaj bi Pahor pisaril ljudem s katerimi se sicer pajdaši in dnevno srečuje. Ob tridesetletnici države bi morali že iz higienskih razlogov upokojiti vse politike, ki so bili leta 1991 aktivni. Mi pa trideset let kasneje gledamo reprizo osamosvojitve in fosile, ki na covid-19 gledajo kot na armado JLA. Večina medijev je v očeh osamosvojiteljev »peta kolona«, ki ruši napore domoljubnih podjetnikov, da v času vojne s korono obogatijo. Nekoč s kalašnikovkami in strelivom, danes pa z zaščitno opremo in hitrimi testi. Dobro, nekoč so vsaj prodajali pravo orožje, tole danes pa? Si predstavljate, da je Janša takrat nategnil Bosance in v Bosno poslal 90% replik namesto orožja in 90% šolske municije namesto prave? Po moje bi ga ubili. Danes pa nam domoljubni podjetniki počnejo ravno to. Os Prijedor-Bali je prava zlata žila in zaenkrat ni bojazni, da bi SDS ostala na suhem.

Šolarji bi šli radi v šole, Janez pa spet vidi grožnje s smrtjo in raznašalce virusa? Koliko so že krivi petkovi kolesarski protesti za širjenje virusa? Kolikor mi je znano, nič! Kje se množično grozi s smrtjo? Na protivladnih protestih prav gotovo ne. Janša pa do nezavesti ponavlja, da je smrt Janšizmu grožnja njemu osebno. Kdor se ne strinja, je najmanj skrajni levičar, če ne kar komunist. Policija ima novega generalnega direktorja, ki bo po mnenju Janše in Hojsa znal voditi najbolj zaupanja vredno institucijo pa njunih željah. Čeprav  je treba priznati, da so že do zdaj kar dosledno sledili novim direktivam in preganjali protestnike za banalnosti. Ob imenovanju generalnega direktorja Policije se mi je še enkrat potrdila informacija, da ima klet "spisek", komu slediti. Nekaj ur po imenovanju sem dobil novega sledilca. Prav njega, gen. direktorja. In še precej njih oz. vas, ki ste na "nišanu" SDS.

 


Okoli protestnikov in izrečenih kazni pa je takole. Eni bomo sami plačali globe, za vse Jenullovce na vpoklic pa bo poskrbela Metelkova 6. Celo na cesti so se šli nabirke za globe, za svoje seveda. Zanimivo mi je, da so se po svetu začeli konkretni protesti proti vladam zaradi korona ukrepov, medtem pa so pri nas dobesedno »umrli«. Kje sta zdaj zagon in energija iz pomladi 2020? Očitno je Janša bolje razporedil moči kot Jenullova druščina.

Vrhunski šport se že leto dni dogaja brez gledalcev. To je tako, kot bi ansambel organiziral koncert pred prazno dvorano. Trikrat na teden vse leto! Jebanje! Do kdaj še?


🙏 donate


    

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je