Preskoči na glavno vsebino

Rogovileži

 


Padel je Rog. Včerajšnji prizori na Trubarjevi cesti so bili neverjetni, vsaj kar se mene tiče. Kaj pomeni izraz uporabniki Roga, ki so ga včeraj izumili MSM mediji? Uporabniki Roga? Gre za peščico narkomanov in brezdomcev, ki tam bivajo na črno in izsiljujejo mestno občino. Zdavnaj bi jih morali deložirati, žal pa se je to zgodilo ob najbolj neprimernem času. Sredi epidemije in zime udariti po tistih, ki nimajo kam je navadna svinjarija. Zoran Janković pa je še enkrat več pokazal, čigav župan je. Rog je posebna zgodba v mestu. Tam naj bi delovale nevladne organizacije in humanitarci, ki pomagajo beguncem. Pa ulični umetniki ali kakorkoli jih že imenujete. Skratka zgodba o Rogu naj bi bila nekaj pozitivnega, cona kjer lahko neuveljavljeni in spregledani v družbi delujejo in ustvarjajo. Zadnje leto je Rog postal centrala Jenullovega kolesariata, zato je bil upor pričakovan, policija pa nanj pripravljena.

Kaj se v resnici v Rogu dogaja? Namesto umetnikov in ostalih, ki sem jih omenjal, se tam primarno rešujejo bivanjski problemi narkomanov in brezdomcev. Nekoč sem se  vrtel v tej sceni in tudi pisal sem že o tem. Dogajalo se je v prejšnjem desetletju, ampak po pripovedih zdajšnjih »uporabnikov«, se ni spremenilo nič. Na vhodu sedi varnostnik, ki je vse samo varnostnik ne. Moj takratni dobavitelj droge se je »zaskvotal« v Rogu in dnevno zalogo droge sem prevzemal pri varnostniku na vratih. Kdor je takrat hotel kupiti travo, je moral na zadnji vhod. Iz strani, kjer teče reka Ljubljanica, so železna vrata, ki vodijo v Rog. Na ta vrata si moral nabijati, da je prišel tip, ki so ga klicali Jaka in ti odprl. Kdor je takrat želel prenočiti v Rogu, je moral dobiti soglasje plemenske skupnosti, ki si je lastila prostore. Bila je še druga možnost in sicer, da si nalomil najglasnejše skvoterje in potem si imel mir. Kdor se ni znal postaviti zase, je moral plemenski skupnosti plačevati, da je lahko tam gnil med podganami. Rog je narkomanska beznica, ki bi jo morali zdavnaj podreti. Enako velja za Metelkovo mesto. Tudi tam se zbirajo narkomani, trgovino z drogo pa vodijo migranti, ki stanujejo v domu na Kotnikovi.

Iskreni in Cigler Kralj! Iskreni? V resnici gre za srednjeveško golazen, ki prepoveduje splav in spolne odnose pred poroko. In ja, celo homoseksualno usmerjene osebe bi oni poslali na zdravljenje. Za njih je homoseksualnost bolezen. Zanimivo je, da homoseksualnost dojemajo kot bolezen, svojih najbolj prepoznavnih podpornikov na skrajni desnici pa ne pošljejo na zdravljenje. But, Vasle, Gorenak, Virant, Rep in celo Cigler Kralj bi bili prvi na vrsti za tovrstno »zdravljenje«. Da je tako nazadnjaška sekta, kot so »Iskreni« dobili več kot 130.000 evrov je navaden kriminal. Cigler Kralj je v tem zavodu delal 15 let, tri dni preden je postal minister, se je umaknil. In kam bo šel, ko ne bo več minister? Nazaj na zavod, kateremu je prej uredil sanjsko donacijo od države. Zanimivo, da je brez sredstev ostalo društvo za nenasilno komunikacijo, ki za državo izvaja vrsto programov. Čeprav so izpolnjevali vse pogoje in imajo odlične reference, za razliko od srednjeveške sekte Cigler Kralja. Društvo za nenasilno komunikacijo sem spoznal, čeprav ne po svoji želji. V sodbi, kjer sem bil pogojno obsojen, ker naj bi v ZF tekstu Igra »grozil Vasletu in  uredništvu Reporterja, je bilo zapisano, da se moram udeležiti tečaja nenasilne komunikacije. Prostore imajo na Vojkovi cesti, ukvarjajo pa se z nasiljem v družini. Ker nisem spadal v skupino nasilnežev, ki doma mlatijo babe in otroke ampak je šlo za zapise na blogu, sem dvajsetkrat prišel  na individualni pogovor. Moja izkušnja z njimi je pozitivna, čeprav sem v začetku prihajal z odporom, ker je bila sodba krivična. Kako se bodo znašli brez sredstev, bo zanimivo spremljati. Sploh, ker sodišča s sodbami pošiljajo stranke na omenjeno društvo. Dejstvo je, da je aktualna vlada škodljiva in uničuje vse, kar ni v skladu z zadrto farško logiko. 

Še ena pozabljena figura napihnjene osamosvojitve se je spet znašla v medijih. Tone Krkovič. Višje sodišče v Ljubljani je namreč razveljavilo sodbo, po kateri bi moral Tone Peinkiher Krkoviču plačati za neresnične trditve. Dejstvo je, da Peinkiher ni o Krkoviču zapisal ali izrekel nič,  kar ne bi držalo. Najbrž je bil še mil in prijazen do njega. Če bi zapisal vse njegove grehe in napake, bi moral Peinkiher napisati knjigo. Krkovič je bil nesposoben poveljnik, njegova edina odlika je bila, da je bil pravoveren Janšist. Janša je gorečo pripadnost nekoč cenil in nagrajeval. Poudarek na nekoč. Za vse, ki me sprašujete, zakaj Krkovič,  Njavro in podobni nimajo funkcije v aktualni Janševi vladi? Zato, ker Janša ne prenaša nesposobnih kadrov. Preveč škode so mu naredili v preteklosti. Janša je spoznal, da je Krkovič popolnima nesposoben, ko ga je nastavil za glavnega tajnika svoje stranke. Po tej katastrofalni epizodi, ga ni več želel med vodstvenimi kadri stranke. Obskurno društvo Moris in VSO, to je domet Krkoviča, kjer ne more škodovati Janši.

Beseda minulega leta je bila »karantena«. Če pogledaš na črno stran države, tam imajo dve besedi leta. Puška in koruza.



       

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je