Preskoči na glavno vsebino

New era?

 


Noriško kraljestvo je danes na trnih. Množica vernikov, ki je minulem letu zasedla vodilne in ekskluzivne službe na ministrstvih, državnih uradih, agencijah, medijih in državnih podjetij, je danes ogrožena. Najbrž je vsem jasno nekaj. Če pade vlada in se spet ustoliči leva scena, bo pravljice konec. Siol bo dobil novega urednika, Jančič pa bo spet pisal blog in kolumne za Noro24. Direktor SOVE Stušek se bo vrnil v odvetniške vode, kar meni osebno seveda ne ustreza, že zaradi odprtega primera, v katerem tožnike zastopa njegova bivša odvetniška pisarna. Petra Grah Lazar ne bo več direktorica NPU, Krek bo kot gumb od gat odletel iz NIJZ, da ne naštevam naprej. Potres in polom Noriškega kraljestva bo v primeru izglasovane nezaupnice katastrofalen. In ja, Hojs bo spet direktor Nore24, kamor iskreno priznajmo, tudi najbolj sodi. Nora24 in Hojs sta kot ata na mamo, bi rekli nekoč.

V vrstah izdajalcev, gre za trinajst poslancev SMC in DESUS, imajo očitno samo eno dilemo. Nikar na predčasne volitve. Če bi vsa trinajsterica trdno verjela, da se bo sestavila nova vlada in njihova eksistenca ne bo ogrožena, bi Janševa vlada danes padla. Tega se Janša dobro zaveda, zato je sprožil ofenzivo v svojih medijskih trobilih. Danes objavljen posnetek, kako bivši direktor SOVE Kozmelj kliče novinarko Dela Suzano Kos in pri tem izda, da je kontakt organiziral takratni državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec, je lahko prišel samo iz SOVE. Ofenziva gre v smeri prepričevanja in strašenja, da bo LMŠ vsiljevala Črnčeca za notranjega ministra, kar je seveda nesprejemljivo za večino bodočih koalicijskih partnerjev. Zdravko bi bil najbrž najmanj vesel, če bi se Muri usedel v Hojsov fotelj.

Zdaj pa resno! Karl Erjavec predsednik vlade? Situacija je v resnici grozljivka. Tako daleč smo zabredli kot družba, razklana s sovraštvom, ki ga neti predsednik vlade, da je postal sprejemljiv pravzaprav vsak lopov iz leve scene. Če bi bil to normalen svet, bi koalicijo skušala oblikovati LMŠ s Šarcem ali pa SD s Fajonovo. Ne pa Karl Erjavec, ki niti ni bil izvoljen za poslanca, izvoljena peterica poslancev DESUS pa se obnaša kot samostojna enota, ki s stranko in njenim predsednikom noče imeti nič. Da bi npr. Luka Mesec prevzel pobudo in želel postati mandatar, tega pa si raje ne želite. In konec koncev, če konstruktivna zaupnica uspe in Janševa vlada pade, kaj se bo spremenilo? Na položaje in sanjske službe, ki sem jih na začetku omenjal, se bodo vrnili stari obrazi leve scene. STA ne bo več v skrbeh za denar. MSM mediji bodo spet dobili, kar jim je Janša pobral ali blokiral, za navadne smrtnike, ki ne spremljajo državljansko vojno na družbenih omrežjih, pa se ne bo spremenilo nič. Virus zaradi morebitne nove vlade ne bo izginil, za kar bo šlo narobe, pa bo kriva prejšnja Janševa vlada. Tako kot je bila za njih vse kriva Šarčeva vlada. Ne gre dvomiti, da bi v novem režimu Ivan Gale postal direktor blagovnih rezerv, posle pa bi spet dobila podjetja, povezana z levimi elitami.

Jelko Kacin ni več Covid-19 govorec vlade. Resnici na ljubo to nikoli ne bi smel postati, a Jelko je posebne sorte tič. Obseden je z visokimi položaji in nazivi v družbi in odvisen je od javnega denarja od mladih nog. Zakaj ga je Janša imenoval za govorca, pa je posebna zgodba, glede na to, da eden drugega prezirata in celo sovražita. Janša ni nikoli prebolel, da ga je Kacin zamenjal na obrambnem ministrstvu po fiasku v Depali vasi. In ne samo to. Kacin naj bi bil po Janševem prepričanju član Kučanove Organizacije, ki mu je vse skupaj namestila in ga spravila ob položaj. Ko je Kacin leta 94 prišel na MORS, so se začele konkretne čistke in razčiščevanja za nazaj. Varnostni organi, ki jih je pripeljal Kacin na takratni VOMO, so mikroskopsko pretresli trgovino z orožjem in delovanje Njavrove skupine, ki v resnici ni imela nobenih pooblastil, razen Janševega »žegna«. Takrat je Kacin prišel do informacij in dokumentov, s katerimi je po potrebi izsiljeval Janšo. In to počne tudi sedaj. 


Spomnim se njegove nesreče na »Kacinovem klancu«, ko je bil obrambni minister. Janša in Krkovič sta takrat na glas razmišljala, da bi bilo za nas najbolje, da nesreče ne preživi. Če jo že preživi, pa mu življenje zagrenimo drugače. Če je bil pijan, bomo to spravili do Vasleta, da objavi v Delu. Če ni bil pijan, bomo pa ponaredili dokumentacijo in ponaredek spravili do Vasleta. Vasle itak ni imel predsodkov in zadržkov okoli objav, če je to prišlo iz Janševega kroga. Če je prišlo iz tega kroga, je bil to ukaz. Njavro je bil takrat poslan na UKC, da poskuša pridobiti zdravstveno dokumentacijo. Kako se je izšlo, sem nekoč že pisal, zato se ne bom ponavljal. Kacin je po zdrsu z »gremo se mal hecat« odletel iz mesta govorca. Ni pa se pustil odgnati, ker ga je Kacin očitno spet pritisnil. In Janša ga je imenoval za državnega sekretarja. Tu gre predvsem za višino plače. Da bo Kacin koordiniral cepljenje? Ne me zajebavat!

Leta 2000, morda 2001 je bila na naslovnici Delove Sobotne priloge objavljena fotografija. Gre za fotografijo, posneto dan po odhodu vojakov JLA iz Kopra. Na njej sta dva vojaka Morisa v neprebojnih jopičih in čeladah. Eden od njiju ima v cevi orožja vrtnico. Vrtnica v cevi orožja je bila najbrž razlog, da je fotografija končala na naslovnici. Eden od dvojice na fotografiji sem jaz, drugi je Vojko Smole. Če kdo ima to fotografijo ali jo kje najde, naj mi jo prosim posreduje. Fotografijo bi rad vključil v knjigo z delovnim naslovom »Special blog«, pa jo nikjer ne najdem. Na svetovnem spletu je ni moč najti, ali pa jo jaz ne znam poiskati.


Donacije; TR,  PayPal 🙏🙏🙏



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je