Preskoči na glavno vsebino

Monday, mood depressive

 


Tretji ponedeljek prvega meseca velja za najbolj depresiven dan v letu. Nekaj bo že tam na tem, vsaj kar se mene tiče. Ponedeljkov ne maram, odkar vem zase. Spet v šolo, spet v službo in te scene. Danes je seveda drugače vsaj kar se šolarjev tiče. Najbrž jih je precej, ki komaj čakajo, da se šolska vrata spet odprejo. Petki in sobote so mi najljubši dnevni v tednu, nedelja pa že smrdi po začetku tedna in težav. Sploh tiste nedelje so zamorjene, ko veš da te v ponedeljek čakajo težave, rešitev pa nimaš.

V podobni situaciji je naša politika. Precej jasno je, da koalicija KUL ne more zbrati 46 glasov in vse skupaj postaja groteskno. Erjavca »podpirajo« trije od petih poslancev, kar je svojevrstna blamaža. Kako boš prepričal ostale, če še svojih ne moreš. Čeprav ne vem, zakaj bi moral Erjavec sploh prepričevati svojo poslansko skupino? Vodstvo stranke se je nekaj odločilo in od poslancev se pričakuje, da bo volja spoštovana. Tako gredo zadeve v naši politiki in parlamentarni demokraciji, oziroma so šle do nedavnega. Če bi imel Erjavec kaj hrbtenice, bi odstopil takoj, ko se mu je uprla poslanka skupina. Erjavec pa rine naprej. Z glavo skozi zid ali kot bi rekel Šarec, skače v prazen bazen.

Kako do 46 glasov? Prepričati nekaj poslancev SMC, da ohranijo toliko dostojanstva in podprejo nezaupnico proti vladi. Kako jih prepričati? Najbrž s pogovori, a temu v SMC pravijo pritiski, lomljenje rok, nenavadne obljube in grožnje. Z njimi očitno pogovor v smeri podpore nezaupnici torej ni možen, ker takoj tvitajo o pritiskih. Kako so sploh pristali v Janševi koaliciji? Takrat po njihovem ni šlo za pritiske, izsiljevanja in lomljenje rok na Trstenjakovi, kamor so pohlevno romali k novemu gospodarju klečat na koruzo?

Janša kot kaže ni povsem prepričan, če mu bodo na glasovanju zveste vse oprode iz SMC in DESUS. Tu sta še en manjšinec v dvomih in razžaljen poslanec NSi, ki lahko podpreta KUL, pa še kdo iz lastnih vrst, ki v državnem zboru igra zadnjo violino, bi mu lahko zabil nož v hrbet. Tajno glasovanje vzbuja nelagodje in strah pri Janši, zato ste lahko prepričani, da bo od svojih poslancev in koalicijskih partnerjev zahteval, da ne prevzamejo glasovalnih lističev oz. glasovanje bojkotirajo. Najbolje pa bi bilo, da glasovanja sploh ne bi bilo. Potem, ko je šef SOVE obiskal sejo KNOVS-a in je bilo kasneje objavljeno, da je Stušek okužen z virusom Covid-19, je s tem izločil iz igre tiste opozicijske poslance, ki so bili na seji prisotni. Takoj se je pojavil sum, da gre za zrežirano igro, ki naj bi onemogočila glasovanje o nezaupnici, čeprav Janša to zanika in pravi, da glasovanje bo. Bomo videli. Je pa dejstvo, da je bil direktor SOVE v času, ko je bilo že javno znano, da je okužen, viden na svojem delovnem mestu v družbi najožjih sodelavcev. Kot zatrjuje vir, ni bilo videti, da bi bil kdo bolan ali okužen.

Kdor spremlja vladni Twitter račun je lahko upravičeno ogorčen. Janša na njem natrosi toliko ideološkega sranja, laži in polresnic, kot bi šlo za njegov osebni račun. Vsi v vladi se seveda ne strinjajo z »vladnimi« tviti, a oglasil se ne bo nihče, da ne razjezi gospodarja. Če se Janša obregne vate na Twitterju, je to za njegove sledilce, klet in ostalo občestvo poziv na linč. Dolg je seznam tistih, ki so ga zmotili in je na njih spustil spletne stekle pse iz ketne. In to je šele začetek. Sledi poskus uničenja vsega, kar imaš. Po spletnih napadih Janševih kletnih operativcev, sledi napad na tvoj vir dohodka. Ljudje so zaradi pritiskov, ki so se začeli v kleti, izgubljali delovna mesta, že dogovorjene posle, statuse in še kaj. SDS zate, te roke bodo delale zate…, nedvomno. Vse, da te uničijo. Za bruhat. Fašisti v najžlahtnejšem pomenu besede. Vse to sem sam doživel zaradi bloga. Napad na vse vire dohodka in serijske tožbe v imenu finančnega izčrpavanja. Če nisi prvorazreden levičar, se nihče ne zmeni zate. Odvisen od donacij, ki so zdavnaj presahnile, bom moral najti drug način za preživetje.   

Po vsakem bolj opaženem tvitu, dobim dva ali tri ducate novih sledilcev in kleti. To so tisti, registrirani v letu 2020, ime, številke, zastava in v zadnjem času še #WeAreTrump. Med njimi jih je precej, ki odkrito podpirajo domobrance in sovražijo partizane in vse kar je povezano z NOB. Ne vem kaj dogaja tem ljudem. Leta 2021 so še vedno obsedeni z II. svetovno vojno in nas prepričujejo, da so bili domobranci Slovenska vojska. Če bi bili domobranci res Slovenska vojska, bi prvi udarili po okupatorju. Potem bi bili Slovenska vojska. Če bi zraven udarili še po komunistih, jim tega ne bi nihče zameril. Kaj so storili domobranci, pa vemo. Izdali so mater, domovino in boga, ko so prisegli fašističnemu okupatorju, od njega vzeli orožje in postali nekaj najbolj zavržnega. Domači izdajalci. Reveži ste vsi, ki se danes ukvarjate z rehabilitacijo domačih izdajalcev. Isti duševni reveži kot Janša, ki živi v vzporednem svetu, kjer mrgoli sovražnikov in svetovnih zarot. Trumpu so ukradli volitve, opozicija in protestniki pa so krivi za epidemijo in posledice. To smernice za vse članke, ki jih sproducirajo Janševa trobila. Janša, ki je medtem tretjič na oblasti, pa se razglaša za drugorazrednega državljana, ki mu nenehno grozijo. Dajmo še enkrat ovce, SMRT JANŠIZMU ni grožnja s smrtjo. Smrt fašizmu, smrt komunizmu, smrt socializmu…, tu ni nobene grožnje s smrtjo fizičnim osebam. Vem, da vam je to jasno in vem, da si Janša želi, da bi mu kdo res grozil. Ker mu nihče v resnici ne grozi s smrtjo, je treba interpretirati drugače. Sliši se zlajnano ampak drži kot pribito. Laž je nesmrtna duša Janeza Janše in še živečih komunistov. Revež.

Kot Aleksandra Pivec. Očitno postaja, da ima istega svetovalca kot Počivalšek. Jeretič, Aleksandra je tiste vrste stranka, za katero je edini pameten nasvet, naj se ne oglaša več. Ker vsakič, ko se oglasi, še bolj potrdi dejstvo, da je navadna povzpetniška kokoš. Janša upa, da bo Aleksandra ustanovila stranko in jo združila s Podobnikovo SLS, zato je svojim ukazal, da ženski pomagajo. Celo grafične podobe ji posojajo, da se lahko smeši naprej. Zdaj bo tožila KPK, da zaščiti svoje ustavne pravice. Brez heca.

Koga naj tožim jaz, da zaščitim svoje ustavne pravice? Kdo pa pravi, da imaš ti kakšne ustavne pravice?

🙏😂👎👎👎 thx        

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je